Euro 2020 - 1/2 finału

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Euro 2020 - 1/2 finału

Post autor: Bernabeu » 06 lip 2021, 18:48

piotrcies pisze:
06 lip 2021, 18:36
Imo Włosi tu nie muszą nic udowadniać, doszli do półfinału, ograli Belgię, nawet jak im się noga powinie na Hiszpanach, co się może zdarzyć (Hiszpanie ledwo przeszli Chorwację i Szwajcarię, a to drużyny notowane niżej), bo to turniej, to i tak zrobili świetne wrażenie. Zresztą Włosi mają perspektywiczną drużynę - poza starszymi graczami w obronie tam każdy jeszcze ma przed sobą całą karierę.
Z boku masz pewnie rację, ale szczerze nie sądzę by ktokolwiek emocjonalnie zaangażowany tak do tego podchodził. Tak to ja mogę podchodzić do tego meczu z perspektywy Hiszpanii, bo w sumie trochę mam gdzieś czy wygrają, fajnie by było, ale jak przegrają to pogratuluję Włochom, napiszę z parę zdań o meczu, zamknę laptopa, pogadam chwilę z narzeczoną, uśmiechnę się i pójdę spać, kończąc jakiekolwiek rozmyślania o tym meczu. Dobry wynik, nowa kadra, potencjał na dużo więcej, top3 szkolenia na świecie, nie ma na co narzekać. Włosi są dużym faworytem, więc jak znowu powinie im się noga to pewnie będą mieli ogromny niedosyt. Hiszpanie nie tak dawno wygrali 5xLM z rzędu, ale jeszcze ze 3 lata bez dużego sukcesu i też zacznie się wielka presja, bo - jak wyżej - liczy się teraźniejszość, a nie wspominki.

Wróć do „EURO 2020”