Gry... - Strona 535

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 22 gru 2022, 14:23

@emski i jak tam, grałeś coś w tego Wiedźmina? Jakieś wrażenia?

Mnie się ogólnie ten upgrade bardzo podoba. Wizualnie jest pięknie, mega szybkie czasy ładowania przy szybkiej podróży, walka w 60 klatkach wreszcie stanowi przyjemność i chce się ja prowadzić a efekty haptyczne na dualsensie dają bardzo przyjemne efekty. Do tego mam wrażenie ze bugow jakby mniej, bo kiedy grałem pierwszy raz na ps4 to było tego multum a teraz naprawdę rzadko coś podobnego występuje. IMHO biorąc pod uwagę ze to darmowy upgrade to zdobili naprawdę świetna robotę i fajnie ze wypuścili coś takiego, to jest ogólnie genialna gra i już dawno chodziło mi po głowie żeby ograc ja drugi raz ale bez tej aktualizacji na tych starych efektach nie wiem czy bym się w końcu na to zdecydował.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 22 gru 2022, 15:23

Tak, pykam sobie powoli i w sumie jestem zadowolony. Największą robotę w całym patchu robi oczywiście 60 klatek - na dzisiaj chyba jedyną grą, gdzie zdzierżyłbym 30 klatek jest RDR2. Bardzo podoba mi się też nowa kamera i szybkie rzucanie znaków - to jest gamechanger, który mega usprawnia rozgrywkę. Co do grafiki to sie nie wypowiem, bo przeniosłem się dalej od telewizora i z tego powodu nie widzę dużej różnicy względem wersji sprzed patcha.
Gra ma świetną fabułę, więc nawet n-te przejście sprawia satysfakcję. Zawsze można spróbować podjąć inne wybory fabularne, zmienić kolejność robienia questów/eksploracji terenu.
W pewnych elementach niestety widać, że ta gra ma 8 lat - dość 'kwadratowy' gameplay - prosto po przesiadce z God of Wara boli fizyka postaci czy brak czucia czy rzeczywiście trafiłem przeciwnika (pomaga założenie słuchawek), jazda Płotką to nadal mem. No i death march trochę wkurza - jakieś [k****] burki w Velen mnie złomują na 2-3 hity :D Ale to wszystko rzeczy, które nie są żadną nowością, więc w sumie nie ma się czemu dziwić.
Na reddicie mi mignęła jedna fajna rzecz, którą też mogli wprowadzić, ale niestety jej nie ma - mgła na mapie, dzięki której łatwo możnaby sprawdzić gdzie już byłem, a gdzie jeszcze nie.
Sumarycznie - bardzo pozytywnie podchodzę do tego patcha, bez niego pewnie już bym nie wrócił w najbliższym czasie, a teraz planuję platynować grę.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 22 gru 2022, 18:40

W sumie trwa świąteczne rozdawnictwo w Epic Game Store

Do jutra godz. 17.00 jest obecnie do odebrania paczka gier z serii Fallout

Fallout 1
Fallout 2
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel
Ostatnio zmieniony 22 gru 2022, 19:26 przez Kesz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2089
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 gru 2022, 19:10

Thx. Wrzucę do biblioteki i może kiedyś się zmuszę, bo mimo, iż zdarza mi się zagrać w starszy tytuł (Arcanum, BG2 w ostatnich latach) to jednak grafika Falloutów odrzuca przy każdej próbie :(

Btw. To są jednodniowe. Codziennie nowy tytuł od 17 do 17, więc jak ktoś chce, to nie zwlekać.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 25 gru 2022, 19:02

Death Stranding za darmo na Epic Games Store przez 24h:

https://store.epicgames.com/en-US/p/death-stranding

Strasznie skrajne recenzje gra zebrala, tyle samo ludzi lubi ile nienawidzi, ale od biedy sprawdzic mozna.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2906

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 gru 2022, 20:04

Też już zaklepałem
Swoją drogą już od roku mam Red dead redemption 2 i wciąż boję się instalować. Jeszcze mi chwilę temu kumpel to właśnie potwierdził pisząc, że jak zacznę grać to mnie nie ma i nie będę chciał z domu wychodzić, póki co niech jeszcze czeka.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2089
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 gru 2022, 20:24

Rezus pisze:
25 gru 2022, 20:04
Swoją drogą już od roku mam Red dead redemption 2 i wciąż boję się instalować. Jeszcze mi chwilę temu kumpel to właśnie potwierdził pisząc, że jak zacznę grać to mnie nie ma i nie będę chciał z domu wychodzić, póki co niech jeszcze czeka.
Polecam uważać, jeżeli jest się completionistem. Potrafiłem do 5 nad ranem polować na konkretną wiewiórkę, przepiórkę, czy innego jelenia :D

