Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 77

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 mar 2006, 15:45

fieldy pisze:musze sie wtrącić, bo to co piszesz to już zakrawa na głupotę w tym moemencie.
ja nie jestem ślepo zakochany w Barcie i moim zdnaiem Lampard nie jest lepszy od wymienionej dwójki.
to nie bylo skierowane w twoim kierunku :!:

co do dalszej czesci twojej wypowiedzi to zwiezle:

Jezeli mial bym do wyboru tych 3 graczy...to bez chwili zastanowienia z miejsca wybieram Lamparda...dla mnie posiada umiejetnosci ktore bardziej przydaja sie druzynie...zdobywa gole...bardzo dobrze asystuje i rozgrywa...

prosze nie wmawiac mi ze graja na podobny poziomie, bo dla mnie tak nie jest...

tylko czekac az sie zleci cala reszta ekipy forumowej... :D
Ostatnio zmieniony 15 mar 2006, 15:48 przez Gomez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 15 mar 2006, 15:48

fieldy pisze:musze sie wtrącić, bo to co piszesz to już zakrawa na głupotę w tym moemencie.
ja nie jestem ślepo zakochany w Barcie i moim zdnaiem Lampard nie jest lepszy od wymienionej dwójki.
Fieldy pij juz tylko za siebie bo kumacja juz Ciebie zawodzi:P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 mar 2006, 15:48

Gomez pisze:to nie bylo skierowane w twoim kierunku
wiem :D dlatego napisałem, ze się wtracę
fieldy pisze:ja nie jestem ślepo zakochany w Barcie i moim zdnaiem Lampard nie jest lepszy od wymienionej dwójki
a to jest przykład, ze jak ktoś [w tym momencie ja] nie jest ślepo zakochany w Barcie - może uwazać, ze Lampard nie jest lepszy od Deco, czy Xaviego, a już na pewno nie od nich razem wziętych :naughty:

Choć teraz rozumiem twoje poprzednie stwierdzenie ... dodałeś bramki obu zawodników i wyszło ci mniej goli niż u samego Lamparda ... czy dlatego on jest lepszy niż oni razem wzięci ? pomóż mi zrozumieć fenomen twojego rozumowania :D
Tomachos pisze:Fieldy pij juz tylko za siebie bo kumacja juz Ciebie zawodzi:P
chyba Ciebie, od tego detoxu całego :lol:

Gomez nikt ci nie chce wmówić, ze Lampard jest gorszy - to ty próbujesz wmawiać, ze jest lepszy :D tymi swoimi przykładami z golami
Gomez pisze:ciekawe stwierdzenie
nie jesteś w temacie - więc nie komentuj z łaski swojej :D
Ostatnio zmieniony 15 mar 2006, 15:54 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 mar 2006, 15:51

fieldy pisze:a już na pewno nie od nich razem wziętych
to juz wczesniej wyjasnialem...
fieldy pisze:Choć teraz rozumiem twoje poprzednie stwierdzenie ... dodałeś bramki obu zawodników i wyszło ci mniej goli niż u samego Lamparda ... czy dlatego on jest lepszy niż oni razem wzięci ? pomóż mi zrozumieć fenomen twojego rozumowania :D
zerknij stronke wczesniej...wypowiedz nad postem Tomachosa...
Tomachos pisze:
Fieldy pij juz tylko za siebie bo kumacja juz Ciebie zawodzi:P
:lol: ciekawe stwierdzenie :lol: :lol: :lol:

na sam koniec, zeby nie bylo watpliwosci:

znajdz 5 zawodnikow na swiecie ktorzy byliby wstanie zastapic go(Lamparda) w Chelsea...takich zawodnikow jest nie wielu, gdyz malo kto jest tak uniwerslany a do tego umiejetnosci ma nieprzecietne

Deco - jestem w stanie wymienic 10 graczy o podobnej funkcji w zespole i o takich samych umiejetnosciach

Xavi - czysciciel z domieszka kreatywnosci...DM nie jest pozycja zawazajaca na koncowym sukcesie zespolu...dlatego zawodnik na tej pozycji nie musi wykazywac sie nadzwyczajnymi umijetnosciami...w przypadku zastapienia Xaviego przez np. Makelele, Xabiego czy Demichelisa, watpie aby gra Barcelony sie pogorszyla...

wydaje mi sie ze po przczytaniu powyzszych zdanek kazdy bedzie wstanie wywnioskowac roznice i przyczyne ktora powoduje ze w moim mniemaniu Frank z domu Lampard jest bardziej wartosciowym graczem od Deco i Xaviego...

dziekuje i pozdrawiam...

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 15 mar 2006, 16:31

Deco - jestem w stanie wymienic 10 graczy o podobnej funkcji w zespole i o takich samych umiejetnosciach
Chętnie zobaczę taką listę, a potem skwituję ją tak: :lol2: :lol2: :lol2: Mimo wszystko czekam.

Xavi - czysciciel z domieszka kreatywnosci...DM nie jest pozycja zawazajaca na koncowym sukcesie zespolu...dlatego zawodnik na tej pozycji nie musi wykazywac sie nadzwyczajnymi umijetnosciami...w przypadku zastapienia Xaviego przez np. Makelele, Xabiego czy Demichelisa, watpie aby gra Barcelony sie pogorszyla...
:lol2:
wydaje mi sie ze po przczytaniu powyzszych zdanek kazdy bedzie wstanie wywnioskowac roznice i przyczyne ktora powoduje ze w moim mniemaniu Frank z domu Lampard jest bardziej wartosciowym graczem od Deco i Xaviego...
Po tym co przeczytałem wywnioskowałem tylko, że masz dość wąskie pojecie na temat futbolu, a jakiekolwiek mecze Chelsea czy Barcelony, które oglądałeś odbyły się stosunkowo niedawno :]

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 mar 2006, 16:34

yazid^ pisze:Po tym co przeczytałem wywnioskowałem tylko, że masz dość wąskie pojecie na temat futbolu, a jakiekolwiek mecze Chelsea czy Barcelony, które oglądałeś odbyły się stosunkowo niedawno :]
myslisz :idea:

za znawce nigdy sie nie uwazalem...mecze Chelsea w wiekszosci widze na zywo, do tego skroty na BarcaTV...

ale tak wogole to juz napisalem co mialem napisac...

jezeli potrzebujesz wyjasnien...napisz na mejla...
Ostatnio zmieniony 15 mar 2006, 16:37 przez Gomez, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 15 mar 2006, 16:36

Nie, nie będę pisał na maila, chcę żebyś tu i teraz pokazał mi listę tych 10 graczy, którzy są lepsi od Deco i występują na jego pozycji. Proszę.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 mar 2006, 16:38

ps. co do tej listy: Lamprad, Gerrard, VdV, Xavi, Juninho, Borowski, Vieira, Essien, Pirlo, Veron

kazdy z nich bylby wstanie zastapic Deco...ale malo kto zastapil by Lamparda

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 15 mar 2006, 16:50

Lamprad, Gerrard, VdV, Xavi, Juninho, Borowski, Vieira, Essien, Pirlo, Veron
Zanim użyję parę razy emoty :lol2:, mała analiza:

Lampard - w Barcelonie absolutnie nie zastąpiłby Deco, ponieważ wydaje się, że grają tak samo, a jest zupełnie inaczej. Portugalczyk to wspaniały technik, który wspaniale grał na mediapunto w Porto, w Barcelonie natomast popisuje się w roli DM'a, nie tracąc przy tym swoich wspaniałych umiejętności w ofensywie. Słowem - człowiek orkiestra. Lampard, nic mu nie ujmując, techniki olśniewającej nie ma, raczej standardy Premiership, może trochę ponad przeciętną. W rozegraniu Angolik jest dobry, ale oprócz prostopadłych piłek czy długich zagrań to raczej maestrią się nie popisuje. Na angielskie boiska to wystarcza i tam jest pięknie, ale jak przychodzi do starć z taką Barceloną choćby to już różowo nie jest.

Van der Vaart - mój komentarz do tej kandydatury -> :lol2:. Już nawet pomijając to, że występują na zupełnie innej pozycji, to do Deco Holendrowi brakuje i to sporo.

Xavi - jak ona ma go zastąpić skoro obaj występują w tej samej drużynie? Oboje są w stanie samodzielnie ciągnąć grę zespołu, ale w duecie są nie do zatrzymania.

Juninho - :lol2:. Fajnie, że super bije rzuty wolne, w ogóle ekstra, że jest gwiazdą w Ligue 1. Ale czy będąc w tym wieku i z takimi umiejętnościami powinien siedzieć w lidze francuskiej? Nie. A jednak tak jest, a nie wierzę, że jara go bardzo zdobywanie z Olympique ligi francuskiej. Może w tym roku zwojują CL, ale o tym przekonamy się niebawem. Zresztą, znów jest to ofensywny pomocnik, który gra nieco bardziej z boku, a Ty dajesz go na zastępstwo Deco :roll:

Borowski - :lol2:. Już nic więcej nie dodam. W Bundeslidze dobry, w pucharach też się pokazał, ale to typowy rzemieślnik, bez tej "magii".

Vieira - :lol2:. Jak wyżej. Wielki waleczniak, ale w ofensywie nie ma zbyt wiele do zaoferowania.

Essien - stosunkowo młody i bardzo dobry gracz. Wyborna technika, ostry w swojej grze. Jeśli nie przeszedłby do Chelsea, a do Primera División to mógłby się nieco bardziej rozwinąć, aniżeli w Londynie :]

Pirlo - chyba jedyny zawodnik, który stylem gry przypomina Deco. Świetny w destrukcji, reżyser gry zespołu. Gra nieco nietypowo, bo między linią obrony, a pomocy, jak niegdyś Guardiola. Podobnie ustawiany jak Deco - zaczynał jako ofensywny pomocnik, teraz jest już niemal DM'em. Biorąc jednak pod uwagę to, że jest Włochem to raczej nie zaadaptowałby się w hiszpańskim zespole.

Veron - :lol2:. I nic więcej.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 mar 2006, 16:59

kazdy inaczej interpretuje umiejetnosci poszczegolnych graczy, widac mamy zgola odmienne zdania...w sumie nie dziwne...kibic Bayernu i kibic Realu...

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 15 mar 2006, 17:02

To, komu kto kibicuje nie powinno mieć większego znaczenia i akurat w moim przypadku nie ma. A ta twoja "interpretacja" to subiektywizm, w którym momentami widoczna jest fantazja lub...niewiedza. Zinterpretuj jak chcesz :]

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 mar 2006, 17:37

yazid^ pisze:subiektywizm, w którym momentami widoczna jest fantazja lub...niewiedza.
:roll: tak sadzisz...nie wazne...swoje opinie opieram tylk i wylacznie na ogladnietych meczach, nie sugeruje sie wypowiedziami innych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 mar 2006, 18:34

Gomez pisze:znajdz 5 zawodnikow na swiecie ktorzy byliby wstanie zastapic go(Lamparda) w Chelsea...takich zawodnikow jest nie wielu, gdyz malo kto jest tak uniwerslany a do tego umiejetnosci ma nieprzecietne

banialiki opowiadasz, proponujesz poszukac piłkarzy, którzy byliby w stanie zastąpić Lamparda ... a czy zastanowiłeś się, że w premiership nie kazdy piłkarz potrafiłby się przystosować i pokazać pełnię swoich umiejętności ? Keżman np. nie potrafił [choc w hiszpanii tez nie potrafii :? ale to już inna sprawa]
w kazdej lidze gra się inaczej. Nie można stwierdzić, czy ktoś w danej lidze da radę lub nie. po prostu się nie da. Nawet takiej klasy piłkarz jak henry nie potrafił się odnaleźc we włoszech a w anglii wyrósł na jednego z najlepszych na świecie, jesli nie najlepszego.
van der vaart zagrał kilkanascie świetnych meczy i twoim zdaniem jest on w stanie zastąpić Deco ? w zupełnie innej lidze ? to jest tak absurdalny pomysł, że aż nie ma czego tu komentować. Kazdy kto się orientuję choc trochę w futbolu, wie że jest to niemożliwe.
resztę listy przemilczę, bo reszta jest milczeniem :P

Gomez pisze:Deco - jestem w stanie wymienic 10 graczy o podobnej funkcji w zespole i o takich samych umiejetnosciach
Borowski ma takie same umiejętności czysto piłkarskie jak Deco ?
pogratulować :roll:

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 15 mar 2006, 19:01

fieldy pisze:Borowski ma takie same umiejętności czysto piłkarskie jak Deco ?
pogratulować
opowiadasz
fieldy pisze:banialiki
własnie :!:

Przeciez Borowski to nadzwyczajny technik, a Deco to nieporozumienie w składzie Barcy, widziałes chociaz jeden mecz Werderu, Ty niedzielny kibicu :?:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 mar 2006, 20:10

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa

Niech ktoś napisze, że to nie jest prawda. Niech ktoś napisze, że ja jestem ślepy. Niech ktoś napisze, że moje problemy ze skomentowaniem tego co napisał Gomez nie wynikają ze wąskiego zasobu słów. Wreszcie niech ktoś przeprowadzi resustytację krążeniowo - oddechową.

