Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: masacra » 13 sie 2023, 12:29

No ale to nie jest żadną odpowiedź - jakbym musiał :D
Jakbyś nie musiał to byś nie postawił. Czyli ogólnie jesteś pewny ich triumfu mniej więcej tak samo jak ja :)

Ja nie pisałem że Bayernek nie jest faworytem, bo na papierze jest (chyba że za chwilę Realek zrobi hijaka na Embappe hehe). Ale LM to tak specyficzne rozgrywki i tyle zmiennych wpływa na ostateczne wyniki, że uzależnienie czegokolwiek w sumie (w tym wypadku powodzenia tego transferu) od zwycięstwa w tych rozgrywkach to głupota. Albo inaczej, bardzo duże ryzyko. Wiadomo, kto nie ryzykuje to się nie bawi potem ale tutaj potencjalne straty względem tego ryzyka nie równoważą się w mojej opinii. I tylko do tego się odnosiłem. A ty tu bronisz szans Bayernu w LM jak jakieś niepodległości.
Zwycięstwo Bayernu jest imo tak samo prawdopodobne jak obrona tytułu przez City albo wygrana Realku. I to wcale nie znaczy, że ma 33% szansę. Bo historia pokazała już różne Chelsea na kiju z tym pucharkiem. W tym sezonie może to być jakiś Arsenalek albo odmienione PSG, who knows. A jest jeszcze Barca z tą swója potężna bieda kadra czy United z najlepszym bramkarzem świata :D
Ostatecznie jakby ktoś rok temu o tej porze postawił cokolwiek na Interek w finale to pewnie stopa zwrotu byłaby kolosalna. O tym piszę.

Wróć do „Niemcy”