AS Roma (zbiorczy) - Strona 44

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 13 gru 2005, 18:49

Klub gotów jest sprzedać w styczniu każdego z obecnych piłkarzy, o ile oferta będzie wystarczająco wysoka-przynajmniej tak twierdzi Alessio Calfapietra, dziennikarz portalu tuttomercatoweb.

Zamiary Romy znajdują częściowe potwierdzenie w słowach Luciano Spallettiego. Trener Romy otwarcie mówi o konieczności swoistego "oczyszczenia" drużyny, mając na myśli zawodników, którzy przestali utożsamiać się z projektem klubu.

Kto więc spośród graczy oprócz Antonio Cassano ma największe szanse na rychłe pożegnanie się z Romą? Na pewno Cristian Chivu. 25-letni obrońca jest obiektem pożądania wielu włoskich i zagranicznych klubów. Za Rumuna Roma mogłaby uzyskać 12 mln euro. Innym potencjalnym kandydatem jest Amantino Mancini. Podobno brazylijski skrzydłowy chciał już odejść z rzymskiego klubu latem. Cena wywoławcza za piłkarza wynosi 10 mln euro, zaś do grona licytujących się należy Inter i Real Madryt, czyli te same kluby, które ubiegają się o Cassano.

Nie wykluczona jest także przeprowadzka De Rossiego. O 21-letniego zawodnika stara się Fiorentina i za 15 mln euro Roma byłaby gotowa spełnić życzenie trenera Violi, Cesare Prandelli.// tuttomercatoweb.com & asroma.pl
no to widac że w naszej Romie zapowiada się rewolucja... zobaczymy co z tego będzie :roll:
Wypadnięcie z Pucharu UEFA może doprowadzić rzymski klub do załamania finansowego.

Jutro Roma na stadionie Olimpico będzie walczyć ze Szwajcarami z FC Basel o awans do kolejnej rundy Pucharu UEFA. Niezakwalifikowanie się będzie kosztowało klub utratę wpływów z tytułu sprzedaży biletów oraz praw telewizyjnych rzędu 6-7 mln euro. Wypadnięcie z europejskich rozgrywek znacznie ograniczy też szanse Giallorossich na znalezienie sponsora.
Tymczasem już na początku stycznia Roma jest zobowiązana do zapłaty Auxerre 7 milinów euro, która to kwota została przyznana francuskiemu klubowi decyzją TAS jako odszkodowanie za sprowadzenie do Rzymu Philippe Mexesa.

Niemałą część wydatków obciążających budżet klubu stanowią także gaże wypłacane piłkarzom na podstawie zawartych umów.

Krótko mówiąc Romie grozi kryzys finansowy i jedyną drogą ucieczki przed widmem bankructwa jest sprzedaż zawodników. Cassano, Mancini, Chivu, De Rossi- któryś z nich opuści Giallorossich już w styczniu.//asroma.pl
ojjjj... jest zle :cry: TRZEBA wygrać z Basel!!!

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 14 gru 2005, 21:34

Uff... :D
Roma prowadzi z Basel 2:0 po golach Taddei'ego i 'Il Capitano'
Bardzo ważny mecz w kwestii dalszej gry w pucharze UEFA zmierza do szczęśliwego zakończenia 8)

FORZA GRANDE ROMA !!!

Awatar użytkownika
Totti16
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totti16 » 16 gru 2005, 11:06

Roma 3 : 1 Basel Forza Roma :)

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 21 gru 2005, 23:41

No i Roma nareszcie pokazała klase wygrywając z Chievo przekonująco 4:0 udowodnili to że drzemią w niej duże mozliwości... mimo skontuzjowanego składu już drugi mecz z kolei wygrany wysoko! Coś w tym jest :) I jak tu niemówić że nasz Totti niejest dla nas Bogiem :) w sumie to niebęde się wypowiadał za duzo bo nieoglądałem meczu i nic niewiem co się działo, a szkoda :( Ale z opowiadania kolegi Roma zagrała bardzo dobry mecz! Widac Spaletti daje coraz wiecej szans w końcówkach naszemu, jeśli nie jednemu z największych młodych talentów we Włoszech 16-letniemu Okace ( chyba dobrze odmieniłem :)) Chodzą plotki że Roma ma wymienić pół składu po sezonie... napewno odejdzie paru graczy to jest pewne! Za takie mecze kocham Rome... aż przywrócili mi dobry humor!!! :D Na zawsze Giallorossi!

Awatar użytkownika
Totti16
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totti16 » 22 gru 2005, 17:30

Pięknie graliśmy z Chievo ;) trzeba tak zawsze grać...ale nie da się cały czas grać na wysokim poziomie,teraz z Treviso musimy wysoko wygrać i ładnie się powolutku przesuwamy w góre tabeli

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 04 sty 2006, 8:16

Skończyła się wreszcie telenowela z Cassano i kolejny judasz przeszedł na Santiago Bernabeu :?