Nie mówiąc o queście, gdzie trzeba zdobyć ileś piór konkretnych czapli, czy roślin.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 845

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 25 gru 2022, 20:25

Ja odpaliłem i po 45 minutach wyłączyłem

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 25 gru 2022, 20:49

RDR2 mam na konsolę, dostałem kiedyś od któregoś z kuzynów i nie sądziłem, że tak mocno może mi się obrzydzić granie w pewien rodzaj gier na konsoli. O ile granie w GTA na konsoli w dawnych latach, czy to GTA SA na PS2, czy GTA IV na PS3, nawet GTA V na XONE tak w RDR2 nie potrafię grać na Xboksie, może jestem zbyt prosty na tą gre :P Trzymam się kurczowo gier, w które można pograć z drugą osobą, albo online. Fifa, UFC czy nawet WWE są stale w mojej bibliotece gier aktualizowane :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 gru 2022, 11:46

Trzeba oddać Epic, że w tym roku mocno próbują poprawić swoje notowania. Wspomniane Death Stranding to gra, którą albo się kocha albo (zieeew) nienawidzi, bo nudzi ale jako darmówka na święta, to naprawdę bardzo mocny tytuł, którego cena zleciała raptem miesiąc temu. Oprócz przyjemnych rzeczy, które ludzie już mieli albo nie potrzebowali na nie polować (Metro, Fallout), co jakiś czas dokładają coś naprawdę przyjemnego. Dzisiaj np. jeszcze do 17.00 jest do pobrania F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch. Pierwszy odruch, to po co mi to ale tak poczytałem recenzje, popatrzyłem na gameplay i to wygląda na całkiem fajną metroidvanię, 80% na metacritic, 8.0 user score, na steamie ta gra chodzi po 30$. Ładnie, za darmo grzech nie dodać do biblioteki.

Za to jutro od 17.00 za darmo do pobrania Mortal Shell. Nie będzie kiedy tego ograć i oczekiwania były większe ale za darmo to uczciwa cena :wink: Pojutrze też ma być coś mocnego, mówi się o AC:Origins ale już raz ten typ nie wszedł więc wypada poczekać.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 27 gru 2022, 15:58

Co fakt to fakt, Epic całkiem fajne gry rozdaje w tym świątecznym rozdawnictwie, jest co prawda kilka powtórek z tego co już kiedyś dawali np. Metro Last Light Redux, Wolfenstein The New Order czy Horizon Chase Turbo. Death Stranding był mocnym zaskoczeniem, ale mieli wpadkę bo omyłkowo najpierw udostępnili wersję Director's Cut a miała być udostępniona od startu wersja zwykła.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 gru 2022, 16:17

Morrow pisze:
27 gru 2022, 11:46
Za to jutro od 17.00 za darmo do pobrania Mortal Shell.
Fajna gierka, polecam. Klimat mega, dosc krotka, zapada w pamiec, czasem tylko troche denerwuje ;) Duzo lepiej sie bawilem niz Lords of the Fallen czy Surge 1.

Powoli koncze God of War nowego - i jestem w szoku, po 42h grania gra potrafila mnie jednak mocno zaskoczyc fabularnie. Wydaje sie, ze druga polowa gry duzo lepsza niz pierwsza, wiec koncowa ocena nieco podskoczy. Pewnie skoncze w ciagu 3 dni.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 gru 2022, 16:25

Mortal Shell tez jest w ofercie nowego ps plusa w wersji extra. Będę musiał w końcu zagrać bo już dawno myślałem nad zakupem a skoro dali darmo to grzech nie skorzystać.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 gru 2022, 17:01

cruel pisze:
27 gru 2022, 16:17
Powoli koncze God of War nowego - i jestem w szoku, po 42h grania gra potrafila mnie jednak mocno zaskoczyc fabularnie. Wydaje sie, ze druga polowa gry duzo lepsza niz pierwsza, wiec koncowa ocena nieco podskoczy. Pewnie skoncze w ciagu 3 dni.
Jakiś czas temu skończyłem. Zdecydowanie od połowy gra przyśpiesza. Zdziwiły mnie tylko początkowe opinie, że poziom trudności w Ragnaroku jest wyższy niż w pierwszej cześć. Nie wiem, czy to kwestia doświadczenia, ale rzadko musiałem się dłużej męczyć z bossami, a na pewno rzadziej się frustrowałem.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 gru 2022, 18:52

Uwzględniasz opcjonalne misje, czy tylko główny wątek? Głównie mi tu chodzi o te 'Berserker Graves', część z tych walk jest trudniejsza niż 80% bossów w Elden Ring, szczególnie z ograniczonym leczeniem

Sent from my KB2005 using Tapatalk

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”