Dlaczego wy zawsze musicie wszystko spłycać i ze skrajności w skrajność. Szczepionki to krok do przodu w nauce. Sam masz napisane, że nagrodzono ich za pracę nad technologią. Same szczepionki na Covid-19 okazały się dość wątpliwe, a na pewno trzeba nad nimi jeszcze pracować i poddawać badaniom. Co nie znaczy, że są jakąś trucizną. Jednak większości osobom nie były potrzebne, a lekarze się mylili.Kluchman pisze: ↑02 paź 2023, 18:20https://www.medonet.pl/zdrowie/wiadomos ... 29087.html
Dziwny ten Komitet Noblowski, chyba nie czytali forumka.Nagroda Nobla w dziedzinie medycyny lub fizjologii trafia do Katalin Kariko i Drew Weissmana. Nagrodzono ich za prace nad technologią umożliwiającą stworzenie szczepionki mRNA przeciw COVID-19.
Sam się nie zaszczepiłem bo nie chciałem szczepić się czymś co powstało tak szybko, dodatkowo przekaz w mediach był kłamliwy. Lekarze mówili nam, że szczepionka w 100% ogranicza zarażanie, mówili, że przechodzi się łagodnie covida, miała wystarczyć jedna, dwie, a potem okazało się, że trzeba cyklicznie co pół roku. Dajcie spokój. Ja mam się dobrze, nie musiałem się szczepić, rozumiem jak szczepionka pomogła osobom starym albo z chorobami, ale ja nie musiałem jej brać. I nie jestem szurem i nie podważam sensu istnienia szczepionek, tylko nie jem gówna serwowanego przez media tak jak niektórzy.