Skoki Narciarskie - Strona 6

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sty 2006, 21:02

PrOtEcToR pisze:Szkoda bo to była jedna z niewielu dziedzin ( jeśli nie jedyna) w której błyszczelismy!
Pomyłka. Tylko Małysz błyszczał i ciągnął ten wózek.

Mnie chyba bardziej od skoków Adama irytowały jak zwykle wywiady ze skoczkami. Adaś chyba w odpowiedzi na każde pytanie podkreślał, że jest lepiej bo wczoraj było 140 m :roll: Ogólnia szkoda go było słuchać. Niezłą szopkę odwalał oczywiście dziennikarz przeprowadzający wywiad z Mateja. Nie mogło zabraknąć opinii, że skoki bardzo dobre i może być jeszcze lepiej bo już wiesz jak się tutaj skacze i ogólnie uh uh uh :heft:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 sty 2006, 21:25

Mialem wolna chwile i w ramach cwiczenia charakteru zasiadlem dzisiaj przed TV zeby obejrzec "loty" narciarskie. Zamiast biczowania postanowilem wlaczyc TVP z nadzieja, ze uslysze dzwieczny glos Wlodzimierza "Fajtera" Szaranowicza. Niestety wyslali niezniszczalnego Krzycha Miklasa, ktory jako stary, poczciwy komentator z Polski nieomieszkal kilkakrotnie strzelic aluzji do pracy Tepesa (czy jak mu tam - ten, ktory szkoczkow puszcza z belki :roll: ) i generalnie nierownych warunkow dla poszczegolnych skoczkow i nacji. No ale mniejsza z tym. Mysle sobie - Wlodka nie ma, trzeba inaczej sie umartwic. Wobec tego postanowilem ogladac caly czas, nawet w przerwach na "regulacje wiatru" i miedzy seriami. I to sie okazalo strzalem w dziesiatke! Otoz niejaki Bartosz (takie fajne imie :roll: ) Heller, wybral sobie za rozmowce - "eksperta" Krystiana Dlugopolskiego. W pierwszej chwili go nie poznalem, bo nie dosc ze sam z siebie rzadko sie na skoczni pokazuje, to jeszcze byl zaklejony reklamami w 96%, wiec ciezko bylo dostrzec twarz. Tak wiec mysle sobie - kogo tym razem "zaproszono"? Kiedys widzialem takich "specjalistow" od skokow narciarskich jak Wszola czy Jerzy Brzeczek :shock:, wiec spodziewalem sie najgorszego. No ale okazalo sie, ze to nasz "reprezentant". No ok, przynajmniej sie czegos dowiemy.
Kiedy zaczal sie wywiad, to nie wiem kogo mi bardziej bylo szkoda - Hellera czy Dlugopolskiego... Wywiad polegal na tym, ze redaktor zadawal pytanie skladajace sie z 4 zdan pieciokrotnie zlozonych, natomiast Dlugopolski jako mistrz celnej uwagi odpowiadal: "Tak", "Nie", "Yyy, no chyba...". W sumie nie wiedzialem, kto z kim przeprowadza wywiad, no ale mniejsza z tym. Po obejrzeniu wywiadu z Dlugopolskim, postanowilem, ze odpuszczam sobie "Jaka to melodia?" bo ile mozna ten charakter cwiczyc.
Podsumowaniem dnia byl jednak wywiad z Malyszem, ktory z usmiechem powiedzial, ze cieszy sie bo widac postepy w porownaniu z dniem wczorajszym :shock: Przeciez wczoraj skoczyl 140m, wiec faktycznie... Zastanawiam sie czy nie powinien dzisiaj skoczyc 145m, to wtedy jutro przy 150m nadal bylyby postepy... a tak... jutro trzeba skoczyc 180m jak w morde. Dobrze ze mistrzostwa tylko dwa dni, bo w poniedzialek trzeb byloby przebudowac skocznie...
No i na zupelne dobicie komentarz Miklasa, ktory stwierdzil, ze powinnismy byc dobrej mysli, bo sam Adam czuje, ze zaczyna byc lepiej... Czyli innymi slowy - "ogladajcie nas jutro, bo nam kasa za reklamy leci w dol..." :roll:
I oni chca, zeby abonament byl obowiazkowy... Chociaz jezeli dzieki temu choc odrobine podniesie sie poziom relacji, to jestem za.

Leć Adam, leć! Korzeniowski - zabierz sie z nim... :roll:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 14 sty 2006, 15:41

No to po lotach. Małysz znów robi postępy hehehe :P
Cieszy dobra postawa Roberta, ale wątpię, żeby było lepiej.
Co do zbliżającej się Olimpiady. Zdaje mi się, że raczej nie powinno być żadniej niespodzianki. Mój typ to Thomas Morgenstern.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 14 sty 2006, 18:20

No cuż już po mistrzostwach ... Małysz oddał tylko jeden w miare dobry skok ten ostatni 181,5 metra , Mateja gdyby nie 3 seria byłby napewno wyżej .
Ehhh oglądanie skoków to już nie to samo co było kidyś , jedyny dobry Polski skoczek bez formy ,Polski mistrz świata juniorów pewnie cały czas chla , a reszta jak zajmie 26 miejsce to wielki sukces dla nich .

