Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska - Strona 86

Dział poświęcony turniejowi w Katarze
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 lis 2022, 22:13

Wiem, ze narracja jest spowodowana gra i stylem. I w pełni to rozumiem bo mi się tez to nie podoba.

Z kolei, pół roku temu każdy przyjąłby wyjście z grupy i grę z Francja (bo każdy tak zakładał) jako sukces.

Jutro więcej cos napisze, nie oczekuje nic bo raczej przegramy, ale wiecie - to jeden mecz, oni w każdym meczu tracą bramkę, może jaka czerwona. A może my w końcu zagramy dobry mecz.
Nie mówię ze to się stanie, ale zmierzam do tego, ze jest tylko 90/120 minut.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1597

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 30 lis 2022, 22:14

POLSKA GUROM

dobranoc :witam:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 30 lis 2022, 22:15

Francuzi coś padają jak muchy, może będzie jakaś szansa, że plaga kontuzji się powiększy i np. chociaż taki Mbappe niech nie zagra, to będę widział cień nadziei na cud.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lis 2022, 22:16

piotrcies pisze:
30 lis 2022, 22:10
Nie pomylę się dużo, jeśli napiszę, że jesteśmy najgorszym zespołem na turnieju
Pomylisz się i to bardzo. Bez jaj, zgodzę się ze stwierdzeniem, że jesteśmy najgorsi albo jedni z najgorszych spośród drużyn, które awansowały dalej, ale Walia czy Katar są poniżej wszelkiej krytyki

Jebać styl, awans jest i tylko to się liczy. Francja nas wyjaśni, ale z drugiej strony będziemy grać o jak najmniejszy wpierdol? Tu już nie ma kalkulacji
Ostatnio zmieniony 30 lis 2022, 22:16 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 30 lis 2022, 22:16

sickstick pisze:
30 lis 2022, 22:08
Widzieliście już golazo Meksykanina z wolnego?

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
Tak, piękna bramka. Meksyk miał jeszcze bardzo dobre uderzenie z rzutu wolnego, ale paradą popisał się bramkarz Arabii.

Co do naszego spotkania- wstyd. Nie było tutaj żadnej taktyki tylko rozpaczliwa obrona.

Obrazek

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 30 lis 2022, 22:16

6.12 lecę do Francji. Będzie ciekawy wyjazd

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2810
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 lis 2022, 22:18

Czesiu to w jakiejś innej rzeczywistości i inny mecz chyba oglądał ...

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 30 lis 2022, 22:21

co powiedział?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lis 2022, 22:21

W sumie zabawne jest to, że ostatnimi czasy Polska jest wyśmiewana bez względu na wyniki. Fakt, jest dramat, ale awansowaliśmy po 36 latach będąc underdogiem i ja osobiście się cieszę, że to nastąpiło bo wychodzi na to, że czekałem całe życie :mrgreen: gdybyśmy odpadli to posypałyby się gromy i dość zabawne jest to, że tak samo jest po awansie ;) to nadal jedyna drużyna za którą trzymam kciuki

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 lis 2022, 22:23

Nikt tam w studiu nie ma jaj zeby powiedziec ze nie da sie tej Polski ogladac bez zgrzytania zebami awans jest mocno szczesliwy i jedynie Szczesny trzyma odpowiedni poziom na tym turnieju.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1380

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 lis 2022, 22:24

Enjo pisze:
30 lis 2022, 22:13
Wiem, ze narracja jest spowodowana gra i stylem. I w pełni to rozumiem bo mi się tez to nie podoba.

Z kolei, pół roku temu każdy przyjąłby wyjście z grupy i grę z Francja (bo każdy tak zakładał) jako sukces.

Jutro więcej cos napisze, nie oczekuje nic bo raczej przegramy, ale wiecie - to jeden mecz, oni w każdym meczu tracą bramkę, może jaka czerwona. A może my w końcu zagramy dobry mecz.
Nie mówię ze to się stanie, ale zmierzam do tego, ze jest tylko 90/120 minut.
Wynik jest. Ja jako jeden z niewielu o ile nie jedyny broniłem Michniewicza na tym forum po pierwszym meczu wskazując, że taki jest styl tego trenera. I że awansuje. No i stało się. Problem w tym, że nie potrafię się teraz tym sukcesem cieszyć (a na papierze jest to sukces OGROMNY, awans do fazy grupowej po ponad 3 dekadach). Gramy do pierwszej straconej bramki, a nasza defensywa to nie obrana reprezentacji Włoch Ad. 2000. Oszukiwałem sam siebie. Styl jednak się LICZY.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 30 lis 2022, 22:25

Tomusmc pisze:
30 lis 2022, 22:16
piotrcies pisze:
30 lis 2022, 22:10
Nie pomylę się dużo, jeśli napiszę, że jesteśmy najgorszym zespołem na turnieju
Pomylisz się i to bardzo. Bez jaj, zgodzę się ze stwierdzeniem, że jesteśmy najgorsi albo jedni z najgorszych spośród drużyn, które awansowały dalej, ale Walia czy Katar są poniżej wszelkiej krytyki
Ja uważam, że jesteśmy lepszą ekipą od wielu drużyn na tym turnieju, ale zagraliśmy bojaźliwie z Meksykiem jaki spokojnie mogliśmy ograć... No może nie spokojnie, ale mogliśmy ich ograć bez cofnięcia się na własną połowę i bronienia 0-0. Z Arabią Saudyjską zagraliśmy odważniej i wyglądało to lepiej, mogliśmy wygrać nawet z 3-0 lub 4-0 i uważam, że jak byśmy grali z jakimiś ekipami z Afryki czy innymi Azjatyckimi zespołami, albo np. takim Ekwadorem, to byśmy nie murowali bramki... Meksyku się Michniewicz przestraszył... Może jakiś uraz z dzieciństwa? cholera wie, a mecz z Argentyną wiadomo, że tak by wyglądał, aczkolwiek uważam, że potrafimy grać lepiej w piłkę niż to co nasi pokazali, udowodnili to już nie raz walcząc z topowymi reprezentacjami w Europie i nie trzeba grać tak ultra defensywnie...

Myślę, że ocenianie Polski jako jednej z najsłabiej grających ekip na mundialu, to za dużo... Ale uważam, że Michniewicz trochę ograniczył swoją taktyką potencjał naszej kadry, ale jest awans więc trudno tu narzekać. Jak ktoś wspomniał, przed turniejem w ciemno zakładaliśmy 2 miejsce w grupie i grę z Francją w 1/8 ... Więc stało się. Faza pucharowa rządzi się swoimi prawami, ale na dziś uważam, że Mbappe to lepszy piłkarz niż Messi i piłkarz który robi znacznie większą różnicę w swojej kadrze niż Argentyńczyk... Nie mówiąc już o tym, że poza nim Francja ma innych świetnych zawodników. Ale wszystko się może wydarzyć, zwłaszcza teraz.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8413

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 lis 2022, 22:26

Tomusmc pisze:
30 lis 2022, 22:16
Walia to chociaż umie się utrzymać przy piłce, od naszych trąci taką surowością, że zęby bolą - we wszystkich meczach totalnie zdominowani, w pierwszym autobus, w drugim to na farcie, bo Arabia cisnęła, ale bez konkretów, a i tak fart z obronionym karnym, od Argentyny to powinniśmy dostać piątkę, bo tak ten mecz wyglądał. Zrobiliśmy może trzy składne akcje na mistrzostwach, no kurde, jak można powiedzieć, że nie należymy do najgorszych w całym turnieju? No kaman!

Ci goście mają problem z rozegraniem trzech podań, Kiwior to prawie podarował rywalom trzy gole, Krychowiakowi odskakuje piłka na metr przy każdym przyjęciu. Piłkarsko wyglądaliśmy może lepiej od Kataru, choć ich oglądałem tylko jeden mecz i nie mam porównania. Ale nie widziałem równie słabej kadry na tych mistrzostwach.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1380

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 lis 2022, 22:28

Glik jako jedyny okazuje oznaki ambicji.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8782
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lis 2022, 22:28

piotrcies pisze:
30 lis 2022, 22:26
Walia to chociaż umie się utrzymać przy piłce,
Ale nie na tym futbol polega.