Ogólnie to kupuję 2 działki po 3a, a nie jedną 6, bo tylko trzyarowe są. No i dziś kupiłem tylko jedną, bo do drugiej było pełnomocnictwo po belgijsku czy jakiemu tam oni gadają i notariusz tego nie uznał. Więc muszę czekać na tłumaczenie i oryginał pośrednictwa aż przyjdzie z Belgii. A zapłacę razem 11500 zł + opłaty. Tu oferta: https://www.olx.pl/d/oferta/dwie-dzialk ... derIndex=4Sawyer pisze: ↑10 sie 2022, 11:53
W życiuDo 25 r.ż mieszkałem na wsi, w bloku. I właśnie tam mieliśmy taką działkę. Na początku "strefa relaksu" to był jakiś 1 ar, reszta ziemniaki i inne warzywa. Później stopniowo było to redukowane na korzyść trawy i drzewek owocowych. Bo tyle było warzyw, że 30-40% się wyrzucało bo człowiek nie był w stanie tego zjeść. (Rodzina 4-os). Teraz mam mały ogródek z tarasem - jakieś 70m2 i z perspektywy czasu stwierdzam, że jest w zupełności wystarczające jak na potrzeby moje i żony. Nie ma za dużo roboty, a wszystko co potrzebne się mieści. Pomidory pięknie rosną
.
Ale stawiam, że za działkę zapłaciłeś podobnie jak ja za zrobienie tarasu z ogrodkiem - 70m![]()
No, ale dla jednego 70m2 będzie super, a dla drugiego 6 arów i to jest zupełnie normalne![]()
Co do lokat, to wpłaciłem niedawno rodzicom na mojego mBanka na lokatę półroczną 6,7%, tylko na nowe środki po 1.07 do 500k.