W telewizji nadali - Strona 19

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Stachu
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stachu » 04 gru 2005, 11:38

Ja najbardziej lubie Steve-O którego zaznaczyłem w ankiecie i Johnego Knoxvilla. Z filmu bardzo mi się podobało jak Steve-O latał z tyczką i wskakiwał na różne rzeczy :) Albo jak się odbił z trampoliny i walnął w żyrandol ten taki co ma śmigła i się kręci :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 gru 2005, 20:20

Dzisiaj obowiązkowo dwa filmy.

Obecnie leci Frantic. TVN7 20:00

Amerykański kardiochirurg Harrison Ford szuka po całym Paryżu swojej porwanej żony w rytm muzyki Ennio Morricone (jak zwykle fantastyczna) i przeboju Grace Jones. Zostaje wciągniety w międzynarodową aferę, między rozgrywki terrotystów, Mossadu, francuskich służb specjalnych i pewnej kobiety. Dodajmy, że bohater jest przeciętnym, ciapowatym gosciem i musi sam rozwiązać całą sytuację. Zresztą powinni już wszyscy to widzieć.

Podejrzani. TVP1 21.30

Z Kevinem Spacey thriller o modnie nieoczekiwanym zakończeniu, więc lepiej nic nie pisać, tylko polecić. Więc bardzo! polecam.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 gru 2005, 20:26

piwus pisze:Obecnie leci Frantic. TVN7 20:00
Ten film to chyba ostatnio leci mniej więcej co dwa tygodnie. Kilka lat temu też w tv go oglądałem i po około 2 godz się skończył. Był taki sobie.

Ja tez wolę "Stary gdzie moja bryka", ale niestety dziś nie ma. Jak nie masz nic do powiedzenia, to lepiej nic nie pisz. "Był taki sobie", to trochę za mało.// Piwus

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2005, 0:23

piwus pisze:Dodajmy, że bohater jest przeciętnym, ciapowatym gosciem i musi sam rozwiązać całą sytuację. Zresztą powinni już wszyscy to widzieć.
czy takim ciapowatym - w końcu to kardiochirurg, człowiek wykształcony :P
Muzyka genialna do tego filmu [mógłbym nawet powiedzieć - kultowa]
Lukaz pisze:Był taki sobie
sam jestes taki sobie - a zresztą - już ci piwus napisał :bicz2:
w filmie gra E.Seigner [żona reżysera - Romka P.]
film jest istnym arcydziełem. Powstał pod koniec lat 80-tych. Coś na wzór typowego starego kryminału [jeno duuużo lepsze]
I gdyby nie Chinatown - powiedział bym, że najlepszy film Polańskiego

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 gru 2005, 20:22

Kto by spodziewał się, że nic nie ogladają forumowicze :lol:.

Guess who's back :twisted:
Obrazek

Czyli po pół roku Tony wraz z ekipą wraca oczywiście o nieludzko późnej godzinie... TVN 23:30

Jednocześnie TVP wypuszcza Pitbulla, który zapowiada się dość interesująco, trzeba zrezygnowac oczywiście.

Dzisiaj jeszcze Full Metal Jacket o 21:00 na Ale Kino! i piosenka o Myszce Miki na końcu. Też polecam.

A wczoraj leciało 15 minut. Całkiem interesujące (nieczęsto w końcu zabija się de niro godzinę przed zakończeniem filmu..), przykuwające uwagę i... pozostawiające niesmak banalnym zakończeniem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8752
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 gru 2005, 20:29

Jak zobaczylem, ze napisales post w tym temacie, to od razu wiedzialem, ze wspomniales o Rodzinie Soprano :)
Wraca genialny serial, o genialnej [ :P ] porze do TVN'u :)
chwala im za to - tylko czemu tak pozno :?: :evil: [ja mam jutro probna mature rano]
ale i tak bede ogladac :)
HBO nie posiadam - dlatego nowa czesc musze obejrzec :)
co tym razem nam pokaze Tony :?: i jego rodzina :?: :lol:

jak zawsze bedzie smiesznie, zabawnie, i ... groźnie :twisted:

WSZYSCY O 23.30 przed Telewizory - TVN 8)

