PKO Ekstraklasa - Sezon 20/21 - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

PKO Ekstraklasa - Sezon 20/21

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 sty 2021, 19:14

Karny dla Piasta:
Obrazek

Nie-karny dla Wisły:
Obrazek

Rafał Janicki pozdrawia, jego to już nie obchodzi :):

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sty 2021, 20:04

Wg ekspertów jeden z lepszych stoperów ligi lol

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 31 sty 2021, 23:39

El profesore nie przyjął dymisji polskiego Mourinho. Jaja

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 01 lut 2021, 15:14

Dokładnie, właśnie obejrzałem dzisiejszy odcinek Kanału Sportowego na YT i tam nasi eksperci powiedzieli, że skoro Probierz składa dymisję, to jakiś powód tej decyzji musiał być. I nie wyobrażają oni sobie, jak wyglądać by miała współpraca zespołu z trenerem?
petru pisze:
31 sty 2021, 19:14
Karny dla Piasta:
A zatem i do naszej Ekstraklasy przybyły włoskie standardy VAR-owania karnych. :ozob:

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 01 lut 2021, 18:38

Przecież to pokazowka Probierza. Gość lubi robić w około siebie szum i tyle.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2021, 9:57

On chyba już raz podał się do dymisji w Cracovii.

Wszyscy tylko Legia i Raków a tu się okazuje, że liderem jest Pogoń. Ta drużyna ma wszystko oprócz napastnika, Benedyczak jeszcze rok temu kopał się pp czole w Chrobrym i chyba nie jest jeszcze kimś na kim można opierać walkę o mistrzostwo. A Pogoń ma dużą szanse postawić się Legii bo to po prostu funkcjonuje. Trochę już straciłem wiarę w Runjaicia po przeciętnym poprzednim sezonie i kiepskim starcie w tym.

Fajnie jakby tam Kosta zbudował jakieś fundamenty: nowy stadion, jakaś akademia, termy, lotnisko i kosmodrom - wtedy można się włączyć do walki o druga rundę kwalifikacji do kwalifikacji.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 02 lut 2021, 12:20

Rzeczywiście w meczu z Rakowem wybili im z głowy granie w piłkę, a przecież było widać, że Częstochowianom naprawdę zależy, tyle że przy tak grającej Pogoni, nie mieli nic do powiedzenia. A jeśli chodzi o atak Szczecinian, to może w końcu zacznie strzelać Luka Zahović (mając takiego ojca)>?
I niezły sprawdzian będzie w nadchodzącym weekendzie, bo o ile moje przewidywania się sprawdzą, że na Łazienkowskiej Raków pozamiata Legię, to faktycznie okaże się że Wojskowi w tej trójce wypadną z gry o mistrzostwo. :mrgreen:

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 06 lut 2021, 22:49

A jednak nowe koszulki pomogły Wojskowym wygrać mecz na szczycie i to właśnie (jak na razie) Raków wypada z obiegu w grze o mistrzostwo, ale może jeszcze wróci?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lut 2021, 8:27

Raków miał trudny terminarz i to taki, który pokazał o co walczy ten zespół z obecnym składem. I tu widać, że brakuje jeszcze trochę do walki o najwyższe cele. Zarówno mecze z Pogonią jak i z Legią nie musiały się tak potoczyć, ale w odpowiednich momentach to jednak rywal swoje okazje wykorzystał. Cenna lekcja dla Papszuna i całego Rakowa, żeby mniej paplać po udanych rundach a wrócić do spokojnej pracy. Niech się skupią bardziej na obronie podium przed takim Piastem niż na gonitwie za Legią.

