Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1434

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 31 paź 2020, 0:30

MarcinW pisze:
31 paź 2020, 0:09
Nie wciągniesz mnie w tego typu dyskusje. Wiem o tym, że umiejętnie operujecie
"Koledze" chyba późna pora się udziela skoro zwraca się do mnie w liczbie mnogiej. No nic, może jutro z odpowiedzią pójdzie lepiej, na chwilę obecną wygląda to tak:

Ja: Kto premierem i prezydentem po PiS-ie?
Ty: Dla mnie choćby PSL mimo, że to sprzedajna partia.
Ja: Kto z jej struktur premierem i prezydentem?
Ty: Nie wciągniecie mnie tego typu dyskusję.

Również pozdrawiam.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 paź 2020, 0:40

I co w związku z tym ? Mam niby teraz tobie wskazywać lepszych kandydatów ? Ja rozumiałbym tego typu argumenty gdyby w PIS - ie byli sami nobliści, ale że w większości to są polityczne miernoty (jak w większości partii) to przypuszczam, że z mojego sąsiada, hydraulika można zrobić równie dobrego ministra. A problem ma charakter szerszy, systemowy. Bo to tak naprawdę nie ma znaczenia, kto w tej partii będzie premierem, ministrem, sekretarzem stanu, bo Ci sami ludzie w innym rządzie mogliby dobrze wykonywać swoje obowiązki. Problemem jest przede wszystkim to kto tak naprawdę pociąga tam za sznurki i komu ci wszyscy ludzie są posuszni. A także to jaki ta partia ma elektorat (którego jest niewolnikiem) i jakie zawarła sojusze (KK, Rydzyk, górnicy, Ziobro, kibole itp.).
Ostatnio zmieniony 31 paź 2020, 0:54 przez MarcinW, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 paź 2020, 0:41

MarcinW pisze:
31 paź 2020, 0:23
yp chyba skończył prawo za hajsy zgredów albo na jakimś [ch**] wydziale za $$$ lub zaocznie bo takich baniaków nawet nie popiera jego guru Rzepliński*. Niestety ten typ tak ma co udowodniłem pewnym wyrokiem i skanem za który do dziś nie przeprosił co można wyszukać na forum. Także nie wymagaj od niego kultury co udowodnił swoimi postami oraz rzetelności co potwierdził również ww. swoimi wypocinami.
* Rzepliński był tak samo niezależny jak dziś Przyłebska czy swego czasu Zoll
Dobrze, jednak udało Ci się mnie zaprosić do dyskusji. Brawo. W takim razie z jakiego artykułu konstytucji możemy wywieść prawo dziecka poczętego do życia i jakie to ma konsekwencje na gruncie prawa karnego ? :-) Powiem więcej, czy jest to prawo absolutne, czy może w kolizji z innymi dobrami prawnymi powinno ulec ograniczeniu ? Czy to faktycznie z konkretnego przepisu wynika, czy może jest to kwestia ocenna ? A także kiedy człowiek staje się człowiekiem w świetle prawa konstytucyjnego oraz karnego. I skoro zgrywasz eksperta prosty kazus. Kobieta w ciąży nakłania lekarza do usunięcia ciąży. Jak należałoby taki stan faktyczny według A. Zolla, którym obecnie się podcierasz sobie gębę zakwalifikować.

A teraz czas start. Stawiam dobrą wódkę, że jeżeli w ogóle ten kmiot odpowie to za tydzień a jak nie to go pięknie wypunktuje ;-)
Zaprosiłem do dyskusji? Sam się z niej wypisałeś jakiś czas temu co udowodniłeś swoją wypowiedzią pomijać co napisałem. Także czekam na dyplom....