(...oddycham głęboko, oddycham głęboko...)
Gomez pisze:problemy emocjonalne
U mnie wszystko OK. Pomówmy o Tobie. Braki w wiedzy, ignorancja, problemy ze wzrokiem, wiara w zjawiska paranormalne (Borowski porównywany do Deco - :zgon: ), skłonności do pisania przy jednoczesnym unikaniu myślenia?
Gomez pisze:ja calkowicie rozumiem to ze jestes slepo zakochany w Barcelonie, i kazdy ich gracz jest dla Ciebie polbogiem...
Ja za to absolutnie nie rozumiem skąd te pomówienia, ale aż się boję zapytać. Szczerze wolę, abyś już nic nie pisał.
Gomez pisze:Lampard 43 gole w lidze i 9 w reprezenacji...
Deco 11goli w lidze...i 2 w reprezentacji...
Xavi 8 w lidze...0 w reprezentacji...

wszystko w tym temacie...
:lol2: :lol2: :lol2:
Wszystko w tym temacie. To się w pale nie mieście dosłownie.
Gomez pisze:nastepnym razem jak odpisujesz na moje posty, to bardzo bym prosil o jakies fakty, a nie opowiesci o tym jaki to jestes rozbawiony
Spoko. Ja ze swojej strony apeluję, abyś włączył myślenie.
Gomez pisze:Jezeli mial bym do wyboru tych 3 graczy...to bez chwili zastanowienia z miejsca wybieram Lamparda...dla mnie posiada umiejetnosci ktore bardziej przydaja sie druzynie...zdobywa gole...bardzo dobrze asystuje i rozgrywa...
Bo jak wiadomo Deco i Xavi rozgrywają gorzej :lol2: A bramek nie strzelają nie dlatego, że robi to za nich ktoś inny tylko dlatego, że nie potrafią :lol2:
Gomez pisze:Xavi - czysciciel z domieszka kreatywnosci...DM nie jest pozycja zawazajaca na koncowym sukcesie zespolu...dlatego zawodnik na tej pozycji nie musi wykazywac sie nadzwyczajnymi umijetnosciami...w przypadku zastapienia Xaviego przez np. Makelele, Xabiego czy Demichelisa, watpie aby gra Barcelony sie pogorszyla...
Xavi - czyściciel z domieszką kreatywności :rotfl4: Pozwolę sobie przytoczyć poradę Krzysztofa Jarzyny. Włącz telewizor jak oglądasz mecze Bareclony albo przyznaj się, że ich nie oglądasz bo robienie z siebie idioty to średnio dobry pomysł IMHO. Trzeba mieć naprawdę pojęcie bliskie zeru, aby stwierdzić, że Xavi to czyściciel z domieszką kreatywności. Zresztą dalej też nieźle dajesz wspominając coś o DM kiedy Xavi nie gra na tej pozycji w Barcelonie, ale co tam :lol2: No i wreszcie wprowadzenie elementu boskiego - Demichelis :rotfl:
Gomez pisze:ps. co do tej listy: Lamprad, Gerrard, VdV, Xavi, Juninho, Borowski, Vieira, Essien, Pirlo, Veron

kazdy z nich bylby wstanie zastapic Deco...ale malo kto zastapil by Lamparda
yhy, aha, aha aha, tak, rozumiem, oczywiście
:haha: :zgon:

Brakuje Ronaldo, ale i tak jest zajebiście :lol2:
Gomez pisze:tak sadzisz...nie wazne...swoje opinie opieram tylk i wylacznie na ogladnietych meczach, nie sugeruje sie wypowiedziami innych.
I tu jest problem chyba. Oglądając mecz Bayernu czy Chelsea nie zobaczysz jak gra Deco. Powaga. Zresztą nie mam zamiaru w poważny sposób odpisywać na Twoje wypociny oderwane całkowicie od rzeczywistości. Wyrosłem z bajek.

Nolens volens apeluję o to, abyś przestał się kompromitować i nie licz na to, że będę poważnie odpowiadał na niepoważne wypowiedzi. Tyle ode mnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”