Do olimpiady coraz mniej czasu ale ja wierze w medal , ( bo co innego pozostało )

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 15 sty 2006, 16:21

Dzisiaj nasza druzyna się w końcu popisała ;) Na dziewięc drużyn zajęła...pierwsze miejsce, szkoda tylko że od końca.

Małysz - nie jest w formie i nie ma sensu tego dłużej ciągnąć. Moim zdaniem powinien dokończyć ten sezon i dać sobie spokój. Dużo dla Nas zrobił, jednak takie skakanie "na hama" moim zdaniem nie ma sensu. Dzisiaj zaledwie coś około 170 metrów i po raz kolejny wierzący jeszcze Polscy kibice zasmuceni...

Hula - Chłopak zaczyna się rozwijać, jednak moim zdaniem powinien skakać w Pucharze Kontynentalnym. W Pucharze Świata góra 20 miejsce, więc lepiej żeby szkolił swoją formę z rówieśnikami, a za rok dwa pomyślimy. Dzisiaj najlepiej z Polaków, ponad 170 metrów...

Stoch - Moim zdaniem on wraz z Mateją powinni jeździć na Puchar Świata. Kamil jest młody, ale widać że jest w stanie walczyć już o pierwszą nawet "10". Dzisiaj niestety zawiódł - 137.5 metra to przedskoczkowie skaczą...

Robert "Bula" Mateja - To pseudo należy tylko do dzisiejszego turnieju. Jeden skok mu nie wyszedł, jednak moim zdaniem w Bad Mitendorf był najlepszyhm polskim skoczkiem. Dzisiaj niestety tylko 90 metrów...Ciekawe czy Klimek Muranka przskoczyłby go. Coś wydaje mi się, że tak !

kaniuka1980
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaniuka1980 » 15 sty 2006, 16:38

Wiecie co dajcie spokoj malyszowi co on jakas maszynka do skakania jest ,zrobil juz co do niego nalezalo, dzieki niemu mielismy swojego idola , a teraz czas szukac nastepcow, wedlug mnie to jest super zawodnik bo sie nigdy nie poddaje :D

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 21 sty 2006, 10:49

Dzisiaj odbył się kolejny konkurs. Brało udział w nim czterech polaków, z tego tylko dwóch awansowało do drugiej serii.

Po świetnej pierwszej serii ( Żyła 8, a Śliż 12) nasi dwaj reprezentanci którzy weszli do drugiej serii zepsuli swoje skoki i skoczyli niewiele więcej niż 100 metrów i zajęli odpowiednio 19 i 29 miejsce. Warunki w drugiej serii były bardzo ciężkie, padał gęsty śnieg i nie mozna mieć pretensji do naszych młodych wilków. Cieszy, że zdobyli chociaż jakieś punkty do generalki. Wygrał Romoren przed Ljokelsejem i Okabe. Czwarte miejsce zajął pierwszy po pierwszej serii Daiki Ito. Pochwała i Bachleda słabo, szczególnie ten drugi 98.5 metra;/ Szkoda, że kadra na Turyn już została zaakceptowana bo ja zamiast "diabełka" preferowałbym Śliża, który skacze w obecnej chwili na pewno lepiej. Jeszcze jutro jest konkurs i mogą nasi powalczyć, a Marcin musi pokazać, że dzisiejszy jego skok to tylko wypadek przy pracy.

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 28 sty 2006, 14:55

Dzisiaj skoki na Wielkej Krokwi w Zakopanem. Hmmmm.... w koncu Polska to moze Nasz Adas zmobilizuje sie i zrobi prezent dla wszystkich jego fanow? Wkoncu ta skocznie zna doskonale. Wczoraj na treningu byl 3. To wrozy dobry wystep Naszego mistrza. Przydaloby mu sie wreszcie zwyciestwo. Wtedy uwierzylby w swoje sily i medal w Turynie bylby bardzo mozliwy. Transmisja rozpocznie sie chyba o 16 cos wiec trzeba zaczac przygotowywac zapasy (chipsy, cola :P), usiasc wygodnie przed telewizorem i trzymac kciuki za Naszego Adasia. BEDZIE "LEĆ ADAŚ JAK NAJDALEJ"!!!!!!!!!!!! :P :P :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sty 2006, 15:42

kasiorek21 pisze:Przydaloby mu sie wreszcie zwyciestwo. Wtedy uwierzylby w swoje sily i medal w Turynie bylby bardzo mozliwy
Nawet jak Małysz dziś będzie w pierwszej "10" to nie raczej nie powalczy o medal na IO.
W Zakopanem zawsze mu szło lepiej niż na innych obiektach.
nawet 1-2 sezony temu, kiedy nie miał formy, przyjeżdzał do Zakopadnego i niesiony wspaniałym dopingiem [jakiego nie ma na żadnej innej skoczni] wskakiwał na podium lub do pierwszej 6.
Więc może nawet "u siebie" powalczy o podium, ale watpie aby później, w Pragelatto powalczył o miejsce w ścisłej czołówce.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sty 2006, 18:54