Natomiast to co się dzieje w Cracovii to cyrk na kółkach. Probierz odchodzi, Probierz zostaje, Cracovia gra fatalnie. Tam nikt już w ten projekt nie wierzy, pozostawienie trenera na stanowisku tylko przedłuży tę agonię bo nawet jak pod koniec rundy będą punktować (a jakościowo mają skład na to) to i tak w następnym sezonie będzie to samo.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 lut 2021, 8:35

yedraz pisze:A jednak nowe koszulki pomogły Wojskowym wygrać mecz na szczycie i to właśnie (jak na razie) Raków wypada z obiegu w grze o mistrzostwo, ale może jeszcze wróci?
Mam nadzieję, że jeszcze się obudzimy, ale wczoraj Legia dobrze się na nas naszykowała i obnażyła wszystkie braki - dziury w obronie i totalną kichę w ataku.

Myślę, że trochę przespaliśmy okienko transferowe i zaraz odbije nam się czkawką zbyt krótka ławka (w dodatku Niewulis i Cebula pewnie na trochę odpadną). Po jesieni zaczęło się też pompowanie balonika, który chyba właśnie pękł. I byłoby miło, gdyby chłopaki trochę zluzowały, ale z takimi dziurami w składzie to naprawdę niewiele wyczarujesz.

Na ten moment nie jest to już ten wzbudzający szeroki zachwyt Raków. Raczej gramy jak typowa drużyna z okolic środka tabeli i przy takich transferach i przy obecnych kontuzjach trudno się łudzić, że coś się zmieni.

Co nie zmienia faktu, że Raków jest w takim położeniu, o jakim nawet nie śniłam jeszcze kilka lat temu i wierzę, że jeszcze będzie dobrze :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 lut 2021, 8:46

futbolowa pisze:
07 lut 2021, 8:35
Myślę, że trochę przespaliśmy okienko transferowe i zaraz odbije nam się czkawką zbyt krótka ławka
Taka Pogoń, która lideruje zimą w ogóle transferów nie robiła. Ściągnęli tylko Stolarskiego z ławki rezerwowych Legii.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 lut 2021, 10:56

cloner pisze:
futbolowa pisze:
07 lut 2021, 8:35
Myślę, że trochę przespaliśmy okienko transferowe i zaraz odbije nam się czkawką zbyt krótka ławka
Taka Pogoń, która lideruje zimą w ogóle transferów nie robiła. Ściągnęli tylko Stolarskiego z ławki rezerwowych Legii.
No wiesz, tylko u nas były konieczne. Lipa w ataku to w Rakowie ogromny problem od dawna.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 lut 2021, 11:16

futbolowa pisze:
07 lut 2021, 10:56
No wiesz, tylko u nas były konieczne. Lipa w ataku to w Rakowie ogromny problem od dawna.
No chyba nie. Macie 5 goli więcej strzelonych od Pogoni.
Problem tkwi w przeciętnej defensywie. ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 lut 2021, 14:15

cloner pisze:
07 lut 2021, 11:16
No chyba nie. Macie 5 goli więcej strzelonych od Pogoni.
Problem tkwi w przeciętnej defensywie.
Z czego prawie połowa to karne ;)
Tzn. ja się oczywiście zgadzam, że mamy ciulową obronę - o czym już zresztą wspominałam i co jest jeszcze bardziej widoczne, gdy nie ma Petraska, ale też zwróć uwagę, że odkąd występujemy w ekstraklasie, to nie napastnicy strzelają u nas najwięcej bramek. A ci, którzy strzelali najwięcej - Forbes/Musiolik - już nie grają. Nie wygląda to zachwycająco.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 lut 2021, 14:24

Rzadko ogladam polska Ex, ale widziałem te dwa mecze Rakowa i nie wiem skąd tyle zachwytów nad tą drużyna. Nic ciekawego nie pokazali, nie grali jakiejś super piłki.

A tym bardziej jestem zdziwiony jak czytałem zachwyty nad tymi Tijanicami, Ivi Lopezami czy nawet tym Piatkowskim. Nie wiem skąd rzekomo takie grube oferty za nich, ligowcy jakich wielu w Polsce.

Może moja próbka jest mała ale jestem zawiedziony i mam wrażenie że Raków jest przehajpowany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”