Jakbyś nie musiał to byś nie postawił. Czyli ogólnie jesteś pewny ich triumfu mniej więcej tak samo jak ja
Ja nie pisałem że Bayernek nie jest faworytem, bo na papierze jest (chyba że za chwilę Realek zrobi hijaka na Embappe hehe). Ale LM to tak specyficzne rozgrywki i tyle zmiennych wpływa na ostateczne wyniki, że uzależnienie czegokolwiek w sumie (w tym wypadku powodzenia tego transferu) od zwycięstwa w tych rozgrywkach to głupota. Albo inaczej, bardzo duże ryzyko. Wiadomo, kto nie ryzykuje to się nie bawi potem ale tutaj potencjalne straty względem tego ryzyka nie równoważą się w mojej opinii. I tylko do tego się odnosiłem. A ty tu bronisz szans Bayernu w LM jak jakieś niepodległości.
Zwycięstwo Bayernu jest imo tak samo prawdopodobne jak obrona tytułu przez City albo wygrana Realku. I to wcale nie znaczy, że ma 33% szansę. Bo historia pokazała już różne Chelsea na kiju z tym pucharkiem. W tym sezonie może to być jakiś Arsenalek albo odmienione PSG, who knows. A jest jeszcze Barca z tą swója potężna bieda kadra czy United z najlepszym bramkarzem świata
Ostatecznie jakby ktoś rok temu o tej porze postawił cokolwiek na Interek w finale to pewnie stopa zwrotu byłaby kolosalna. O tym piszę.