Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1317

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: dias » 27 mar 2023, 23:41

Mr.Chris pisze:
27 mar 2023, 23:02
to dopiero drugi mecz selekcjonera, więc nie był w stanie przekazać wszystkiego,
Zaryzykowałbym stwierdzenie, że w tak krótkim czasie to on im zdążył przekazać tylko tyle, że pali Marlboro i że Szczęsny ma mu donosić paczkę, zanim skończy się poprzednia. Na jakikolwiek dłuższy wykład o stylu gry, zadaniach poszczególnych zawodników i o tym co robić, kiedy coś pójdzie nie tak, zwyczajnie nie było czasu.
Eyesmon pisze:
27 mar 2023, 23:23
Mnie martwi dyspozycja Lewego. Imho chyba najgorszy okres w jego karierze. Jest cieniem samego siebie. Wiadomo. Gwiazda. Kapitan. Ale w takiej formie realnie to on zasługuje na ławkę...
Jak mają posadzić kapitana? To po pierwsze, po drugie... on może nie strzelać, ale dziś kilkukrotnie było widać, że kilkoma ruchami bez piłki jest w stanie skupić uwagę obrońców wyłącznie na sobie, przez co koledzy mają więcej miejsca. Jeszcze tylko wiedzieli jak się w takich momentach zachowywać. Świderski to czuje, dlatego moim zdaniem jest NIEZBĘDNY na boisku w parze z RL9.

Zgodzę się natomiast, że Robert jest bez formy strzeleckiej. Nie zatracił jednak nagle swoich wszystkich umiejętności, żeby sadzać go na ławce. Natomiast jak widzę komentarze Januszów w internecie, że kapitan to w zasadzie jest [ch**] wart inie powinno się go powoływać, to nie wiem co ma mi opaść w pierwszej kolejności.

@Ilka wsjp.pl ma patronat PAN, a z drugiej strony jest robiony przez internautów. Bywa przydatny, ale nie można podchodzić do niego bezkrytycznie. Mi chodzi o pierwotne znaczenie tego wyrażenia "dziel i rządź". W komentatorce sportowej zostało rozpowszechnione wraz z rozwojem telewizji i namnożeniem się wszelkiego rodzaju "piłkarskich ekspertów", którzy skończyli ledwie podstawówkę, ale chcieli brzmieć mądrze, więc zaczęli tego zwrotu nadużywać w zupełnie nieadekwatnych sytuacjach. Bardzo prawdopodobne, że hasło w wsjp.pl nabrało takiego znaczenia właśnie ze względu na "częste występowanie" (co zresztą jest wskazane poniekąd w Twoim źródle we fragmentach artykułów o sukcesach Małysza).
A pierwotne znaczenie jest dość dobrze opisane, choćby tu. https://imperiumromanum.pl/ciekawostka/ ... an-podboj/
Ostatnio zmieniony 28 mar 2023, 0:06 przez dias, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Polska”