Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2020

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1773
Kibicuję: WRE

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 10 sty 2024, 10:49

Conrado pisze:
10 sty 2024, 10:37
Bardzo wątpliwe są przyspieszone wybory.
W obecnej sytuacji już by mnie to nie zdziwiło.
Conrado pisze:
spodziewałeś się,czy miałeś taką nadzieję ?
Nie miałem takiej nadziei, tak naprawdę nie popieram ani jednych ani drugich, ale ostatnie 8 lat to już był festiwal gówna, którego nie chciałbym ponownie oglądać. Po prostu uważam, że koalicja ma tyle potencjalnych różnic, że kiedyś powinny one wyjść i spowodować tarcia- pytanie, czy któraś strona potencjalnego sporu byłaby gotowa ustąpić.
Conrado pisze:

Czyli co,kolejna gruba kreska i puszczenie całego pisowskiego skurwysyństwa robionego przez 8 lat w niepamięć ?
Conrado pisze:
z tym że pełowski Punisher to taka bardziej miękka wersja bo wymierza karę zgodnie z prawem nie tak jak Frank Castle
Czy zgodnie? To dość dyskusyjna kwestia ;) Oczywiście, oni mają bardzo utrudnione zadanie, bo PiS zostawił sobie twierdze w licznych instytucjach państwowych, ale według mnie liczący na "dobrą zmianę" powinni oczekiwać, że będzie ona realizowana zgodnie z prawem, tak na 100%, nawet jeśli wymagałoby to więcej czasu. Także bez grubej kreski, ale w sposób nie budzący wątpliwości. Przynajmniej takie jest moje stanowisko, ale nie uważam się za eksperta.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 10 sty 2024, 10:55

cloner pisze:
10 sty 2024, 10:49
Po co? Podniecasz się zamykaniem kilku polityków pisu, jakbyś miał 15 lat i pierwszy raz ujrzał cycki.
Nie no Clo,nie wiem jak Ty ale jak cycki widziałem chwilę po urodzeniu ;)
Napisałem tylko tyle że w porównaniu z aferą pegazusa ta gruntowa to małe miki,i chłopaki mogą za kratkami zostać odrobinę dłużej.
cloner pisze:
Jak udowodnią winy Szumowskiemu (bo odwołanie go z jakiejś tam funkcji to jest [ch**]), Niedzielskiemu czy innym wyżej postawionym to dajcie znać. Sprawa Wąsika to się ciągnie od 10 lat
no tak,jak każdy wyborca konfy tylko maseczki i zakaz wchodzenia do lasu :)
cloner pisze:
nuda.
młyny sprawiedliwości ...... ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sty 2024, 11:00

Conrado pisze:
10 sty 2024, 10:55
no tak,jak każdy wyborca konfy tylko maseczki i zakaz wchodzenia do lasu
Tym się różnimy.
Ty się jarasz karą dla polityka, że przyjął jakąś łapowkę czy [ch**] wie co innego, dla własnego zysku. Ja chce kar dla ludzi, którzy bezpośrednio uderzyli we mnie.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 10 sty 2024, 11:02

19B10 pisze:
Oczywiście, oni mają bardzo utrudnione zadanie, bo PiS zostawił sobie twierdze w licznych instytucjach państwowych,
łamiąc przy tym prawo jak i konstytucję.Czyli pis coś popsuł,zniszczył i ustawił tak żeby działało na jego korzyść olewając obowiązujące przepisy i to niby jest złe,no ale skoro już tak zrobili to niech tak będzie :) natomiast dzisiejszy rząd musi respektować te wszystkie bzdury i działać z nimi w zgodzie bo w przeciwnym razie to oni będą tymi złymi :)
Fajnie,tak właśnie sobie to jaro wymyślił i tak niektórzy to teraz widzą.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4308
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 sty 2024, 11:04

Ja tam żadnego Punishera nie chce i Ci moi znajomi co głosowali na PO też nie chcieli.

Chcieli przede wszystkim odetchnąć od wojny polsko-polskiej i mieć w końcu rząd merytoryczny a nie z nadania partyjnego i po znajomości

Punishera to można w komiksach i filmach oczekiwać a tu jest moi drodzy prawdziwe życie.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1773
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 10 sty 2024, 11:09

@Conrado, @Eyesmon idealnie podsumował naszą rozmowę, dokładnie to samo miałem na myśli.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 10 sty 2024, 11:28

Eyesmon pisze:
10 sty 2024, 11:04
Ja tam żadnego Punishera nie chce i Ci moi znajomi co głosowali na PO też nie chcieli.