Pozdro

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 gru 2005, 16:40

Bodajże jutro, ni wiem najakim kanale - ale widziełm wiastun filmu, który oglądałem bardzo dawno temu. Bardzo śmieszna komedia, w sam raz na święta [rodzinna atmosfera etc] możba powiedizeć, ze komedia familijna.
Ale do rzeczy. "Szpiedzy tacy jak my". W roli główenj Chevy Chese i Dan Aykroyd. Film opowiada o dwóch agentach - przebierańcach. Śmieszne tksty, scenki w sam raz na "odmóżdzenie" po jakimś Kevinie, czy księciu z Nowego Jorku :roll:
Dużo śmichu [przynajmniej dla mnie] tak było kieyś jak tn ilm oglądałem - trzeba bedzie obejrzeć jutro [chyba jutro] to się przekonam, czy dalej mnie to śmieszy. Wiadomo przecież, że gusta się zmieniają z wiekiem. Np. Dynastii teraz bym pewnie nie oglądał :oops: No ale wtedy nic innego nie było :lol:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 25 gru 2005, 17:15

No "Szpiedzy tacy jak my" to super film. Najfajniejsza jest oczywiście scena na egzaminie, gdzie Chese wyciąga ściągi z różnych miejsc :lol: . Zajebista jest ta scena... :lol:

Ten film oglądałem już ze dwa, trzy razy i chyba nawet mam go gdzieś nagranego na kasecie także chyba jednak teraz go sobię odpuszczę chociaż nie ma za bardzo ciekawszych filmów w telewizji... :angry: :hardkor2: :nein:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 25 gru 2005, 17:43

jutro na TVN leci Castaway :) z tego co wiem bardzo fajny film wiec trzeba bedzie sobie obejrzec :) a dzis Jas Fasola :roll:

Jak znajdziecie o ktorej i gdzie leci ta komedia "Szpiedzy tacy jak my" to napiszcie !

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 gru 2005, 22:42

Zamiast naszej ulubionej "Szklanej pułapki" dali Wojewódzkiego vs milczący Majdan i Dodo :shock:.

"Kwintesencja debilizmu", "namiastka cioty" :lol:.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 gru 2005, 23:58

meecik_mks pisze:Jak znajdziecie o ktorej i gdzie leci ta komedia "Szpiedzy tacy jak my" to napiszcie !
w nowy rok - a reklamują juz teraz :roll: Ale warto czekać
piwus pisze:Zamiast naszej ulubionej "Szklanej pułapki" dali Wojewódzkiego vs milczący Majdan i Dodo
jakbym wiedizał to bym oglądał :?
A Die Hard pokazują z poślizgiem. Rzecz się dzieje w Nakatomi Plaza .... a zreszta obejrzyjcie sobi sami :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 26 gru 2005, 10:04

jakbym wiedizał to bym oglądał Confused

wystarczyło, że byś oglądał pierwsze 20 minut. Później jak się Wojewódzki z Dodą 'pogodził' to było okropnie nudno i sielankowato. Na szczęście cały program uratowały wywody egzystencjonalne wręcz Majdana. :lol:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 26 gru 2005, 14:24

bagg pisze:
jakbym wiedizał to bym oglądał Confused

wystarczyło, że byś oglądał pierwsze 20 minut. Później jak się Wojewódzki z Dodą 'pogodził' to było okropnie nudno i sielankowato. Na szczęście cały program uratowały wywody egzystencjonalne wręcz Majdana. :lol:
heh Kubus sie pogodzil bo sie obawial Majdana :P a Doda szkoda slow.... jak dostala mp3 od Kuby to sie uspokoila :P Najlepiej jak Majdan zaczol wrzucac na starych dziadkow :D heheh

P.S w sylwestra leci JAckass :D o 3 w nocy... wiec to wlasciwie nowy rok juz :P hehe :D ! pozdro !

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 gru 2005, 20:23

22:45 TV4 Joe Valachi
Joe Valachi zostaje powołany na świadka w głośnym procesie przeciwko mafii. Od dzieciństwa był związany ze światem przestępczym. Jego żoną jest córka byłego ojca chrzestnego. 9 września 1963 roku Valachi zeznaje przed kamerami telewizyjnymi i komisją śledczą senatu USA i opowiada o strukturze, organizacji i wpływach mafii. Objęty szczególnymi środkami bezpieczeństwa Valachi obnaża sieć przestępczości zorganizowanej. W tym czasie, w celi więziennej w Atlancie szef mafii, Vito Genovese, wyznacza za głowę Valachiego 100 000 dolarów.
I Charles Bronson....

W sumie jedyne co dziś będę ogladał to Family Man. Reszta już była :shock:.

bartek21siwy
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek21siwy » 28 gru 2005, 18:47

Dla mnie najlepszy jest Bam Margera... i jego ekipa :wink: Oni są po prostu the best :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”