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 paź 2020, 0:43

A co niby pominąłem ? Że A. Zoll oraz A. Rzepliński są ludźmi konserwatywnymi i mają takie a nie inny poglądy ? Przecież o tym wie każdy. Czy może wypominasz mi jakaś wypowiedź sprzed lat i podwijasz ogon, bo nie jesteś w stanie odpowiedzieć na proste pytania zadane przez "[ch**]" w twojej ocenie prawnika. Udowodnij że jesteś w tym lepszy. Masz okazję.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 paź 2020, 0:57

Chyba się nie doczekam odp. na swoje pytania. Jak rozumiem miałem rację że za hajsy starych kupiłeś sobie robotę. Jakie to znamienne. Dobranoc. Miałeś czas na ustosunkowanie się do moich zarzutów które pominąłeś. Mając na uwadze twój wulgarny ton np. do oportunistów nie wróżę że ci kariery "narodowca" Giertycha.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 paź 2020, 1:00

Czytam te blubry i nie widzę choćby jednego pytania. Wskaż je w takim razie.
Typ chyba skończył prawo za hajsy zgredów albo na jakimś [ch**] wydziale za $$$ lub zaocznie bo takich baniaków nawet nie popiera jego guru Rzepliński*. Niestety ten typ tak ma co udowodniłem pewnym wyrokiem i skanem za który do dziś nie przeprosił co można wyszukać na forum. Także nie wymagaj od niego kultury co udowodnił swoimi postami oraz rzetelności co potwierdził również ww. swoimi wypocinami.
Niech mi jakaś osoba, bezstronna wskaże tu chociaż jedno pytanie. Wycieczki osobistę są ? A no są. Bełkot bez składu i ładu jest ? Też jest. No, ale pytań brak.... :-D

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 31 paź 2020, 1:03

MarcinW pisze:
31 paź 2020, 0:40
I co w związku z tym ? Mam niby teraz tobie wskazywać lepszych kandydatów ? Ja rozumiałbym tego typu argumenty gdyby w PIS - ie byli sami nobliści, ale że w większości to są polityczne miernoty (jak w większości partii) to przypuszczam, że z mojego sąsiada, hydraulika można zrobić równie dobrego ministra. A problem ma charakter szerszy, systemowy. Bo to tak naprawdę nie ma znaczenia, kto w tej partii będzie premierem, ministrem, sekretarzem stanu, bo Ci sami ludzie w innym rządzie mogliby dobrze wykonywać swoje obowiązki. Problemem jest przede wszystkim to kto tak naprawdę pociąga tam za sznurki i komu ci wszyscy ludzie są posuszni. Problemem jest także to jakich ten człowiek ma najbliższych doradców i jakie ma cele.
Skoro zgłosiłeś się do odpowiedzi to tak, liczyłem na konkretną odpowiedź. Tym bardziej odpowiedź gościa, który co rusz chełpi się niby wykonywanym zawodem, a z tego co widzę to leży i wije się jak piskorz unikając odpowiedzi, nie mając nic do przekazania poza pustymi frazesami. Z sąsiada hydraulika możesz zrobić ministra, a masz problem ze wskazaniem premiera i prezydenta z PSL (możesz jeszcze zmienić ugrupowanie, żeby nie było). Chłopaku dostałeś proste pytanie na które należało prosto odpowiedzieć. Nie pytałem o kwalifikacje, dyplomy, doświadczenie, itp. Zapytałem kto za Jarka i Andrzeja.

Kamysz i Pawlak?

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 paź 2020, 1:08

Skoro zgłosiłeś się do odpowiedzi to tak, liczyłem na konkretną odpowiedź. Tym bardziej odpowiedź gościa, który co rusz chełpi się niby wykonywanym zawodem, a z tego co widzę to leży i wije się jak piskorz unikając odpowiedzi, nie mając nic do przekazania poza pustymi frazesami. Z sąsiada hydraulika możesz zrobić ministra, a masz problem ze wskazaniem premiera i prezydenta z PSL (możesz jeszcze zmienić ugrupowanie, żeby nie było). Chłopaku dostałeś proste pytanie na które należało prosto odpowiedzieć. Nie pytałem o kwalifikacje, dyplomy, doświadczenie, itp. Zapytałem kto za Jarka i Andrzeja.
A teraz odpowiedz mi jakie to ma znaczenie ? Może to być Kamysz i Pawlak. Proszę bardzo. Nie zmienia to faktu, że i tu mój cytat:
Ci sami ludzie w innym rządzie mogliby dobrze wykonywać swoje obowiązki. Problemem jest przede wszystkim to kto tak naprawdę pociąga tam za sznurki i komu ci wszyscy ludzie są posuszni. A także to jaki ta partia ma elektorat (którego jest niewolnikiem) i jakie zawarła sojusze (KK, Rydzyk, górnicy, Ziobro, kibole itp.).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 paź 2020, 1:10

