Italia - reprezentacje mlodziezowe

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 469

Italia - reprezentacje mlodziezowe

Post autor: fekalia » 21 mar 2021, 21:50

Bernabeu pisze:
21 mar 2021, 19:26
ale pewnie każda reprezentacja mogłaby wysłać mocniejsze kadry, Włosi zresztą też, dlatego, żę pokrywają się terminy.
Włosi bez Locatellego, Keana i Bastoniego, bo 1. reprezentacja (o Donnarummie już nawet nie wspominam). Zaniolo wiadomo. Dodatkowo Sottil kontuzja (w reprezentacji robił robotę), Luca Pellegrini od grudnia niedostępny. Kadra personalnie najgorsza od kilku turniejów, ale z ogarniętym trenerem. Luigi Di Biagio kompromitował się niemiłosiernie i nie rozumiem jakim cudem dostał tyle szans. Tym razem mamy Paolo Nicolato, który pracował już z tymi piłkarzami w U18, U19, U20 i teraz U21, po drodze zdobywając srebro na ME U19 i 4. miejsce w bardzo okrojonym składzie na MŚ U20. Przede wszystkim Nicolato dostosowuje ustawienie pod graczy, których ma i przeciwnika. Raz potrafi wyjść 4-3-1-2, innym razem 4-3-2-1, czy 3-5-2, zmienia ustawienia w trakcie meczu, reaguje na sytuacje boiskowe (np. na MŚ mając do dyspozycji taki, a nie inny materiał ludzki wymyślił sobie Lucę Pellegriniego jako mezzalę, co było strzałem w 10). Di Biagio ustawiłby chłopaków w 4-3-3, nawet gdyby nie miał dostępnego żadnego skrzydłowego, rzucił piłkę i poszedł do szatni spać. Wszystko wskazuje na to, że na ME zobaczymy Italię grającą 3 z tyłu. BTW. Warto zwrócić uwagę na Frattesiego - nie jest to wirtuoz, ale obejrzałem w tym sezonie kilka spotkań Monzy i miałem wrażenie, że po boisku z numerem 16 biega jakaś kopia Barelli.

Wróć do „Włochy”