Europejska Superliga - Strona 55

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Superliga:

Popieram
16
43%
Jestem przeciw
17
46%
Nie mam zdania
4
11%
LoLoS
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 67

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LoLoS » 03 mar 2022, 13:56

powinni odrazu jakieś reklamy wykupić może jakiś popularnych dziennikarzy którzy to poprą ,przedstawić system rozgrywek bo jak bedzie tak jak ostatnio ze jede prezez wyjdzie i coś tam tylko powie to znowu to padnie w pare dni

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 mar 2022, 14:00

LoLoS pisze: ↑
03 mar 2022, 13:56
powinni odrazu jakieś reklamy wykupić może jakiś popularnych dziennikarzy którzy to poprą ,przedstawić system rozgrywek bo jak bedzie tak jak ostatnio ze jede prezez wyjdzie i coś tam tylko powie to znowu to padnie w pare dni
To wszystko jest podobno przygotowane i nawet sędziowie dogadani, za tym idzie potworna kasa. Czekali tylko na przychylną decyzję sądu żeby nie było znów gadania o bezprawiu. Nawet Ceferin już narrację zmienił. Teraz politycy też nie powinni już tak skakać z pianą w ustach, bo Super Liga ma podstawy prawne, więc to czym groził wcześniej Borys angielskim klubom byłoby teraz właśnie bezprawnym działaniem

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 03 mar 2022, 14:49

seba82 pisze: ↑
03 mar 2022, 14:00
Teraz politycy też nie powinni już tak skakać z pianą w ustach, bo Super Liga ma podstawy prawne, więc to czym groził wcześniej Borys angielskim klubom byłoby teraz właśnie bezprawnym działaniem
Nadal na szczęście brytyjscy politycy na pewno będą rzucać kłody pod nogi.

Jestem też ciekaw co z tą umową, którą podjęły kluby z UEFA.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8416

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 mar 2022, 14:50

Na szczęście?

Naprawdę UCL, UEL, UECL > Superliga?

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 03 mar 2022, 14:55

Się powtórzę, bo na dłuższe posty przyjdzie czas neszcze zapewne. #FlorentinoMusisz

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2295
Kibicuję: AC Milan

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 mar 2022, 14:56

A moze ktos napisac co przemawia za superliga ? Bo czytajac posty niektorych mam wrazenie, ze superliga to jakies zbawienie i teraz bedzie juz tylko pieknie, pod skrzydlami tego starszego pana z Realu czy Agnelliego.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 mar 2022, 14:56

Zaorać UEFA i FIFA, czekam na Super Ligę i płacz Ceferina przytulającego łysego ciecia Infantino. Wszyscy siebie warci, czas to zakończyć i stworzyć coś nowego na lepszych zasadach. Fakt, że ta ostatnia opcja mniej mi się podobała. Jeśli będzie mogło dołączyć więcej klubów to będzie hulać

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 03 mar 2022, 14:58

Pierdole te Superligę. Oby do niczego nie doszło. Wiem, jakie są jej zalety, ale i tak to pierdole. Koniec Ligi Mistrzów jako takiej, koniec normalnej piłki ligowej, non stop te same mecze gigantów. Pierdole to i liczę że się to na ostatniej prostej wyjebie znowu.

Nie podoba mi się to w jakim kierunku idzie piłka i choć niczego nie mogę to będę po cichu liczyl że nie powstanie to gówno

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 mar 2022, 15:01

Hersk pisze: ↑
03 mar 2022, 14:58
Pierdole te Superligę. Oby do niczego nie doszło. Wiem, jakie są jej zalety, ale i tak to pierdole. Koniec Ligi Mistrzów jako takiej, koniec normalnej piłki ligowej, non stop te same mecze gigantów. Pierdole to i liczę że się to na ostatniej prostej wyjebie znowu.

Nie podoba mi się to w jakim kierunku idzie piłka i choć niczego nie mogę to będę po cichu liczyl że nie powstanie to gówno
Zestresowany jestes ale pamietaj ze Superliga nie jest niczemu winna.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 03 mar 2022, 15:07

piotrcies pisze: ↑
03 mar 2022, 14:50
Na szczęście?

