Inter i Milan są poza czołówką finansową od kilkunastu lat, tutaj nic się nie zmieni dopóki nie przyjedzie bogaty wujek z Ameryki/Kataru, tzn. mogą poprawić finanse, jak robi to Milan, ale bez stadionów i wpływów ligowych pewnego poziomu nie przeskoczą. Obecnie piłka to tabelki w Excelu i niektórzy w nich mają za dużo czerwonego i za mało zielonego.Albion pisze: ↑10 lip 2023, 14:51A ja nie uważam, by groziła Interom , Milanom czy klubom z Rzymu agonia. Przejściowe kłopoty, owszem. Ale te kluby miewały już w swojej historii kryzysy i jakoś je przetrwały. Paradoksalnie włoskiej piłce może to wyjść na dobre. Pozbędą się grupy dobrze opłaconych a humorzastych gwiazdek, z którymi i tak świata nie podbiją, co pomoże opanować koszty i może komuś tam w końcu zaświta, by wziąć się rzetelnie za promowanie własnej młodzieży. ja bym Arabom takiego Pogbę czy SMS spakował i jeszcze kokardę zawiązał.
Ale nie pisałem o tym: arabska liga, która bierze dobrych graczy/graczy z wolnego kontraktu to będzie kolejne utrudnienie dla tych Interów czy innych Atleticów i już teraz to widać, a wygląda na to, że to dopiero początek. Idealna liga dla około 30-latków, bo poziom tam będzie na tyle wysoki, by trzymać formę w kontekście reprezentacyjnego grania, a zarazem na tyle niski by pykać bez jakiejkolwiek presji.
Ot co jeszcze jeden element łańcucha pokarmowego, który wskoczy przed nich.
Fajnie, że Ty byś SMSa spakował i zawiązał w kokardę, ale fani włoskich ekip wzdychają do niego od jakichś pięciu lat, więc jak pójdzie do Arabii, to będzie solidny plaskacz.
Za to włoska czy hiszpańska reprezentacja mogą zyskać, to prawda, ot co kibice tych klubów będą musieli się pogodzić z funkcjonowaniem a'la Dortmund. Napisz to fanom Milanu i daj znać jaką dostałeś reakcję.
Ale zobaczymy oczywiście czy ten MMS tam pójdzie, ot co śmiesznie się to rozwija, on i Berardi to forumowe urban legends z tą ich zajebistością.