AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 31

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 sty 2006, 22:17

Massimo grał dość dużo przed kontuzjom, kto wie może na niego postawi jak Rino nie będzie miał formy, walczak zawsze musi być. Co do postawy pacynki do Marka to nie wiemy dokładnie jak jest... jak go kupili Carlo mówił że na niego liczy i będzie mu potrzebny, jak wiem Jankulovski miał bardzo ciężką kontuzje... sam wiemy jak to jest z kostką :( ( nawet o tym nie myśle ) po kontuzji Marek może stracił się w oczach Carlo bo nie prezentuje tego czego oczekiwał hmm można gdybać ale i tak wiemy że Carlo ma swoją żelazną 11 i nawet gdy ktoś strasznie kaleczy to zmian nie stosuje... Jeszcze jedno, Jankulovski w Pucharze Włoch zaliczył taki sobie mecz - nie zagrał nic wielkiego ale źle też nie było. Nie zmienia to faktu że trzeba mu dać więcej grać, może się przełamie :!:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 17 sty 2006, 8:21

Łukasz[ACM] pisze:Jeszcze jedno, Jankulovski w Pucharze Włoch zaliczył taki sobie mecz - nie zagrał nic wielkiego ale źle też nie było. Nie zmienia to faktu że trzeba mu dać więcej grać, może się przełamie

Ale tu chodzi o sprawę Sergio... dobra ofensywa faktycznie dość fajnie, ale kto będzie liczył bramy, przy których się nie wrócił, nie dał rady zatrzymać itd... :roll: Może i nie prezentuje się tak jak liczył Carlo, ale z drugiej strony to trudno powiedzieć skoro nie gra, nawet jeśli na treningach Carlo na więcej liczył :roll:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sty 2006, 17:26

Dzisiaj zaraz po zakończeniu treningu który rozpoczął sie o godzinie 15 Carlo podał 19 zawodników na jutrzejszy mecz z Ascoli na San Siro o godz 20.30

Dida, Kalac.

Costacurta, Kaladze, Nesta, Jankulovski, Simic, Stam.

Ambrosini, Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Vogel.

Gilardino, Inzaghi, Shevchenko

Skład jeszcze bez Amoroso ale myśle że na następny mecz z messiną możemy już go sie spodziewać.I oczywiście jak w meczu z Romą brakuje Cafu i Maldiniego.Jutro licze na występ Ambro aby rozwiał możliwość transferu do Hiszpani :wink:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 17 sty 2006, 19:02

A ja bym chciał zobaczyc skład rezerwowy w tym meczu niech ci z pierwszego wiedza ze jest kto ich zastapic.
Na bramce zostawił bym Dide bo on w meczu z Roma zagrał dobrze moze zaczyna wrocac do swojej znakomitej formy? oby
Na prawej ma grac Simic nie zaden Stam w meczu z Roma Stam gra na prawej a kogo nie pokrył Manciniego z prawej kiedy strzelał bramke ochał sie na srodek gdzie był Nesta :? a na srodku Nesta - Stam a nawet zobaczył bym siebie Billy'ego 8) rywal nie wymagajacy a w domu jak to mowi Galliani gramy znakomicie na 9 meczów 9 zwyciestw wiec jutro wydaje sie ze bedzie 10 no chyba ze zacznie padac :P
Ciekawe ze juz 2 mecz pod rzad Marek jako obronca jest podawany a Sergio pomocnik choc gra na obronie :roll: a Czech wogole i mam nadzieje ze Carlo zacznie go traktowac jako obronce i oczywiscie zagra jutro na pozycji lewego obrony.
W pomocy niewielkie zmiany Pirlo zostaje oraz Seedorf. Rino i Kaka niech zasiada na ławce w ich miejsce Ambro oraz Rui Costa a moze takze Vogel za Pirlo :think:
W ataku take wielkich zmian nie bedzie jak narzie 3 sprawnych mamy wiec ktos z dwojki Gila - Pippo zasiadzie na ławce moze dobrze by było ich dwoch wystawic a jak nie to nich zagra Pippo.
Dobrze by było jakby Carlo wystawił naszych rezerwowych niech zobaczy ze na ławce siedza takze zawodnicy ktorzy moga na boisku pomoc Milanowi i niech sie nie boi zmian w pierwszej 11.
Oczywiscie licze na pewna wygrana po ładnej grze ale wyniku to nie bede typował oby tylko nie przeszli obok meczu i jak najmiejszym nakładem sił nie beda chcieli wygrac, mowia ze musza byc skoncentrowani przez cały mecz to niech to jutro pokaza :x

Forza Milan

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8717
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sty 2006, 19:52

Witam w obozie nieprzyjaciela :P

Nie podniecajcie sie tak tym swoim zespolem i jego skladem :lol:
I tak jutro bedzie remis z Ascoli :P
a cloner zgarnie sporo $$

Wracam do tego tematu jutro o 22.30 :twisted:
Obym byl w lepszym nastroju niz dzis :lol:

Pozdro

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 17 sty 2006, 20:18

Chciałbym aby jutro Carlo dał odpocząć paru graczom... Myśle że Rino powinien sobie na ławie posiedzieć a Masimo niech zaczyna łąpać rytm, Kaka- w sumie nie wiem czy powinien grać na ławce, tak mysle po połowie z Ruim po słabym meczu powinien się wyrzyć aby odzyskać pewność siebie, Serginho podziękowałbym już za występy w obronie, Marek powinien dostać szanse, ponieważ jest naszym najlepszym lewym obrońcą, musi sie rozegrać, a co ma Ancelotti teraz do stracenia?? praktycznie nic... a może zyskać świetnego Czecha na mecze LM... Środek to Nesta-Stam, na prawej Simić.... Za Seedorfa dałbym Serginho... a w ataku bez różnicy... Liczę jutro na pewną wygraną...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sty 2006, 20:42

no i cloner wtopiłeś pieniądze :wink:
A jutro chciałbym też zobaczyć kilku rezerwowych typu Jankulovski czy Vogel albo Ambro.Ale jak to Carlo jutro wystawi magicznego Sergio na lewej obronie albo Stama na prawej. :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 17 sty 2006, 22:47

Chlopaczek pisze:Zreszta nie chce mi sie o tym pisac bo to nie jest mile.Problem nie jest tak plytki jak go przedstawilem wyzej.Ma swoje drugie moze nawet trzecie dno.Sprawa jest zlozona i boje sie ze nawet zakup 2 klasowych obroncow po sezonie to bedzie za malo.

Przypomnial mi sie sezon 2003/04, w wykonaniu Juventusu. Tez kazdy mowil ze obrona Juventusu jest slaba i w ogole, ze Juventus nie podniesie sie w ciagu jednego sezonu. Wszyscy pamietaja przepis na doskonala obrone: Cannavaro+Lilian na srodku + Emerson jako defensywny pomocnik. Defensywnego pomocnika macie idealnego, jakiego partnera do obrony dla Nesty, nowy trener i wszystko wroci do normy: Inter = 3 miejsce [;

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 17 sty 2006, 23:43

Skonczyła sie era Sacchiego skonczyła sie rowniez Capello i teraz czas zakonczyc ere Ancelottiego.
Jak dla mnie era Carlo powinna sie zkonczyc w tamtym roku po przegranym finale w CL :cry:
No ale nic został obdarzony duzym kredytem zaufania a tego kredytu nie spłaca wrecz przeciwnie powieksza go :?
Oczywiscie cała wine nie powino sie zrzucac na trenera wygrywamy razem i przegrywamy :wink: ale czegos brakuje Carlo to cos to charyzma
Wyglada na to ze boi sie podjac radykalnych zmian nie posadzi słabo grajacego Sergio czemu byc moze ze to ulubieniec naszego prezydenta :P
nie zacznie sie domagac nowych piłkarzy a zarzad podesle mu konia trojanskiego Vieriego.
Sprowadzili mu Jankulovskiego a ten z niego nie korzysta tazke Vogel ale on miał zastapic Pirlo.
Mozna sie zastanowic jak Vogel mogłby zastapic Pirlo Vogel to pikarz pokroju Ambro i Rino walczak on nie poda tak ja Pirlo nie rozegra piłki a na tej pozycji lepiej od niego radzi sobie Rui Costa.
Przed sezonem mowiono o Pizzaro on byłby idealnym zastepca Pirlo tyle ze przeszedł do Interu tam mało gra ale nie narzeka u nas podobna była by sytuacja siedział byc czesciej na ławce a moze by Carlo stosował czesciej rotacje Pirlo - Pizzaro ? dosc dziwnie sie porobiło Inter wzaiał defensywnego pomocnika z Udine choc ma Verona,Cambiaso oraz miał C.Zanettiego Milan natomiast wział z Udine ofensywnego lewego obrone/skrzydłowego choc ma na to miejsce Kaladze,Paolo,Sergio :lol: moim zdaniem powinny te zespoły sie wymienic tymi piłkarzami.
Zmiany sa potrzebne głownie trener ale teraz nie znajdziemy trenera z nazwiskiem na juz pozatym nie wiadomo jakby grał pod jego wodza Milan wiadomo naowa mysl trenerska nowa taktyka zajeło by to troche czasu a najgorsze jest to ze moglibysmy spasc z miejsc premiowanych udziałem w CL.
Carletto zagwarantuje nam te 2,3 badz 4 miejsce po sezonie znajdzie sie nowego mam nadzieje pozatym "rodzina" rossonericj zatrudni byłego gracza na to miejsce wiec kto na juz ? nikt MvB po MŚ, Rijkaard napewno nie ,Donadoni dobrze radzi sobie z Livorno ale tam gra defensywna a Silvio che widziec widowiskowy Milan choc nie wiadomo jak by wygladała taktyka Donadoniego wiadomo u nas wiecej ofensywnych i przedewszystkim lepszych gracz niz w Livorno ,Tasotti nie mam pojecia jak by sobie poradził, siedzi razem z Carlo wiec duzo przy im sie nauczył mogło by to nic nie pomoc , Baresi dobrze radzi sobie z mlodzikami ale niech sie uczy jeszcze.

