Real Madryt (zbiorczy) - Strona 232

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 19 gru 2005, 15:08

Co za smutne dysputy w topicu tak wesołego klubu....ale chyba powinienem się zgodzić co do tego, że La Liga z sezonu na sezon słabnie..w tym momencie przypomina mi jakiegoś podstarzałego człwowieka cierpiącego na Parkinsona - są nadzieje, że można tą chorobę przezwyciężyć, ale mogą być tego skutki naprawdę opłakane..takim symptomem może być np. awans Osasuny do LM..ale czy zaprezentuje się ona tam przyzwoicie?? :roll:
ale tematem przewodnim jest przyszłość tego stołecznego klubu...po takim meczu nie można wiele dobrych rzeczy powiedzieć...na serio, wielki smutek mnie ogarniał gdy miałem wątpliwą przyjemność patrzeć na tak grający Real.....jest to chyba najbardziej widoczny objaw "upadającej" La Ligi...i chyba nie ma takiego człwieka, który by powiedział "nie, nie zależy mi na tym, żeby La Liga odzyskała swój piękny blask, nawet za cenę lepszego Realu" bo wraz ze słabsza ligą hiszpańską słabnie też pozycja europejskiego futbolu...a to już nie jest wesoła wizja.. :lol: teraz być może Real co mecz będzie grał w jakichś extremalnie eksperymentalnych ustawieniach, aż w końcu trafi na jakis "złoty środek" i będzie nim grał aż do następnego załamania formy....ale tak można się przytrzymać przy życiu tylko jakis bliżej nieokreślony czas.....a co potem??? no a potem może jakiś nowy trener, nowa wizja...ale to wszytko można zaliczyć do ram niepoprawnego marzycielstwa...a od tego jak wiadomo na forum mamy znawców, więc nie na miejscu byłoby gdybym to ja zabierał głos w tej kategoriii :lol:
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 gru 2005, 15:33

Moge sie zgodzic z tym, ze poziom w Primera Division troche, a moze nawet znacznie spadl, dowodem tego sa wysokie miejsca w tabeli takich druzyn jak Osasuna czy Celta (choc mysle ze to tylko jednosezonowa sprawa) i niskie takich jak Betis, Atletico czy Bilbao. Ale nie jest to odosobnione zjawisko w Europie, w Anglii tez jest Chelsea i ... dlugo nic, bo zespoly takie jak Arsenal, ManU czy Liverpool sa od niej slabsze i prezentuja zblizony do siebie poziom. We Francji dominacja Lyonu jest niepodwazalna od kilku lat. Juve tez ma, wydaje sie, bezpieczna przewage nad innymi w Serie A. Szkoda ze w PD rowniez jedna druzyna wyraznie odstaje od reszty (choc pewnie gdyby byl to Real to bym sie cieszyl :)) bo cierpi na tym atrakcyjnosc rozgrywek. Taka jest widac teraz tendencja w Europie. Dobrze, ze w Lidze Mistrzow zdarzaja sie mile niespodzianki i nieprzewidywalne rozstrzygniecia :D Pozdro 4 all

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 20 gru 2005, 1:25

bardzo sie boje, panie niagazz

ps. podaj mi cytat z moich wypowiedzi kotre upowazniaj cie do dania mi ostrezzenia. wiem ze to prywatna strona i mozna dostac bana za nic, doskonale to rozumiem, ale jesli piszesz o jakis uwagach do mnie, porsze przytocz kolego cos co moglo urazic kogokolwiek innego. a to ze Jarzyna pisze o sedziowaniu nie wpsominajac o bledach w trone Realu to nawet male dzicko moze zdenerować.

:/
wszystko pozdrawiam.

aha.. i jeszce cos: jesli nic nie wnosza moje wypowiedzi, to fakt trzeba zajac sie czyms innym, specjalisto od siedmiu bolesci, niagazz kibicu barcelony od roku 2004.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 20 gru 2005, 10:44

welcome pisze:bardzo sie boje, panie niagazz

ps. podaj mi cytat z moich wypowiedzi kotre upowazniaj cie do dania mi ostrezzenia. wiem ze to prywatna strona i mozna dostac bana za nic, doskonale to rozumiem, ale jesli piszesz o jakis uwagach do mnie, porsze przytocz kolego cos co moglo urazic kogokolwiek innego. a to ze Jarzyna pisze o sedziowaniu nie wpsominajac o bledach w trone Realu to nawet male dzicko moze zdenerować.

:/
wszystko pozdrawiam.

aha.. i jeszce cos: jesli nic nie wnosza moje wypowiedzi, to fakt trzeba zajac sie czyms innym, specjalisto od siedmiu bolesci, niagazz kibicu barcelony od roku 2004.