MarcinW pisze:
31 paź 2020, 1:00
Czytam te blubry i nie widzę choćby jednego pytania. Wskaż je w takim razie.
Typ chyba skończył prawo za hajsy zgredów albo na jakimś [ch**] wydziale za $$$ lub zaocznie bo takich baniaków nawet nie popiera jego guru Rzepliński*. Niestety ten typ tak ma co udowodniłem pewnym wyrokiem i skanem za który do dziś nie przeprosił co można wyszukać na forum. Także nie wymagaj od niego kultury co udowodnił swoimi postami oraz rzetelności co potwierdził również ww. swoimi wypocinami.
Niech mi jakaś osoba, bezstronna wskaże tu chociaż jedno pytanie. Wycieczki osobistę są ? A no są. Bełkot bez składu i ładu jest ? Też jest. No, ale pytań brak.... :-D
:rotfl4: Myślałem, że reprezentujesz wyższy poziom ale zdziwię się jak dasz dowód że ukończyłesz jakąś nawet [ch**] uczelnię państwową.

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 31 paź 2020, 1:13

MarcinW pisze:
31 paź 2020, 1:08
A teraz odpowiedz mi jakie to ma znaczenie ? Może to być Kamysz i Pawlak.
No w końcu, nie można było tak od razu? Znaczenie ma to takie, ze twoim zdaniem Kamysz/Pawlak > Morawiecki/Duda

Kto teraz pociąga za sznurki?

Złe odpowiedzi: Kaczyński

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 31 paź 2020, 1:17

Rycerze tak sie obsrali? Oni Polski mieli bronic?🤗

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 paź 2020, 1:17

Bienas.
W sensie, że ja mam wrzucać tu dyplom, bo jakiś kmiot o to prosi ? :-) Czego sobie jeszcze życzysz ? Zdjęcie samochodu ? Ogródka ?
No w końcu, nie można było tak od razu? Znaczenie ma to takie, ze twoim zdaniem Kamysz/Pawlak > Morawiecki/Duda

Ale ja tego nie napisałem. Akcentowałem, że Ci sami ludzie w różnych partiach mogliby wykonywać rzetelnie swoje obowiązki.

WP

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 31 paź 2020, 1:28

Było też coś o sąsiedzie hydrauliku.

W świetle powyższego uważam za zasadną prośbę o wrzucenie skanu dyplomu (pamiętając o RODO) bo coś tu się kłóci.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 paź 2020, 1:30

MarcinW pisze:
31 paź 2020, 1:17
Bienas.
W sensie, że ja mam wrzucać tu dyplom, bo jakiś kmiot o to prosi ? :-) Czego sobie jeszcze życzysz ? Zdjęcie samochodu ? Ogródka ?

Ale ja tego nie napisałem. Akcentowałem, że Ci sami ludzie w różnych partiach mogliby wykonywać rzetelnie swoje obowiązki.
wow. Jak mnie jakiś "kmiot" prosił o wyrok w sprawie która była absurdem to wyłożyłem ci "kawę na ławę" czego nie zaprzeczyłeś w swoich wielokrotnych postach. Szkoda czasu na farmazonów. Mów mi Panie Sędzio :haha: Taki kaprys dla idioty który jest zmanipulowany przekazem :pogrzeb:

WP

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4028

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 31 paź 2020, 1:51

Proszę o powrót do dyskusji o polityce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”