EURO 2020 - FINAŁ (Włochy - Anglia, 11.07.2021)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

EURO 2020 - FINAŁ (Włochy - Anglia, 11.07.2021)

Post autor: 10 » 12 lip 2021, 10:52

Włosi... cóż. Zespół, drużyna, team spirit i Chiellini, któremu po prostu się należało za całokształt. Bo nie wiem, czy widziałem drugiego piłkarza o takich cechach wolicjonalnych - on tym nadrabia wszelkie braki i zostawia na boisku zdrowie i serce. Kibicuję Włochom od 1998. To Euro było najlepszym turniejem (w sensie - w ogóle, jeśli chodzi o poziom) od 2000 roku. Wtedy Trezeguet zabrał Italii puchar. Teraz, 20 lat później, nie dali go sobie zabrać.
I nawet daremny Berna na coś się tam przydał, bo dwa karne strzelił.
piotrcies pisze:
12 lip 2021, 0:09
Jezu, ale jestem wkurwiony na tego Southgate'a. Wystawił dwóch gości na sam koniec meczu z jednym tylko zadaniem - podwójna presja, zero argumentów na obronę (wszak nie grali wcześniej, więc nikt nie powie, że pech po dobrym meczu), a po przestrzelonym karnym obaj pewnie będą mocno podłamani.

Sam ten dziwny rozbieg Rashforda nie był taki głupi, bo na koniec położył bramkarza przed strzałem, po prostu uderzył źle technicznie.

Southgate to jednak wuefista, a nie żaden geniusz. Jprdl.

Jeszcze raz gratuluję Włochom.
Mnie zdziwił, że stosunkowo szybko zdjął najlepszego w Anglii Trippiera (w ogóle - Anglicy chyba gościa nie doceniają odpowiednio, takie odnoszę wrażenie; po jego zejściu granie się posypało) a potem lidera (obok Kane'a) tej drużyny, bo tak go odbieram, Walkera.
Ale też Southgate stworzył tę ekipę. I trzeba mu oddać - w pierwszej połowie Włosi byli bezradni, zamknięci i nie wiedzieli, co to się dzieje. Anglia zamknęła się jak Juventus Allegriego (bardzo podobna w sposobie gry ekipa).
Maciek (interista) pisze:
12 lip 2021, 10:01
To chyba Berardi, Ciro ma inną fryzurę?
Ciro.

A, no i Chiesa top. I Donnarumma top. Do tego jest Barella, a piłkarzy o tym profilu (tak zwinnych i elastycznych - defensywa i ofensywa) jest mało. Stopery się kończą i "9" by się przydała, ale jest na czym budować. Choć pewnie Kataru nie dostaną ;). Włosi źle znoszą status faworytów.

Wróć do „EURO 2020”