Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 04 maja 2024, 13:39
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 04 maja 2024, 13:41
Pytanie czy wtedy byłeś już przesiąknięty Liverpoolem, bo ja piłka klubową bardziej zacząłem się interesować kilka lat później dopiero. W czasach Dudka ograniczało się to jedynie do wybierania Manchesteru w FIFA, czy drukowania koszulek na kapselki i nie miałem zielonego pojęcia o jakiejkolwiek niechęci między klubami ... A i tak los chciał, że nabrałem bardzo negatywnych doświadczeń
Niekoniecznie. Dużo więcej wspomnień mam z Borucem. Chyba najwięcej. Niemniej, po Dudek Dance był taką jakby gwiazdom ludzi fantazjom i takie potraktowanie nie mogło się skończyć inaczej niż obelgą w stronę klubu na ławce czy na murze
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 04 maja 2024, 13:47
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 04 maja 2024, 14:00
Wojtekb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 04 maja 2024, 14:02
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 04 maja 2024, 14:07
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 04 maja 2024, 14:17
Wiesz Jurek dał na LM , nadal wydaje mi się , że jest wielce szanowany w Liverpoolu czy Feynordzie nawet .Mr.Chris pisze: ↑04 maja 2024, 13:13Jedna sytuacja miała na nas odwrotny wpływ. Ja pomimo bycia już wtedy delikatnym sympatykiem United nie miałem nic a nic problemów z Liverpoolem, które zaczęły się od ściągnięcia Reiny. Od tej pory zacząłem życzyć Liverpoolowi porażek, a Benitezowi jak najgorzej. I przyznam szczerze, że nawet teraz jest mi bardziej Liverpool obojętny niż wtedy kiedy potraktowali tak Dudka.Kuba199292 pisze: ↑04 maja 2024, 12:53Liverpool od czasu Jerzego Dudka kiedy wygrał nam LM w pamiętnym meczu z Milanem
Teraz oczywiście zdaję sobie sprawę, że Reina był bramkarzem lepszym, bardziej kompletnym. Wtedy jednak dla dzieciaka opierającego swoją miłość do footballu przede wszystkim na meczach reprezentacji, był to ogromny cios.
Kuba199292
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 04 maja 2024, 14:23
Tak. Pierwszy raz ciepło pomyślałem o tym klubie po finale z Alaves. Dla dzieciaka to był świetny mecz i The Reds zrobili wrażenie. Później śledziłem losy, dobrze im życzyłem, ale chyba takim punktem kulminacyjnym był faktycznie ten Stambuł. Drugi raz w ciągu kilku lat taki mecz z udziałem Liverpoolu, to się podobało. Później człowiek bardziej skupił się na lokalnej piłce, wolałem iść na trzecią ligę niż oglądać Premier League, ale ta sympatia do The Reds została.
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 04 maja 2024, 14:25
Nie no kogo ty porównujesz. Reina a Dudek. Reina też potrafił robić babole, ale stawianie go na równi z Dudkiem czy sugerowanie ze był słabszy to profanacja. Reina w erze Casilliasa czy Canizaresa zaliczył ponad 35 meczów w kadrze. Ile Dudek by zagrał w kadrze Hiszpanii? No prosze cię. Nie pisz takich bzdur.Kuba199292 pisze: ↑04 maja 2024, 14:17Pepe Reina to był też bardzo dobry bramkarz , czy lepszy od Dudka ? Każdy ma swoje zdanie na ten temat opinie mogą być podzielone .
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 maja 2024, 14:33
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 04 maja 2024, 14:45
Teraz taki Mascherano to by było.masacra pisze: ↑04 maja 2024, 14:33Dudek miał fantastyczny pierwszy sezon w Liverpoolu (drugie miejsce w lidze wtedy) i był serio w topce bramkarzy w Europie. Potem był mecz z United na Anfield i fatalny błąd przy golu Forlana po którym bywało rzeczywiście lepiej albo gorzej z przewagą gorzej. Reina, który go zastąpił to, wbrew narracji panującej w PL był klasę lepszy bramkarz od Dudka i to zarówno pod względem gry na lini ale przede wszystkim dystrybucji piłki (coś na co bardzo zależało Benitezowi). Taki mocno współczesny bramkarz.
Dudek nawet w finale LM po którym słusznie był bohaterem (chociaż wiadomo, że to wychodzenie na metr przed linie nawet wtedy nie powinno przejść, jakby sędzia był trochę bardziej zasadniczy), wracając, nawet w tym finale miał kilka niepewnych wyjść do piłki, które na jego szczęście były bez większych konsekwencji. Raz uratował go Carragher, raz chyba Dzimi Traore etc. Tak ogólnie zastąpienie go Reina to obok transferów Torresa, Mascherano i Alonso jedna z lepszych decyzji Beniteza.
Kuba199292
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 04 maja 2024, 14:56
+ był Hiszpanem/Latynosem. Ta kolonia wtedy naprawdę robiła wrażenie, co roku przychodził jakiś Alvaro, Luis, gdzie już w chwili wygrania LM (czyli pierwszy sezon Beniteza) na Anfield było ich widać. Alonso, Luis Garcia, Nunez, Josemi + pechowy Morientes, który nie mógł grać w pucharach.
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 04 maja 2024, 15:07
Tak. W tym meczu Traore wybijał bodajże w dogrywce piłkę z linii bramkowej po wypluciu jej przez Dudka. Zresztą w tej samej edycji ligi mistrzów Liverpool grał z Bayerem Leverkusen (mecz w Polsce mocno hajpowany z uwagi na Krzynówka w Leverkusen, który strzelał w fazie grupowej Realowi i Romie) i wówczas Dudek zawalił w pierwszym meczu przy golu Francy (wypluł proste uderzenie Krzynówka) i imo w rewanżu przy bramce honorowej Krzynówka też się nie popisał. W następnej rundzie z Liverpoolem na Anfield wystąpił już Carson (chyba kontuzja Dudka) i w sumie też się nie popisał przy golu Cannavaro. Nie miał szczęścia wówczas Liverpool do bramkarzy.
Marcinhp
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 04 maja 2024, 15:14
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 27 maja 2024, 23:31
Quercus
Wróć do „Plebiscyty i rankingi”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio