Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Scyzoryk » 10 sty 2006, 14:51

Korona nie przestaje szukać wzmocnień, do Kielc przyjechało trzech Amerykanów! Robert Tarapata, Krzysztof Karcz oraz Lubos Ancin. Cała trójka to gracze New Jersey Falcons.
Robert Tarapata ma 20 lat. Jest lewym obrońcą. Dość dobrze mówi po polsku.
- Urodziłem się w USA, ale rodzice są Polakami - wyjaśnia - Matka pochodzi z Bojanowa na Podkarpaciu, natomiast ojciec z okolic Łodzi. Grałem już w zespołach z Węgier, Danii i Szwecji. Mam sentyment do waszego kraju, więc gdy padła propozycja przyjazdu na testy do Kielc długo się nie zastanawiałem.
Krzysztof Karcz, także ma polskie korzenie.
- Ojciec to zakopiańczyk, a mama urodziła się w Lublinie - wyznał 22-letni napastnik, który w swoim dorobku ma też występy Major League Soccer w barwach Chicago Fire.
Natomiast 21-letni Lubos Ancin jest bramkarzem, jego rodzina pochodzi ze Słowacji. Zanim trafił do New Jersey, grał w uniwersyteckim zespole Rutgers.
Jednak na razie zawodnicy będą trenować z rezerwami beniaminka i wezmą udział w turnieju halowym w Mielcu. Jeśli się sprawdzą, dostaną szanse treningów z pierwszą drużyną.

Coraz bliżej finalizacji wydają się transfery piłkarzy, z którymi Korona prowadziła już wcześniej rozmowy. Wczoraj w Kielcach był jeden z menedżerów, czego efektem było znaczne zbliżenie stanowisk w sprawie pozyskania do kieleckiego zespołu nowych piłkarzy Marcina Drzymonta i Mariusza Zganiacza z Odry Wodzisław oraz Marcina i Pawła Sasina z Lecha Poznań. W czwartek być może sfinalizowana zostanie umowa z Pawłem Sobolewskim z Jagiellonii Białystok.

Jeśli natomiast o zawodników, którzy z Korony mieli odejść to została już rozwiązana za porozumieniem stron umowa z Jakubem Grzegorzewskim, który wybiera się do Górnika Łęczna.
Najsmutniejsza jednak jest wiadomość, iż do Korony przyszła oferta wykupienia karty Grzegorza Piechny przez Elche - obecny klub Tomasza Frankowskiego. Popularny Franek ma propozycję z Wolverhampton Wanderers i Tottenham Hotspur. Dlatego działacze drugoligowca z Hiszpanii szukają wzmocnień.
Sam Kiełbasa deklarował na łamach prasy, że podjął decyzję o pozostaniu w Kielcach, jednak każdy zdaje sobie sprawę, że na transferowym rynku sprawy zmieniają się z minuty na minutę
Ametykanów jeszcze w barwach Korony nie było :)

Wróć do „Polska”