Chelsea FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: -=MiC=- » 09 lut 2006, 10:41

Wczoraj na The Blues pokonali na wlasnym boisku Everton 4:1 i dzieki temu awansowali do cwiercfinalu FA Cup. Mecz bardzo dobry w wykonaniu Chelsea, mimo ze Mourinho dal pograc troche mlodym zawodnika. Cudicini na bramce spisywal sie dobrze mimo ze puscil gola z karnego. Na prawej obronie wystapil Johnson, ktory mial zostac sprzedany do Lyonu. Jak kazdy, chcial pokazac Jose ze zasluguje na miejsce w druzynie. Bardzo dobrze gral sie z SWP i dzieki temu cala prawa strona byla ich. SWP czarowal na prawej stronie Niunio Valente co spowodowalo ze obrona Evertonu musial faulowac aby zabrc mu pilke. Wlasnie dzieki jednemu takich rajdow w polu karnym SWP byl fualowany a karnego na bramke zamienil Lampard. Mam nadzieje ze teraz Mourinho da wiecej szans SWP na gre w pierwszym skladzie. Na lewej obronie swietnie gral Gallas, ktory czesto wychodzil do przodu aby wspomoc kolegow w akcjach ofensywnych. Robben jak zawsze czarowal na boisku. Biegal od prawej do lewej strony. Zdobyl pieknego gola po zgraniu pilki przez Crespo. Dobrze zagral tez Huth mimo ze spowodowal karnego po przez dotkniecie pilki reka. Ale pare minut pozniej zrehabilitowal sie i z wolnego zagral do Terrego, ktory strzelil na 4:1. Troche nie przekonal mnie Maniche, ktory zmienil Crespo w drugiej polowie. Byl malo widoczny i jakos gral w cieniu Essiena. Ogolnie mecz dobry, wielu zawodnikow pokazalo ze ptorafi grac. Mam nadzieje ze Mourinho postawi na nie ktorych z nich. Juz w Sobote mecz z Boro, w ktorym takze powinno wystapic paru rezerowych zawodnikow :)

Wróć do „Anglia”