Nie wiem czy sie smiac czy plakac. Jak przez 8 lat mielismy jaja i cyrk, tak teraz mamy dobijajacy do tego poziomem kabaret, ponownie w wykonaniu partii rzadzacej oraz opozycji.
Holownia juz taki pewny siebie nie jest, widocznie jednak moze byc cos na rzeczy, ze ulaskawienie prezydenta jest wazne. To byloby kompromitujace gdyby sie okazalo, ze Wasik i Kaminski mieli jednak prawo zasiadac w sejmie. Inna sprawa jest taka, ze trzeba nie miec zadnych zasad i pchac sie do polityki w takich okolicznosciach, a finalnie szukac azylu w palacu prezydenckim. Naprawde brak mi na to slow, dobrze ze kadencja Dudy sie konczy. Martwi, ze rozsadnych kandydatow na jego miejsce na razie nie widac.
Co mnie bardziej bulwersuje, to dlaczego ktos zgodzil sie na wpuszczenie policji do palacu. Tzn. ja wiem, ze to z politycznego nadania, ale to malo przykladow z naszej wschodniej granicy, ze takich rzeczy sie nie robi? Juz nie chce mi sie bawic, w tlumaczenie i odwracanie rol, bo gdyby to PiS zrobil takie zatrzymanie to skowyt siegnalby Lizbony. Oni naprawde niczym od siebie sie nie roznia. Szopka zostala odegrana i teraz bedziemy ogladac kolejne zenujace przepychanki.
Natomiast wracajac do rzeczy waznych - jakis czas temu byl juz tu wpis, ze planuje sie zrobic park narodowy na Odrze, co oczywiscie zablokuje rozwoj transportu srodladowego a w dalszej kolejnosci rozwoj portow w Swinoujsciu i Szczecinie. Wtedy pisalem, ze kolejny na liscie musi byc CPK, aby faktycznie odwdzieczyc sie komu trzeba za pomoc w dojsciu do wladzy. Dlugo nie trzeba bylo czekac, wolne media z TVP na czele zaczynaja drazyc narracje:
a co do bezstronnosci, to autorem materialu jak widac tez osoba na poziomie:
Smutne to.