O ile mi wiadomo Niggaz nie jest kibicem Barcelony od 2004 roku :/ tylko znacznie dłużej. Niggaz ma racje Welcome prowokujesz na forum ludzi, nie tylko on to zauważył ale wielu innych. Szkoda że każda drużyna musi mieć takich kibiców :/ wstyd... (weź sobie to do serca)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 gru 2005, 10:45

Komunikat oficjalny: Komisja Sportowa Realu Madryt na nadzwyczajnym posiedzeniu na wniosek wiceprezesa Emilio Butragueno podjęła decyzję o pozostawieniu Juana Ramona Lopeza Caro na stanowisku trenera pierwszej drużyny Realu Madryt do końca bieżącego sezonu.(realmadrid.com)
Moze to i dobrze, dostanie pol roku na pokazanie swoich umiejetnosci, pewnie czesciej bedzie korzystal z wychowankow niz poprzednicy. A poza tym moze jest to znak ze latem w koncu bedziemy mieli rewolucje w zespole :?: Przyjdzie nowy trener i bedzie mogl spokojnie przygotowac zespol, sprowadzic pilkarzy ktorych Real potrzebuje, z niektorymi sie pozegnac. Trzecia zmiana trenera w sezonie na pewno nie wyjdzie druzynie na dobre. Miejmy nadzieje, ze ta decyzja jest zapowiedzia duzych zmian w ekipie Krolewskich latem i dowodem oprzytomnienia Pereza.

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 20 gru 2005, 12:14

Tobik33 pisze:O ile mi wiadomo Niggaz nie jest kibicem Barcelony od 2004 roku :/ tylko znacznie dłużej. Niggaz ma racje Welcome prowokujesz na forum ludzi, nie tylko on to zauważył ale wielu innych. Szkoda że każda drużyna musi mieć takich kibiców :/ wstyd... (weź sobie to do serca)
dziewczynka...
skad wiesz od kiedy niggaz jest kibicem barcelony? znasz go? o ile Ci wiadomo, a mi wiadomo, ze nic Ci nie wiadomo.
prowokuje? i bardzo dobrze, na tym to polega, a nie na tym zeby wszyscy sobie wlazili w dopska.
"Szkoda że każda drużyna musi mieć takich kibiców :/ wstyd..." pfffff... faktyczeni o wiele lepiej jest jak sie wszyscy kochamy i trzymamy rowno palec w dupie. real jest spoko, nalezy im sie szacunek i inne podobnego typu pierdoly. widze, ze bardzo zalezy Ci na postawie szanowanego forumowicza... moze nawet range jakas fajna dostaniesz, kto wie...fajnie by bylo... nie? welcome jest feee... bo prowokuje, tak nie mozna. jest niegrzeczny, uuuuu...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 gru 2005, 13:23

1-HB madrze pisze.
2-Jak juz chcecei robic porzadek to np taki Tobik powinien dostac ostrzezenie za bezsensowne cytowanie (w sumie wiele osob tak robi i trzeba zaczac tepic to zjawisko)
3-Zgodze sie z Niggazem ze niektore posty Welcome nie wnosza nic do dyskusji ale wieksza ich czesc owszem ba widac nawet ze oglada mecze w przeciwienstwie do wielu uzytkownikiw forum. Rowniez jego spostrzezenie na niektore sprawy jest inne dzieki czemu nasz temat caly czas zyje

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 20 gru 2005, 13:34

Oki dziewczynka zaczynam Real jest najgorszym zespołem w lidzę hiszpańskiej. W tym sezonie spadną z ligi, Real się rozsypie i się skończy era słabego zespołu o to chodzi ???? :) to tez mam zaczynać prowokować. Bienias po to jest opcja "cytuj" żeby z niej korzystać, jak ci nie pasuje to trudno nie wypowiadaj sie tu... welcome osobiscie nie mam nic do ciebie i szanuje Cie ale uważam że nie raz prubujesz z byle czego zrobic awanturę :)
Skończmy to mam swoje zdanie na temat futbolu i tyle.....

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 gru 2005, 13:39

Tobik ale po co cytowac calego posta ktory znajduje sie nad twoim postem??
To tak jak zaczynac zdanie od i

Jeszcze jeden OT i ostrzeżenie.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 20 gru 2005, 13:51

masz racje ale jak prubuje zaznaczyć fragment to nie moge :/ jest koło "cytuj cały tekst" taka opcja "zacytuj zaznaczone" i ona mi nie chodzi zaznaczam a tu nic wiec musze cały tekst sorki ze ci to nie pasuje ale jakos musze zaznaczyc ze własnie do tej wypowiedzi sa skierowane te słowa

POZDRO 4@ll

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 20 gru 2005, 16:35

Widze ze tu przeciekawe sie dyskusje toczą :twisted: :wink:

