Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 lut 2006, 15:36
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 09 mar 2006, 19:59
rymownik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 13 mar 2006, 14:09
ja uwielbiam Harrych, tak mnie zawsze wciagaja, ze czytam 24h na dobe, a pozniej nic na oczy nie widzegenius pisze:Wróciłem.
Harry Potter i książę półkrwi
Mówiąc szczerze, to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Po niezwykle nudnej piątej części pojawiła się niezwykle ciekawa szósta odsłona Harry'ego. Do czytania Pottera podszedłem nieco sceptycznie, byłem przekonany, ze teraz z każdą częścią Rowling będzie pisać coraz gorzej a tu taka miła niespodziankaCo do samej książki: nie jest ona wysokich lotów, nie wymaga jakiegoś nadzwyczajnego skupienia, ba, prawie w ogóle nie trzeba się skupiać aby ją zrozumieć
Czyta się bardzo szybko. Przyznam otwarcie, że mnie wciągnęła. Prawie każdą wolną chwilę poświęcałem na czytanie Pottera. Co nie spodobało mi się w tej książce? Końcówka była nieco naciągana, nie wydaje mi się prawdopodbne unieruchomienie sprzymierzeńca, gdy jesteś atakowany przez kilku napastników
Ale poza kilkoma sytuacjami, które mi nie przypadły do gustu, musze powiedzieć, ze książka jest super:)
Ocena 9/10
forzaROSSONERI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 mar 2006, 15:50
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 13 mar 2006, 21:06
A ja opiszę kontynuacje tej książki "Najstarszego"Chlopaczek pisze:"Eragon" Christopher Paolini
Pierwsza czesc trylogii wymyslonej przez 15 latka (tyle mial gdy pisal Eragona jak glosi plotka).
Ksiazka opowiada o mlodym 15 letnim chlopaku Eragonie ktory jest wychowywany w jakiejs pipidowie przez wujka.Ledwo wiaza koniec z koncem i ogolnie bieda gdyby nie dynie z grzadki nie mieliby co jesc.
Pewnego dnia Eragon znajduje dziwny kamien.Albo raczej kamien znajduje go bo nagle sie pojawia rozwalajac kawalek lasu.
Eragon zabiera kamien z zamiarem jego opchniecia jakims kupcom ale po pewnym czasie z kamienia wykluwa sie smok.Konkluzja - kamien to nie kamien ale jajo do tego smocze.
Kolejne wydarzenia prowadza do tego ze Eragon musi sie ewakuowac z pipidowy razem z lokalnym bajarzem Bromem ktory nie jest wcale taki lewy jak sie z poczatku wydaje.
A potem to wiadomo liczne przygody bijatyki czary mary a nawet krasnoludy i ponetne elfki.
Ksiazka bardzo udana.Fanom Harrego Pottera (i nie tylko im) z pewnoscia sie spodoba bo mimo ze tematyka inna to jednak klimat bardzo podobny.Tak samo jak Harrego Eragona czyta sie przyjemnie i ciezko sie od niego oderwac.
Polecam.
krzychu212

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gangreniak » 14 mar 2006, 7:47
Gangreniak
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 14 mar 2006, 13:49
-"Cpun" Melvina Burgesa i "My dzieci z dworca Zoo"=BiEcHu= pisze:Narkotyki
Berik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gangreniak » 14 mar 2006, 20:53
Gangreniak
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 15 mar 2006, 8:47
rymownik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 mar 2006, 14:12
Raczej mi chodzilo ,ze "Krol Szczurow" jest w tematyce wojennejgenius pisze:Król Szczurów tlyko pośrednio związany jest z tematyką narkotyków, j
Jesli chcesz sensacyjne to zajrzyj na polke z napisam: Robert Ludlum. Bardzo Ci polecam cala serie o superagencie Jasonie Bournie(jesli ogladales nowy film z Mattem Damonem czy jak mu tam , to sie tym nie sugeruj, bo te filmy nie sa na podstawie ksiazek). Obok Bourn'a polecam tez "Spisek Akwitanii" i "Mozaike Parsifala"=BiEcHu= pisze:Dzięki za podane książki jeżeli będziesz miał więcej, albo ktoś inny prosze o napisanie.
Berik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gangreniak » 15 mar 2006, 21:13
Gangreniak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 15 mar 2006, 21:16
forzaROSSONERI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 mar 2006, 21:24
Pisakk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 15 mar 2006, 21:25
Berik, mogło byc mydło w kostkach jednorazowe. Nieraz widziałem takie za granicą w centrach handlowych.Ogólnie nie wiem czemu sie czepiasz Kodu. Książka bardzo wciągająca, z niespodziewanymi zwrotami akcji. Do końca czytelnik nie wiedział kto jest kim- że tak się wyraże. Ale każdy ma swój książkowy gust. Twórczości Lidluma nie znam ale pare ksiązek jak Spisek Akwitanii leżą i zamierzam je przeczytać. Narazie czytam "Komu Bije Dzwon" Ernesta Hemingwaya i jak skończe to powiem czy było warto.berik pisze:1.najbradziej co mi utkwilo w pamieci ale co moze byc prawda bo w Luwrze nigdy nie bylem sa kostki mydla. Jakos nie moge pojac jak w takim miejscu jak Luwr moze byc mydlo w kostkach, to jest po prostu nieoplacalne i niehigieniczne. Czy tam nie ma mydla w plynie?a nawet jesli mydlo w kostkach mogloby byc to w toalecie dla personelu , ale ta toaleta, do ktorej weszli nasi glowni bohaterowie to na 100% nie dla personelu , gdyz powinni posiadac do niej klucze. Czemu sie tak czepiam?chodzi mi o wlozenie nadajnika do mydla a co za tym idzie droga wolna do zbadania dalszych korytarzy muzeum.
Kendo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 mar 2006, 21:53
Mi sie to wydaje nielogiczne, ale nikt tego nie sprawdziKendo pisze:Berik, mogło byc mydło w kostkach jednorazowe
Przereklamowany bzdet, ze sie tak wyraze. Teraz sie sprzedaje wszystko co ma jakas "tajemnice"Kendo pisze:Ogólnie nie wiem czemu sie czepiasz Kodu
Niestety dla mnie az tak niespodziewane nie byly. Ja wiedzialem 50 stron wczesniej, to co pozniej zostalo napisanKendo pisze:Książka bardzo wciągająca, z niespodziewanymi zwrotami akcji
Dla mnie to jakas wielka zagadka nie bylo....Kendo pisze:Do końca czytelnik nie wiedział kto jest kim- że tak się wyraże
Berik
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio