Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 28 sty 2006, 14:08

O Torresie to i ja mogę kilka słów napisać chociaż niekoniecznie pasująych do Waszej dyskusji może :P

Fernando już od dobrych kilku sezonów uważany jest za wielki talent, ale póki co wciąż tylko za wielki talent. Grywa już regularnie w reprezentacji i strzela tam nawet bramki czasem, ale jego kariera nie potoczy się dalej jeżeli pozostanie w Atletico. Ten klub nie daje mu żadnych szans na rozwój. On potrzebuje walczyć o najwyższe cele z najlepszymi w drużynie. Jego odejście to kwestia czasu. Był (i jest) przymierzany do wielu klubów, ale część z nich już na starcie odpada raczej. W Barcelonie jest zupełnie niepotrzebny. Bardziej przyda się Henry ewentualnie. Do Realu nie pójdzie raczej. Chyba nie zrobi tego kibicom. Na tym koniec jeśli chodzi o La Liga. Serie A? Ostatnio Zaza napisał mi na GG: "Hiszpanie w Serie A [*]" i ja się pod tym podpisuję. Co prawda można zaryzykować, ale nawet jeśli kierunek Włochy to gdzie? Wielu Milanistów go chciało a może nawet dalej chce, ale tam nie ma miejsca dla niego. Juventus? Też nie sądze. Pozostaje Anglia a jak Anglia to Chelsea. I ten klub właśnie wydaje mi się faworytem w wyściu o Torresa. Znajdą się i pieniądze i ewentualnie miejsce dla Hiszpana IMHO. Warunkiem jednak jest odejście jednego z napastników. Drogba, Crespo, Eidur - jeden z nich powinien odejść. Jeżeli nie Chelsea to może Manchester bo trzeba mimo wszystko szukać następcy Ruuda. Pytanie tylko czy znajdą się odpowiednio duże pieniądze i czy sam Fernando się zgodzi. W zasadzie to nie wiemy nawet czy włodarze Manchesteru są nim zainteresowani.

Ogólnie rzecz biorąc jeśli Torres nie chce pozostać niespełnionym talentem to musi odejść. I odejdzie.

Wróć do „Hiszpania”