No leże. KO twierdzi, że przy obsadzaniu spółek państwowych będą decydować komptencje i nie bedą kierować się znajomościami partyjnymi. Ależ ludzie bajki kupili."Roszady kadrowe zapowiada zresztą wprost w swoim programie Koalicja Obywatelska. "W spółkach z udziałem Skarbu Państwa zwolnimy wszystkich członków rad nadzorczych i zarządów. Przeprowadzimy nowy nabór w transparentnych konkursach, w których decydować będą kompetencje, a nie znajomości rodzinne i partyjne" — brzmi jeden ze 100 konkretów KO na pierwsze 100 dni rządów."
Lewaki odpalili na Instagram tekst 100 dni do legalnej aborcji. Oni nawet nie wiedzą jakie poglądy ma ich koalicjant. Zresztą to samo Tusk, w dupie ma jakąś aborcję, był temat chwytliwy można było coś ugrać przeciw PiS to się podpiął. Teraz powie ze on chce No ale PSL i co ja bidny Donald mogę. Kwestia czasu jak Marta Lempart z ekipa na ulicy. Niestety Julki tego nie rozumieja ze byly tylko miesem armatnim. Ta koalicja będzie się tak wykładać na różnych sprawach ale Anty PiS ich na 4 lata zjednoczy.