Dziwi mnie to, że przecież Roma też oferowała Cassano 3 mln euro pensji za sezon, ale wtedy gwiazdorek chciał tyle co Totti :roll:
Poza tym zdaje się że Włoch zapomniał, że jednak coś zawdzięcza Romie, która w końcu wybuliła na niego 30 mln euro i w której rozwinął się piłkarsko, więc mógł chociaż podpisać nowy kontrakt, żeby klub mógł go sprzedać za godziwe pieniądze odzyskując co nieco ze swej inwestycji :?

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 04 sty 2006, 14:45

Ca$$ano to palant nawet sie z kumplami nie pożegnał !!!!!!!!!!!!
Ciekawe kogo Roma sprowadzi za niego Najchętniej widziałbym Teveza Albo Vucinica

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 04 sty 2006, 16:54

<LILI> Tevez to raczej nierealne... :? Roma raczej niewyłozy ok. 30 mln. Euro na jednego zawodnika sam bym nawet tego niechciał... niechodzi o to że Teveza bym niechciał w Romie bo to by było cos pieknego, ale wolał bym zeby Roma kupiła np. trzech tańszych dobrych zawodników, ale Vucinic to juz jest jak najbardziej dobry pomysł! Strzela duzo bramek, snajper jaki Romie jest bardzo potrzebny... ok. gdzies ponad 10 mln. Euro i moze by się przeprowadził :)

A co do Cassano to coś mi się zdaje że ten [***] odwalał takie jaja specjalnie po to by się uprzykrzyć Romie i ci sprzedali go jak najszybciej! Jak ja go znienawidziłem :evil: ... Nielubie takich zawdników!
Ostatnio zmieniony 04 sty 2006, 17:18 przez PrOtEcToR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 04 sty 2006, 18:01

Z uwagi na zachowanie Ca$$ano względem swojego byłego klubu, a także przez, delikatnie mówiąc, niechęć do Realu życzę świeżo upieczonemu "królewskiemu" słabych występów i wielu rozczarowań sportowych :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 sty 2006, 18:25

janiofcb pisze:Z uwagi na zachowanie Ca$$ano względem swojego byłego klubu, a także przez, delikatnie mówiąc, niechęć do Realu życzę świeżo upieczonemu "królewskiemu" słabych występów i wielu rozczarowań sportowych :twisted: :wink:
W pełni się z toba zgadzam :D Ja mam nadzieję że ten dzieciak będzie cały czas grzał ławę i może przez to nabierze pokory do innych i zastanowi się nad swoim zachowaniem. A co do transferów tej zimy to mam nadzieję że będzie to ostatnie odejście z klubu i nie rozpocznie się wyprzedaż zawodników w celu pokrycia długów. Gra pozostawia wiele do życzenia i sprzedaz kluczowych zawodników raczej nie poprawi sytuacji w tabeli. Jeśli zaś chodzi o przyszłe wzmocnienia to mam nadzieję że znajdą się na nie pieniądze i pozyskamy jakichś młodych i perspektywicznych zawodników lecz juz wiele znaczących w świecie futbolu - np piłkarze Ajaxu i wileu innych.

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 04 sty 2006, 18:54

Lukaz pisze: A co do transferów tej zimy to mam nadzieję że będzie to ostatnie odejście z klubu i nie rozpocznie się wyprzedaż zawodników w celu pokrycia długów.
Niestety napewno paru odejdzie... raczej Mancini... który chociaz dobry to i tak coś zaczyna marudzić! Mówi sie wiele o transferze Chivu ale on jak i jego manager cały czas się zarzeka że nigdzie się niewybiera... i bardzo bym się cieszył bo to jest chyba nasz najlepszy obrońca! A do transferów to się mówiło o Pienarze ale jak wiedomo to już nierealne :( Ja bym sie bardzo cieszył z takich wzmocnień jak np. własnie wymieniany Vucinic, Esposito. Dobrym zakupem mógł by byc de Jong właśnie z Ajaxu... ale pewnie go zgarnie jakis potęzny klub lub np. Tavano z Empoli choc ten ostatnio się zacioł... Ale ja i tak "marze" o Sneijderze... on i Vucinic i jest super! FORZA ROMA :D

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 05 sty 2006, 1:13

O jakich wzmocnieniach mówimy ?? Czyż Roma nie ma/nie będzie miała zakazu kupowania zawodników ??

