Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lut 2024, 14:52
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 03 lut 2024, 15:01
Ojciecdyrektor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 lut 2024, 15:01
BadBoy
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 03 lut 2024, 15:08
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 03 lut 2024, 15:12
Gdyby nie ten fragment, to byłby mądry post. A tak poziom dyskusji nadal sięga DNA (pisowskiego/flemingowego - niepotrzebne skreślić).basson pisze: ↑03 lut 2024, 11:29Odbiór pod materiałem jest w większości pozytywny jeśli chodzi o rozmowę. Jedynie zarzuty do pana Mazurka, za przerywanie. Przede wszystkim ludzie zrozumieli, że można z szacunkiem do CZŁOWIEKA. Czekam na inych, na Pana Tuska, Kosiniaka, Bosaka czy Hołownie.
Najwyższa pora zacząć umieć rozmawiać, przyznawać się do błędów i podejmować współpracę.
Stare gnoje wymienie tu z nicków, sci, badboy, conrado bezpośrednio. Nauczcie się wreszcie szacunku. Za klawiaturą wyjątkowo wyszczekane psy. Gardzę
Ale przynajmniej umiesz przeprosić.
W tym przypadku absolutnie w żadnym przypadku duża litera nie jest potrzebna, bo nie odnosi się do konkretnej osoby, a do większego grona (niektórzy uważają że nawet do konkretnej nie powinno się pisać z dużej, ale nie ja).
Dobre pytanie.
I równie dobra odpowiedź.Chlopaczek pisze: ↑03 lut 2024, 13:28Jezeli mnie o to poprosi to przeciez nie odmowie glowie panstwa.
No właśnie, pierwsze słyszę o tym kanale, a tu się okazuje że to są debiutanci. Przynajmniej zaczęli z grubej rury, a czy zyska na tym wywiadzie pan prezydent - bardzo wątpię, bo mało kto dostrzeże te niuanse mądrości.Chlopaczek pisze: ↑03 lut 2024, 13:05Podsumowujac moglo byc lepiej moglo byc gorzej. Kanal Zero mocno zaczal i na pewno na tym wywiadzie zyskal Duda moim zdaniem tez.
Też tak myślę.
Tam to jest pewnik.
Aż tak (...) to nie.
yedraz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 lut 2024, 15:33
Odwalił typowego Szoguna. Cóż, może jakby dano mu się normalnie wypowiedzieć, to by sprecyzował, ale osoba na takim stanowisku nie powinna w ogóle formułować wypowiedzi w ten sposób. Przekreśla sobie szacunek, który zdobył na Ukrainie, a był tam drugim najbardziej zaufanym zagranicznym politykiem przez długi czas.
Panowie, polecam:

Niekoniecznie. Krym jest bardzo ważny dla NATO, ponieważ zapewnia kontrolę nad północą Morza Czarnego. Jeżeli wojskowi NATO z jakiegoś powodu chcą nie tyle przetrwania Ukrainy, żeby była buforem co odzyskania terytorium, to właśnie ze względu na strategiczne położenie Krymu.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lut 2024, 18:59
Całkowity nonsens.
domyślam się, skąd się biorą motywacje do takich nonsensów. приветствую
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 lut 2024, 20:07
Luźne nawiązanie do błaźnienia się przez byłego prezydenta. Trochę chillu.
Udzielam się mniej lub więcej w różnych proukraińskich miejscach, ale jeszcze nikt nie zarzucił mi bycia agentem
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 lut 2024, 20:25
W tym układzie Ruscy wygrywają ten konflikt i mają czas żeby szykować się do kolejnego natarcia. Nikt na to teraz się nie zgodzi, dla zachodu najlepszym wyjściem jest przeciągający się konflikt i wykrwawianie się ruskich. Zwłaszcza w obliczu tego jakie dyskusje toczą się w Europie. Kraje bałtyckie praktycznie bez krępacji mówią o zbliżającym się konflikcie. Szwedzi i Holendrzy próbują przemówić do społeczeństwa, że muszą być gotowi na wojnę. W pewnym stopniu jest to pewnie tłumaczenie czemu teraz jest jak jest i wymuszenie akceptacji dalszej pomocy Ukrainie, ale kolorowo to nie wygląda i z pewnością ciekawe czasy jeszcze przed nami, nawet jeśli ryzyko wojny z udziałem NATO jest minimalne, to i tak jest największe od 30 lat.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 lut 2024, 21:06
W przypadku płatności za Krym i za wyrządzone szkody, kwota była by na tyle wysoka, że Ukraina przy wsparciu Zachodu (zakończenie wojny by nie nakładało na Ukrainę żadnych zobowiązań, jedynie na Rosję) by się mogła odbudować i przygotować nawet lepiej, a przy okazji nie trzeba by było jej utrzymywać jak obecnie, a ewentualnie włączyć ją w struktury handlowe i obronne robiąc z niej faktyczną tarczę.
To prawda. Sam też tak myślę. Niemniej, rozmowy pokojowe prędzej czy później nastąpią, a mój pomysł opiera się na zakończeniu wojny w obecnych warunkach.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 04 lut 2024, 1:06
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 04 lut 2024, 4:18
Cóż, ciężko znaleźć wyjście z tej sytuacji, które mogłoby jakkolwiek zostawić obie strony usatysfakcjonowane. A żadna ze stron nie ma na tyle przewagi, żeby wymusić warunki - i na taką przewagę się nie zanosi, nawet jak Ukraina wdroży F16.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 04 lut 2024, 7:24
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 04 lut 2024, 10:19
No dobra. Państwa uznają, że Krym jest rosyjski, Rosj ma płacić 3% PKB przez 15 lat... i po 2 latach przestaje. I co dalej? Uznajemy, że Krym jednak nalezy do Ukrainy, nakładamy sankcje na Rosję i rozpoczyna się wojna ukrainsko-rosyjska?
venomik
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio