---> Rap <--- - Strona 31

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 26 sty 2006, 14:35

No w lutym mamy już premiery płytek:
OSTR - "7"
Bez Cenzury - "Klasyk"

szczególnie czekam na tę drugą produkcję gdyż w bardzo wysokiej formie jest Ero i licze, że na tej plycie tez pokaże na co go stać. Kumpel mi dzis mówił, że ogladał wczoraj tramwajowa listę. Goścmi wujka byli Wilku, Bilon i Żary. Wilku wspominał o płycie Molesty. Bedę się modlił o to, żęby takie coś się ukazało, dla mnie to jest religia chyba :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 26 sty 2006, 15:55

Nie wiem czy byl juz tu ten link, a szczerze mowiac nie mam czasu na przegladanie tego tematu (+ nie chce mi sie, ale ciiiii ;) ). W kazdym razie, pisaliscie kiedys o zbiorce pieniedzy dla Pjusa. Dla wszystkich chetnych:

http://www.all4pjus.pl/

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 30 sty 2006, 9:42

Krzysztof Jarzyna pisze:Nie wiem czy byl juz tu ten link, a szczerze mowiac nie mam czasu na przegladanie tego tematu (+ nie chce mi sie, ale ciiiii ). W kazdym razie, pisaliscie kiedys o zbiorce pieniedzy dla Pjusa. Dla wszystkich chetnych:

było pisane, ale dobrze że przypomniałeś. Ja dałem 20 zł dla Karola, niech ma i wraca do zdrowia.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 04 lut 2006, 2:29

Posluchajcie tego Don't Tread on This:

http://video.google.com/videoplay?docid ... nt+dempsey

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 04 lut 2006, 2:32

Tutaj jest lepsza wersja i niezla stronka, posluchajcie :D :

http://www.myspace.com/txdeuce

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 11 lut 2006, 11:20

Był ktoś wczoraj na WuTangKillaBeez w sopockim Sfinksie? Impreza była gróba, na początku nuda, gościnnie wpadło KSC, ale nic szczególnego. Później Dwa Zera i ogólnie zamuła. Dopiero po pojawieniu się Wu Tang'a zaczęła się godna biba. A potem dłuuugi after no i jestem 8)

Awatar użytkownika
TwisT_ReD
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TwisT_ReD » 11 lut 2006, 13:01

"10 lutego w szpitalu w Los Angeles zmarł J Dilla aka Jay Dee.

James Yancey, bo tak naprawdę nazywał się J Dilla, od dłuższego czasu cierpiał na dolegliwości nerek i wątroby. Ostatecznie choroba okazała się silniejsza od tego znakomitego producenta i rapera.

Na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat artysta z Detroit współpracował z całą rzeszą uznanych wykonawców wśród których znaleźli się m.in. Slum Village (przez kilka lat był członkiem tej grupy), Madlib (w projekcie Jaylib), A Tribe Called Quest, De La Soul, The Pharcyde, Common, Pete Rock, The Roots, Guru, Royce Da 5'9", Talib Kweli, Afrob, Samy Deluxe, D'Angelo, Bilal, Dwele i Erykah Badu.

J Dilla ma również na koncie dwa solowe albumy. W 2001 r wydał swoją debiutancką płytę "Welcome 2 Detroit", a 7 lutego tego roku krążek "Donuts"

Smutne, ale niestety prawdziwe :( R.I.P JayDee

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 11 lut 2006, 13:18

No niestety odszedł jeden z lepszych producentów, a także raperów :(
Koloboracje z Common'em, Slum Village to były klasyki.
Szkoda wielka szkoda.
RIP Jay Dee [ ' ]

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 11 lut 2006, 21:49

[*][*].... Moim zdaniem jednak najgorsze jest to co niektórym artystom jest robione po ich śmierci... Jak słucham najnowszej płyty Notoriousa wyprodukowanej przez P.Diddiego to zbiera mnie na wymioty. Notorious był genialnym artystą. To nie ulega wątpliwości. Natomiast na najnowszej płycie zafunowali mu wspólne utwory min. z Nellym. Czy nie lepiej jest zostawić legende w spokoju ? Bo niestety niektórzy ze śmierci innych chcą czerpać korzyści...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 11 lut 2006, 22:46

masz racje Van Vasten, ale zobacz Biggie po śmierci wydał 2 płyty, tzn zostały wydane 2 jego płyty a Tupaca?? ponad 10 na bank nie pamiętam dokładnie, ile i pewnie na tym nie poprzestaną

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 11 lut 2006, 23:32

Ale jest różnica między B.I.G'a płayta a 2Paca,Płyty Paca są dużo lepsze,a B.I.G a są do bani,troche głupio że pod jego psudonimem wydane są tak słabe płyty,Ja zakupiłem plyta Paca i jestem zadowolony.Jak oglądaliście film o 2Pac to wiecie,Ze on nagrywal kilka kawałków dziennie i większośc niezłych

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 lut 2006, 0:41

roznica moze jest, ale niepotrzebna, gdyż żadnych z tych plyt nie powinno byc. Dla mnie po śmierći artysty, powinny być wydawane tylko. Ewentualnie jakieś archiwalne koncerty, wywiady, teledyski. A nie mase płyt na którcyh zarabiają wydawcy...

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 12 lut 2006, 10:32

wiadomo że zarabiają,z 2 strony rodzina też,ale fani chcieli by usłyszeć wszystkie kawałki swojego idola i chcą to wykorzystać,To jest biznes.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 lut 2006, 10:40

No może i tak... Ale ja osobiście wole sobie posłuchac płyty "Ready to Die" Notoriousa niż "Duets:The final chapter" na której Puffy zafundował mu naprawdę kozackie feauturingi (Nelly, T.I itd). Nie jestem zwolennikiem wydawania płyt po śmierci. Legende trzeba zostawić w spokoju.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lut 2006, 15:58

Ten rok zapowiada sie w polskim hh bardzo ale to bardzo bogato. Mozliwy jest album Zipow..pierwszy kozak i Molesty drugi kozak. Do tego jeszcze plyty Pona, Ostrego, Kuby O, JWP, BC i Fundacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”