Reasumujac potrzebny nam jest nowy trener ten sie juz wypalił Billy zauwazył to ale Silvio z Gallianim jakby nie chcieli dotego dołozyc zmiany szczegolnie w obronie w pomocy drobna korekta znalesc prawdziwego zastepce dla Pirlo kogos mlodego na lewa strone badz prawa bardziej ofensywnego w ataku nastepce Shevy i bedzie dobrze mam nadzieje ;)

Co do transferów mozliwe ze teraz nikogo nie kupuja bo nie pasowal by do koncepcji nowego trenera wiec co za sens sprowadzic teraz Carlo piłkarza ktorego chce jak nowy nie bedzie jego widział w druzynie :P

Zmiany sie szykuja zobaczymy czy na lepsze miejmy nadzieje ze tak :D

Forza Milan

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 sty 2006, 12:02

Hunter wszystko ładnie pięknie, masz 100% ważne że Ancelotti nie ma takiego kredytu jak Ferguson. :roll: Ale warto zauwazyć ze Carlo wygrał w tym sezpołem wszystko :!: Wszystko w 3 lata :!: tego roku nie licze. Bo nie wiadomo co przyniesie. Nie jeden trener walczy o tyle pucharów przez cała kariere. Także w jakis spoóbu myślanie Łysego jest racjonalne. Na zywciestwo składa sie dużo czynników. Mógł wygrać jeszcze wiecej ale nie udało sie. Co nie zmienie faktu że jego czas może i mija tylko jak sam piszesz kto na jego miejsce. Każdy trener to inna wizja gry, inne sposoby gry, ba nawet inni gracze. Łysy pewnie też dojdzie do wniosku ze "koniec tego dobrego" (a kiedy ?) ale to nie bedzie zależało od graczy w obronie czy formy Andriya. Sam wiesz że chyba bardzie Łysemy niż Berlusconiemu zależy na Ancelottim.Ma u niego zaufanie. I własnie może o to chodzi. Ze puki Silvio sam nie zacznie działac to Łysy bedzie wierzył w Carlo. Napisałes wygrywamy wszyscy i przegrywamy wszytscy i tym hasłem zakończe to. Dzis wygrywamy z Ascoli wszyscy. A z Roma przegraliśmy wszyscy bo była lepsza...

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 18 sty 2006, 12:16

Dlatego potrzeba nam nowego trenera ktory przyniesie ze soba nowych zawodników swiezych.
Trzeba nasza kadre przewietrzyc a do tego potrzeban mocna reka trenera ktory nie bedzie sie bał posadzic gwiazde jak ten jest bez formy.
Nasi zawodnicy według mnie maja za dobrze u nas długie kontrakty oraz nie zagroznone miejsce w pierwszej 11 ;)
A to spowodował Carlo oraz nasz zarzad wiec wina nie tylko lezy po stronie trenera ale w duzej mierze on powinnien sciagac nowych potrzebnych piłkarzy a łysy za niego to robi po co mu Marek i Vogel jak siedza i nawet nie chce ich wposzczac a woli grac Sergio ktory na obronie nie radzi sobie.
Z Vogelem troche inna sytuacja bo on przychodził na ławke ale po co kazdy widział ze nie zastapi Pirlo bardziej Rino badz Ambro.
Taktyka rowniez sie nie zmienia jest skuteczna ale ona sie juz przejadła kazdy zna na wylot ja oczywiscie niekiedy zgramy choinka ale głownie z powodu kontuzji napastnikow, teraz stosuje 4-4-2 w jednym meczu pomogła ale z Roma juz nie :/