Kilka słów wstępu:
"Piotr Żyła! Wielki talent! Szturc mówi, że ma moc w nogach! Odpuści mature! Przepraszam jeżeli mówię coś czego nie powinni słyszeć nauczyciele!"
:rotfl4: Złote Usta :rotfl:

No i po Zakopcu. Dziś odezwały się we mnie masochistyczne instynkty zmuszając mnie do obejrzenia konkursu. Nie chcę mi się o wszystkim pisać, ale parę spraw poruszyć muszę. Przede wszystkim po pierwszej serii zapowiadało się, że konkurs nie idzie po myśli organizatorów. Faworyci zawodzili. Jedynie Adam utrzymywał konkurs przy życiu dla kibiców przed telewizorami. Druga seria zaczęła się ciekawie. Colloredo dostał drugą szasnę. Chcieli go zabić? Nie wiem, ale nie było to śmieszne. Skoki w drugiej serii dużo leosze. Czwarte miejsce Małysza dobre, ale zawsze szkoda, że nie podium. Finowie byli za silni. Najlepsze były jednak pojedyncze epizody typu sielska atmosfera w przerwie (czytaj 'kaczuchy' :lol2: ). Oczywiście na koniec padło kilka haseł w stylu "Małysz - reaktywacja!" :? Brzmi groźnie :roll:

Ciekawe czym jutro mnie rozbawią :lol:

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 28 sty 2006, 19:28

No dzisiaj było widać że Polacy dobrze spisują sie na 'swojej' skoczni. :brawo: Dobrze skakali młodzi skoczkowie którzy niewątpliwie będą przyszłością polskich skoków.. Szkoda trochę [nawet bardzo] Bachledy który najprawdopodobniej nie pojedzie na IO przez to że niezakwalifikował się do kokursu głównego na 'swojej' macierzystej skoczni 8) No to jest już coś nie tak skoro skoczek nie 'czuje' skoczni na której uczył się skakać :think: . A Małysz powolutku..powolutku jakby miał jakiś przebłysk.. Ale do skoków na obiekcie Pragelatto jeszcze trochę czasu i do tego czesu może zmienić się jeszcze wiele razy :lol:
Widać było po tym turnieju że doping daje zawodnikom duużoo...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lut 2006, 12:22

Jak donosi bulwarowy, niemiecki dziennik "Bild", Alexander Herr, który pokłócił się z trenerami kadry niemieckich skoczków, zdecydował, że nie będzie już skakał w barwach tego kraju.

27-letni skoczek rozważa możliwość reprezentowania naszego kraju, bowiem jego matka jest Polką.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

co Wy na to ludzie :?:

moze to tylko Bild [odpowiednik Faktu], ale Herr bylby niezlym wzmocnieniem naszej ekipy :)
Skoro wielu Polakow reprezentuje barwy innych ekip, to dlaczego nie przygarnac by Alexandra do nas ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 lut 2006, 13:26

cloner pisze:Jak donosi bulwarowy, niemiecki dziennik "Bild"
Poczatek malo obiecujacy...

cloner pisze:27-letni skoczek rozważa możliwość reprezentowania naszego kraju, bowiem jego matka jest Polką.

Jezeli to prawda to na pewno bedzie to wzmocnienie.... Herr przeciez to jeden z najlepszych niemieckich skoczkow :) Ja bylbym za :) Ale tak na zwykly rozum to watpie zeby cos takiego mialo sie stac chociaz nie przesądzajmy...Moelinger zmienil Niemcy na Szwajcarie to Herr moze to samo zrobic w kierunku Polski...

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 07 mar 2006, 23:35

Dzisiaj w Kuopio kolejne zawody sie odbyły, wygrał Kuettel, drugie był Morgenstern, a trzeci Małysz, jak pewnie już wszyscy wiedzą :lol:.
Oby znowu sie nie zaczęło podniecanie, że Małysz wygra tu i tam :?. :roll: ..

Mam pytanie - czemu na zawodach w Finlandii zawodnicy na koszulkach mieli "Doskonałe Mleko" ? :lol:, czemu to miało służyć ? :lol:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 mar 2006, 12:50

mlody_10 pisze:a trzeci Małysz
To bardzo cieszy kazdego kibica skokow w Polsce. Chyba po raz pierwszy w tym sezonie Malysz stanol na podium i ja licze na to ze jeszcze powtorzy to nie raz w tym sezonie.
mlody_10 pisze:Oby znowu sie nie zaczęło podniecanie, że Małysz wygra tu i tam
"Znowu wygra" to zabardzo optymistyczne, bo jak narazie nie wygrywa. To by oznaczalo ze musialby powrucic do swojej dawnej formy dzieki ktorej wygrywal. Mysle ze jak Malysz bedzie skakal dobrze i bedzie czesciej w pierwszej 5 to bedzie mogl zaliczyc ten sezon jako udany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”