Ode mnie tyle ze chcialbym sie wypowiedziec na temat pozostawienia na stanoswisku szkoleniowca Realu Madryt pana Juana Ramona Lopeza Caro. Jest pewna obawa ze bedzie on chcial przebudowac druzyne i zrobic z niej Real Castille, ale z drugiej strony swieza krew sie przyda. Ot juz bramki strzela np Soldado ktory za innych trenerow raczej tylko w rezerwach mogl sie pokazac. Remis z Osasuna nie jest jeszcze katastrofa bo to rewelacja ligi. Zobaczymy jak to sie potoczzy i za kilka (moze kilkanascie) meczy bedzie mozna ocenic prace pana Caro :wink:

POZDRO

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 20 gru 2005, 16:44

Wydaje mi sie ze z Lopezem bedzie jak z Ramonem, tez miał byc trenerem do konca sezonu a zastąpił go Luxe :P Ale jak bedzie przekonamy sie juz niedługo bo do konca roku juz blisko :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 gru 2005, 16:52

welcome pisze:podaj mi cytat z moich wypowiedzi kotre upowazniaj cie do dania mi ostrezzenia
Mówisz i masz :arrow:
welcome pisze:panie niagazz
welcome pisze:niagazz kibicu barcelony od roku 2004
2 WP za przekręcanie nicka. Ot tak dla sportu. A jeżeli chodzi o wcześniejsze wypowiedzi kwalifikowane na WP to :arrow:
welcome pisze:ja powiem tak: szkoda mi Soldato, chłopak zagrał w sobote 90 minut w rezerwach i wychodzi na 10 minut aby ratuwać dupe "Galaktyczym". Panowie, Real jest beznadziejny, Wczoraj Osasuna w "10" zdominowala wydareznia na boisku.... Jesli ktos jeszce wierzy w ten zabawny zespoł prosze niech sie dobrez wyspi.
A pamietacie czasy Butre, Sancheza, czy pozniej Sukera, Mijatovicia? To był Real. Dzis to jest karykatura druzyny. Wszystko.
welcome pisze:
Krzysztof Jarzyna pisze: A powinny byc 2 czerowne, bo za wejscie w stylu Karate Kid w Beckhama Raul Garcia powinien dostac druga zolta (co najmniej).
Zabawny Kolego a co powieisz o bezpardonowych wejsciach Marii Gutiego? Ten koles nie powinien grac w piłke. Sedziowanie wogole bylo przezabawne. Real nie powinien tego meczu skonczyc w "9". Ale sedziowie pomagaja Barcelonie.
Dwa posty pod rząd kwalifikują się na WP. Mam do tego prawo jak najbardziej. W wolnej chwili zauważ, że nie daję Ci WP za prowokacje.

Sam jestem w o tyle trudnym położeniu, że muszę wplepiać WP 'swoim', ale nie karam prowokacji bo sam je rozumiem często. Jestem antimadridistą i lubię się napinać, ale moja rola na tym forum skazuje mnie niejako na to, aby karać tych którzy mało wnoszą do tematu. welcome mógłby przeplatać swoje prowokacje z pisaniem na temat, ale widocznie nie chce tego robić. Jego problem. Nie tylko ja jestem tutaj modem i ktoś mu może kiedyś wlepić więcej WP albo bana a ja na to nic nie poradzę.

Awatar użytkownika
madrid_fan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madrid_fan » 20 gru 2005, 17:45

luk1208 pisze:Wydaje mi sie ze z Lopezem bedzie jak z Ramonem, tez miał byc trenerem do konca sezonu a zastąpił go Luxe :P Ale jak bedzie przekonamy sie juz niedługo bo do konca roku juz blisko :wink:
Też tak myślę 8) wg. mnie najlepszym kandydatem byłby Le Guen... Wszyscy chyba pamiętają jak grał Lyon pod jego wodzą... właśnie taki styl gry najlepiej odpowiadałby teraz Realowi...

PS nie pisze się Ramon tylko Remon :lol:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 20 gru 2005, 20:16

Tylko zauwaz ze Le Guen pracujac w Lyonie nie mial zadnych graczy swiatowego formatu wiec lepiej szlo by mu prowadzac sredniaka i promowac jego zawodnikow. Nie wiem czy poradzilby sobie z gwiazdeczkami ktore nic nie graja (Beckham), zawodnikami ktorzy bardzo sie przysluzyli (Zidane, Carlos) ale graja teraz przecietnie. Nie wiadomo czy potrafilby poslac ich z torbami na lawke i wpuscic Robinho, Soldado czy nawet De La Reda. Poslac ich na swoje miejsce potrafilby tylko Mourinho bo on nie ma skrupułów, ale Mourinho nigdy nie poprowadzi Realu. Moim zdaniem powinno sie najpierw Real oczyscic ze zbednych zawodnikow i stopniowo wprowadzac nowych (Cassano-choc i on gwiazdorzy, Cicinho czy J.Baptiste ktory tak wspaniale gral w Sevilli).

Zobaczymy po sezonie jak bedzie sobe dawal rade obecny trener Realu, a jak nie podola zadaniu to zarzad bedzie mial nie lada problem ....

POZDRO

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”