Uprosciles bardzo mocno. To nie tylko VVD tylko przez wieksza czesc sezonu caly zestaw srodka obrony a do tego wzmocnienie na koniec stycznia to byla fuszerka. Do tego pomoc i atak tez nie byly ciagle w tym samym skladzie, tylko tez zawodnicy wypadali. Szczegolnie w pomocy a i Joty z dwa miesiace nie bylo. Ew jak byli to latalo sie nimi obrone i to byl faktycznie jeden z bledow tamtego sezonu co mysle nawet zostalo powiedziane ktoregos razu w mediach.
Ostatecznie byl dobry poczatek sezonu i dobry koniec sezonu. Kompletnie zostal polozony srodek gdzie tych problemow bylo najwiecej. Ja wiem ze Alisson strzelil bramke ale jednak wtedy regularnie punktowalismy i fuksem to troche naduzycie. Sezon polozony zlym podejsciem i sytuacja kadrowa pozniej i ciezko ocenic go pozytywnie, ale biorac kontekst to mniej lub bardziej zostalo ogarniete.
Nie wiem co tam Morrow pisal ale nawiazujac jeszcze to Klopp sie uczyl i do zeszlego sezonu notowal regularny progres. Od razu widac bylo ze jest pomysl i wyladowalismy z mierna kadra w dwoch finalach, a pozniej z sezonu na sezon bylo lepiej. Czas czasem ale zmiany bylo widac od razu.