Pro evo 5 jest najlepsze fifa sie chowa. Ja gram Milanem taktyką 4-4-2.
Wysunięty napastnik to Gilardino(CF) która ma się niecofać(defence - low) i czekać na piłki, drugi napastnik to Schevchenko(SS) ,który ma cofać się po piłki(defence - normal) ale jednocześnie atakować i schodzic w środek pola karnego. Jako AMF mam Kake który ma defence - low ponieważ on z Gilardino jest odpowiedzialny za strzelanie goli lub dogrywanie do partnera w ataku (atak strzałka wprzód i na lewą strone). Na lewej stronie gra C.Seedorf(CMF) on jest jakby fałszywym skrzydłowym(defence - high)(atak - strzałka w przód i do środka boiska) czyli jest umiejscowiony na lewj flance ale ma schodzić do środka i zgrywac piłkę do Kaki by ten mógł z nią zrobić pożytek. Na prawej stronie jest Pirlo(CMF) który ma defence low ,ponieważ ma się wracać aby zająć miejsce wybiegającemu Cafu. Strzałki ataku ma do przodu i także w do środka najczęściej zgrywam nim długie piłki na Gilardino który odaję ją wbiegającemu Schevchence. DMF u mnie to Gattusso on ma przerywać ataki zespołu przeciwnego dlatego ma strzałki ataku w lewo i w prawo i defence high. W obronie od lewej mam Maldiniego który ma defence high i atack do przodu i do tyłu. Stam Nesta mają defence High i strzałki ataku do tyłu. Cafu jest ustawiony w ostatniej lini obrony i ma atack do przodu i defence normal by mógł wspomagać kolegów w ofensywie. Zapraszam na forum www.calik91.fora.pl tam znajdziecie np.opisy strzału np. Rabony w pesie gorąco zachęcam bo warto tam wejść i dużo innych ciekawych aspektów dotyczących pesa i nietylko