Sprawa Cassano ciągnęła się miesiącami i prawdę mówiąc od dłuższego czasu był już spalony w Rzymie. Nie wiem czy Real to dobry wybór, cosik mi się nie widzi tam Cassano w pierwszym składzie, chyba, że chłopak będzie ciążko pracował od samego początku, a jak wiadomo, nie lubi on 'brudzić rączek' ;) a w Realu będzie wśród swoich- gwiazdeczek i leniuchów :P Poza tym, nie wiem czy Real niedługo nie popadnie w większy kryzys niż Roma, bo wszyscy widzimy jak Królewscy grają od dłuższego czasu. Jeśli Cassano chciał pojechać na Mistrzostwa, to powinien był już dawno przedłużyć kontrakt z Romą... Stąd przebił się do reprezentacji i stąd pojechałby na Mistrzostwa, a tak w Realu wielka niewiadoma. Wróżę mu rychły powrót na Półwysep Apeniński, chyba, że się jednak załapie na mundial i pokaże z bardzo dobrej strony- ale to tylko moje zdanie :P Znając życie, po Mistrzostwach, do Realu zostanie zakupiona kolejna 'wschodząca gwiazdka', która się tam wybije i w odstawke pojdzie któryś z napastników (Cassano na fochu?? :roll: )

Nie lubie Cassano ale też nie życzę mu źle.. Mam nadzieje, że w końcu trafi na kogoś (takiego jak Capello), kto nauczy go pokory i profesjonalizmu aby mógł być godnie nazywany 'przyszłością włoskiej piłki' ;) Niestety, wątpię aby kogoś takiego znalazł w Mardycie :P

Aha i radzę ograniczyć pisanie 'Ca$$ano' :P wiem, że emocje biorą górę ale za celowe przekręcanie nazwisk są WP :!: :twisted:

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 05 sty 2006, 7:49

maestro_ pisze:Aha i radzę ograniczyć pisanie 'Ca$$ano' wiem, że emocje biorą górę ale za celowe przekręcanie nazwisk są WP

To nie przekręcanie wkońcu $ to też 's' :D :D :D . A i zgadzam sie z tobą on jeszcze zatęskni za Włochami i mam nadzieje że Również za Romą !!!!!

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 sty 2006, 9:53

<LILI> Romanista pisze:To nie przekręcanie wkońcu $ to też 's'

Dla dzieci z czatów? Tak :roll:

<LILI> Romanista pisze:A i zgadzam sie z tobą on jeszcze zatęskni za Włochami i mam nadzieje że Również za Romą !!!!!

Wątpię żeby zatęsknił za Romą, z którą rozstał się w dość dziwnych okolicznościach i w której nie grał mimo tego, że pewnie prezentuje najwyższy poziom z napastników.

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 05 sty 2006, 17:21

bagg pisze:
<LILI> Romanista pisze:To nie przekręcanie wkońcu $ to też 's'

Dla dzieci z czatów? Tak :roll:

Nie dla dzieci ale dla kibiców Romy... zreszta to "$" mu pasuje jak ulał... !!!
bagg pisze:Wątpię żeby zatęsknił za Romą, z którą rozstał się w dość dziwnych okolicznościach i w której nie grał mimo tego, że pewnie prezentuje najwyższy poziom z napastników.

Będzie tęskniał... sory, ale co on sie spodziewał ze będzie grał... On tylko wierzy w kase, a tej niestety Roma za wiele niema :roll: Chłopak sobje myslał ze z niego taka gwiazda i bedzie zarabiał 4mln. rocznie i Roma mu odrazu tyle da! Chciał zarabiac tyle co Totti, tylko że Totti przez wiele lat stawał się gwiazdą klubu, a "On" rozkapryszony piłkarz który tylko się kłócił i chodził wiecznie niezadowolony grajac 3 sezony i niepokazując niczego szczególnego i który chyba jeszcze niedorósł do wielkiej piłki zaraz dostanie miliony! Jak by sie w Romie zachowywał to pewnie byłby gwiazdą, ale on wolał iść za $ do "gwiezdnego" Realu! I co widac za duzo więcej na kontrakcie niedostał niz mu Roma proponowała... poprostu "On" robił wszystko na przekór by go sprzedać... Zreszta wole starszego i wiernego Montelle niz jego ( Areoplanito przynajmniej strzela duzo goli... co niemozna powiedziec o cassano)! Poza tym cassano jest troche przereklamowany ( pokazał sie jedynie z dobrej strony na Euro2004 )... co on takiego pieknego gra... ma może dobry drybling, ale poza tym to strzela góra 10 bramek na sezon, a "asystent" tez z niego marny! :? Napewno wyróznia sie na boisku swoja "popryszczoloną" twarzą :) Przyznac trzeba że Real zrobił dobra inwestycje bo zapłacił bardzo mało, ale to juz inna "bajka"! Życze cassano jak najgorzej! Połamania nóg ( w dosłownym tego słowa znaczeniu :? )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”