Oczywiscie szanuje Carlo jestem mu wdzieczny za to co dla nas zrobił za cudowne chwile w finale LM w 2003 roku za scudetto w 2004 roku za puchar Włoch, Superpuchar Włoch oraz Superpuchar Europy ale trzeba widziec kiedy oposcic klub w tym sezonie chyba nikomu nie odpowiadaja wyniki i widac ze juz nie wiele moze dac temu zespołowi.
Dla mnie sa dwa wyjscia zmienic skład przewietrzyc pozegnac sie z Cafu,Stamem,Billy sprowadzic mlodych głodnych sukcesów piłkarzy i oczywiscie niech Carlo dlaej pracuje ale to powinni zrobic przed tym sezonem teraz wydaje sie ze jest juz za pozno a Carlo naprawdopodobniej sam zrezygnuje bo Silvio go nie zwolni i zaczac budowanie skłądu z nowym trenerem tylko kim ?

Forza Milan

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 sty 2006, 12:37

Zalezy jak na to popatrzymy - nie kiedy buduje sie gra pod piłkarz a nie kiedy odwrotnie. Ancelotti mają takiego cofnietego rozgrywającego jak Pirlo czy ofensywnego rozgrywajacego jak Kaka' wybrał słusznie 4-1-2-1-2 i może to już czas na zmiany ale nie może mówic że źle ustawił drużyne. Poprostu już pewne schematy potrzebują zmian. Popatrz na Juventus Capello ustawił ich 4-4-2 i graja jak każdy klub Fabio jak rzemiśniki. Nie liczy sie gra do przodu czy widowiskowość (oczywiście uda się nie kidy zagrac max mecz) licza sie tylko i wyłącznie pkt. I to by grać prosto ale skutecznie. Mnie nadal męcza słowe Biliy'ego które były dziwne. Ale mają swoje popracie nawet w tym co piszesz. Ancelotti nie ma jaja. I to sie potem odbija że jest pacynką :P Nie wiem czemu on nie szuka innych rozwiązań gry z tyłu. Kazdą drużyne buduje sie od tyłu. Co pokazał nie dawno światu Mourinho. Dla tego licze że nasze mercato będzie ciekawe ale ciche. Łysy musi kupic grych juz teraz. Jak w popszednim sezonie a Oni zasila klub w czerwcu i nowy trener będzie miał juz pewna wizje gry "nowego zespołu"

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 sty 2006, 14:08

Dziś zagramy z 13 w tabeli Ascoli , zdecydowanego faworyta wytypować dziś nie trudno mimo niedzielnej porażki Milanu z Romą. Ascoli sprawiło nam problemów za początku rundy i straciliśmy bardzo ważne 2 punkty :? Licze dziś na wysoki rewanż, nie ukrywam że licze na to że Milan szczeli dużo bramek, może i straci - ale napewno więcej szczeli :twisted: :wink:

A tak poza meczem to pacynka podobno nie jest zagrożony... i najwczesniej odejdzie w czerwcu 2007 :evil: eh... nie ma jakie on ma względy u Sylvio.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 sty 2006, 14:14

Łukasz co do meczu inny wynik niż wygrana = porażka i nawet nie trzeba pisać. Może zagrać Massimo i Inzaghi, nie zdziwił by sie jak by Rui Costa grał może Jankulovski. Zobaczymy wieczorem :)

A co do tego -

Łukasz[ACM] pisze:A tak poza meczem to pacynka podobno nie jest zagrożony... i najwczesniej odejdzie w czerwcu 2007 Evil or Very Mad eh... nie ma jakie on ma względy u Sylvio.

Wiesz chyba nie jest tak - bardzej Łysy mu ufa niż Silvio. Zreszta jak by nie było tematu to by sie nie zaczeło a kuknij na kilka Włoskich potrali lub temat "mercato rossonerich" już sie zaczeło i cos w tym może być. :roll: wcześniej nawet plotek nie było a teraz są:)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 sty 2006, 14:17

*_For_zaza_Milan_* ja wiem że łysy mówił że jak Carlo odejdzie to on też... czytałem gdzieś coś takiego. Ale skoro drugi sezon dzieje się ta sama sytuacja to coś wypadało by zrobić. Pacynka wygrał dla nas prawie wszystko, ma u mnie duży szacunek ale już chyba nie ma motywacji i nic nie wnosi... więc po sezonie jeżeli w Paryżu nie powalczy powinien odejść.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”