Naprawdę UCL, UEL, UECL > Superliga?
A nie? :-D

100% tak, są lepsze niż ten gówniany pomysł. Oby politycy i kibice zmiażdżyli to tak jak poprzednio.

Jebać superligę aż po sportowy grób Pereza.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 mar 2022, 15:14

Powielasz płacz, zmanipulowany, przeciwników Super Ligi i narrację UEFY.
Płacz spowodowany tym, że nie zobaczą ANI JEDNEGO EURO z reklam, praw do transmisji, biletów, organizacji turnieju...
Te pieniądze będą rozdysponowane na kluby. Zarząd, składający się z kilku prezesów klubów a nie 24447372 oficjeli, których trzeba wykarmić i którzy trzymali łapę na organizacji i wpływach że wszystkiego.
Po prostu, kluby zarobią kluby się dzielą,.bez pośrednika, który zabierał większość.
Mecz na stadionie Realu, koszty z obsługą stadionu ponosi Real, bilety kupują kibice, transmisję wykupują kraje, bo chcą oglądać Real. Nie UEFE, więc dlaczego kasa ma przechodzić przez UEFE do klubów? Bo tak sobie załatwili umowami jako orgsnizator rozgrywek.
Teraz to kluby siądą przy stole i rozdysponują pieniądze. Wiadomo, że nie będzie po równo, bo i logistyka, sponsorzy więcej zapłacą za Real City niż Porto Arsenal,itd ale będzie to w cholerę więcej niż UEFA odpalała za wygranie LM.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2419

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 mar 2022, 15:21

seba82 pisze: ↑
03 mar 2022, 15:14

Powielasz płacz, zmanipulowany, przeciwników Super Ligi i narrację UEFY.
Płacz spowodowany tym, że nie zobaczą ANI JEDNEGO EURO z reklam, praw do transmisji, biletów, organizacji turnieju...
Te pieniądze będą rozdysponowane na kluby. Zarząd, składający się z kilku prezesów klubów a nie 24447372 oficjeli, których trzeba wykarmić i którzy trzymali łapę na organizacji i wpływach że wszystkiego.
Po prostu, kluby zarobią kluby się dzielą,.bez pośrednika, który zabierał większość.
Mecz na stadionie Realu, koszty z obsługą stadionu ponosi Real, bilety kupują kibice, transmisję wykupują kraje, bo chcą oglądać Real. Nie UEFE, więc dlaczego kasa ma przechodzić przez UEFE do klubów? Bo tak sobie załatwili umowami jako orgsnizator rozgrywek.
Teraz to kluby siądą przy stole i rozdysponują pieniądze. Wiadomo, że nie będzie po równo, bo i logistyka, sponsorzy więcej zapłacą za Real City niż Porto Arsenal,itd ale będzie to w cholerę więcej niż UEFA odpalała za wygranie LM.
Ale do czego ty sie odnosisz, bo na pewno nie do cytowanego posta. Przeciez on nic nie pisal o kwestiach finansowych, tylko tym jak to wplynie na pilke ligowa, format ligi mistrzow i o tym, ze jezeli czegos jest za duzo, to sie nudzi - to dotyczy absolutnie wszystkiego, kasy, seksu i rowniez seryjnie powtarzanych meczow tych samych zespolow, nawet jesli to giganci.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 03 mar 2022, 15:28

Dokładnie moody. Przecież mi Seba chodzi tylko i wyłącznie o to, że podoba mi się obecny ład i pierdole oglądać co tydzien te same mecze bogaczy w nowym tworze, który zburzy tak kochaną przeze mnie Ligę Mistrzów czy inne europejskie ligi. Po prostu nie chce takiej zmiany, nic nie mam do gadania, ale wyrażam swoją opinię. Nie chce zeby LM poszla sie jebac, nie chce oslabienia czolowych lig, nie chce ligi dla gigantów którzy beda sie tasować pod samych siebie dzielac sie miliardami i grajac co tydzien te same mecze, które sie znudza po roku

LoLoS
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 67

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LoLoS » 03 mar 2022, 15:30

ale ligi krajowe pozostaną bez zmian

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 03 mar 2022, 15:33

Czyli co de facto SuperLiga będzie zamiennikiem Ligi Mistrzów?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”