Chcieli przede wszystkim odetchnąć od wojny polsko-polskiej i mieć w końcu rząd merytoryczny a nie z nadania partyjnego i po znajomości

Punishera to można w komiksach i filmach oczekiwać a tu jest moi drodzy prawdziwe życie.
Wszystko fajnie,ale obok niektórych spraw nie da się przejść obojętnie.
Skoro złamane zostało prawo i zapadł prawomocny wyrok to przestępcę należy doprowadzić to aresztu i to nie jest wojna polsko-polska to normalne egzekwowanie prawa,ale pis stara się to pokazać zupełnie inaczej i tutaj nie można się bawić w symetrystę ;)
Eyesmon pisze:
10 sty 2024, 11:04
rząd merytoryczny a nie z nadania partyjnego
tak jakby nie jest to możliwe w żadnym kraju ponieważ rząd wybierany jest z polityków partii która wygrała wybory ;)
Jeśli ktoś chce mi wmówić że patrząc na pisowskie popisy przez 8 lat nie chciał żeby za to bekneli to jakoś nie daję temu wiary ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sty 2024, 11:46

uuuuu, przejęcie władzy w TVP wg sądu było nielegalne

Antoni Walendziak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Antoni Walendziak » 10 sty 2024, 11:51

Bebej pisze:
10 sty 2024, 9:19
Jestem ciekawy czy ktoś się pochyli nad postem @masacra. Czy to już za dużo żeby ruszyć mózgownicą. Egon klawo jak cholera.
zeby pochylac sie nad tym postem najpierw jego autor musi zrozumiec geneze powstania chosu prawnego w Polsce. bo nic sie nie bierze i nie wzielo z prozni.
przyklad z dzis:
"Izba Pracy i Ubezpieczeń Społecznych Sądu Najwyższego zdecydowała na posiedzeniu niejawnym o odrzuceniu odwołania Mariusza Kamińskiego od decyzji marszałka Sejmu w sprawie stwierdzenia wygaszenia mandatu poselskiego. Izba Pracy uznała też, że Izba Kontroli Nadzwyczajnej — która wcześniej przychyliła się do odwołania Kamińskiego — nie jest sądem w rozumieniu prawa europejskiego."
czyli chaos.
skad sie wziela ta cała Izba Kontroli Nadzwyczajnej i dlaczego jest tak kontrowersyjna? no przeciez to nie tusk czy kwasniewski ją wymyslil tylko pis, a dokladniej to pis w sposob nieznany od czasow prlu wszedl z butami do polskich sądow i obsadzil ją swoimi bardzo podejrzanymi ludzmi (podejrzanymi bo pozbawionymi kregoslupa moralnego, wydajacymi wyroki partyjne, wystarczy postawic sie w sytuacji kogos oskarzonego przez panstwo pis - kazdy moze nim byc, nawet ten co glosuje na pis, i swiadomosc ze wyrok wydaje na ciebie sedzia ktory ma wytyczne juz uzgodnione z gory - to jest czysty prl. mowiac wprost: nie glosujesz na pis, głupcze, glosujesz na bezkarnosc tych co sa u wladzy. Dzis w sprawie dwoch pisowskich przestepcow są dwie opinie z ktorych kazdy uwaza swoja za sluszną. i czyja to jest wina? klasycznie wina tuska? pis zrobil rozpierdol pasntwa calkowicie swiadomie bo wiedzieli ze kiedys wladze utracą ale dzieki tak rozjebanemu systemowi prawnemu czuja sie wciaz bezkarni. teraz nikt nie wie jak to naprawic, a trzeba naprawic bo widzimy co sie dzieje i konca tej historii nie widac.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2024, 11:51 przez Antoni Walendziak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 sty 2024, 11:51

Dudu powiedział, że uniewinnił K. i W. Czy to jakieś nowe uprawnienie?

Antoni Walendziak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Antoni Walendziak » 10 sty 2024, 11:53

Sergek pisze:
10 sty 2024, 11:51
Dudu powiedział, że uniewinnił K. i W. Czy to jakieś nowe uprawnienie?
powiedzial ze UNIEWINNIL? naprawde?:D
to bylaby heca dopiero, ze postawil sie w roli sądu :)
no ale osttanio jakis pisowski dzialacz mowil w TVN ze Duda jest monarchą i ma prawa jak monarcha.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 sty 2024, 11:57

Tak, na początku powiedział, że uniewinnił. Później już to słowo chyba odeszło.

W złym Dudu jest coś komicznego. Rozumiem pobudki polityków i czy są złe czy gorsze, to emocji to we mnie większych nie wywołuje. Ale po tak bezpłciowych kilku latach w jego wykonaniu, komicznie wyglądają jego próby wyjścia na kogoś :D

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 10 sty 2024, 12:03

cloner pisze:
10 sty 2024, 11:46

Referendarza sądowego a nie sądu a to różnica 🙂

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sty 2024, 12:07

MarcinW pisze:
10 sty 2024, 12:03
Referendarza sądowego a nie sądu a to różnica
:roftl3: Referendarz ma kompetencje sądu. Ale musiałeś się dopierdolić do nazwy. Aż żal czytać ból dupy PeOwców.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 10 sty 2024, 12:09

cloner pisze:
10 sty 2024, 11:46
Jeden z wpisów ;)
Drugie już nie budzi zastrzeżeń ;)