Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 198

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 mar 2006, 12:04

A jak myślisz skąd ostatnio tylu fanów Chelsea
Romek kase za kibicowanie daje ot co ^^

Przeciez nikt nie każe być kibicem jednego klubu przez całe zycie no i chyba łatwiej jest kibicowac tym co jakieś sukcesy mają. Ja nie segreguje kibiców kategoriami :)(Pewnie bierze się to z tego ze kibiców Lyonu na tym forum 1 reka mozna policzyc i jeszcze palce zostaną :D)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 mar 2006, 12:18

j1mmy pisze:Przeciez nikt nie każe być kibicem jednego klubu przez całe zycie
:shock:
czyli co najpierw Inter później Juve :?: :!: :roll: :lol:
j1mmy pisze:chyba łatwiej jest kibicowac tym co jakieś sukcesy mają.

:lol: :lol: :lol:
Ty to nazywasz kibicowaniem :?:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 mar 2006, 12:53

Ty to nazywasz kibicowaniem
Ja zwyczajnie mam słabe nerwy a może nie żywie jakiś głębszych uczuć do symboli nie narodowych i zwyczajnie nie przemawia do mnie fakt jaki tu sugerujesz ze później nie można jakoś zmienić swojej sypmpatii :)
Nikt po 10 latach kibicowania Interowi nie każe kibicować Juve , wystarczy np. Ascoli ;-)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 mar 2006, 13:01

Sero pisze: A jak myślisz skąd ostatnio tylu fanów Chelsea :?:
Bo kasa jest. W Interze też jej przez ostatnie lata nie brakowało i jak narazie nie brakuje. A jak jest kasa,to jest też to, co dzieci najbardziej podnieca czyli transfery, najlepiej jak najdroższe i jak najliczniejsze. To też moze być jaks odpowiedź na zródło popularności Interu, bo jak sam zaznaczyłes, napewno ta popularność nie bierze się z sukcesów czysto piłkarskich.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 27 mar 2006, 13:02

j1mmy pisze:no i chyba łatwiej jest kibicowac tym co jakieś sukcesy mają.
:badziewie: :rotfl4:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 27 mar 2006, 13:50

j1mmy pisze:chyba łatwiej jest kibicowac tym co jakieś sukcesy mają

Generalnie chłopak ma racje, bo powiedzcie, dlaczego większość z nas kibicuje tym największym europejskim drużynom, jak Barca, Real, ManU, Juve, Milan ? Dlaczego wśród nas nie ma kibiców takich klubów jak Real Sociedad, West Ham, Cagliari czy chociazby AZ Alkmaar ? Głównie jest tak, że polscy kibice, oprócz 'swoich' drużyn w Polsce, za granicą kibicują tym największym klubom, tym z największą sławą, popularnością, bo chcą mieć tą radość, z sukcesów, chcą tej satysfakcji :] Oczywiście interesują się tam jakimiś drużynami, ale nie ma czegoś takiego jak wielkie kibicowanie tym drużynom. Oczywiscie nie mówie o clonerze, który znany jest ze swojego zamiłowania do drużyn 'słabszych',

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 mar 2006, 13:52

Bonso pisze:Oczywiscie nie mówie o clonerze, który znany jest ze swojego zamiłowania do drużyn 'słabszych'
Kibice Realu też tak mają.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 mar 2006, 15:07

j1mmy pisze:Nikt po 10 latach kibicowania Interowi nie każe kibicować Juve , wystarczy np. Ascoli

Właściwie to nie wiem jak wogóle można zmienić barwy klubowe, a tym bardziej po 10 latach. Trudno mi wogóle kogoś takiego nazywać kibcem. Równie dobrze po roku także może zmienić klub tylko czy ktoś taki zasługuje przez reszte na szacunek :?:
'Piotrek' pisze:Bo kasa jest. W Interze też jej przez ostatnie lata nie brakowało i jak narazie nie brakuje. A jak jest kasa,to jest też to, co dzieci najbardziej podnieca czyli transfery, najlepiej jak najdroższe i jak najliczniejsze. To też moze być jaks odpowiedź na zródło popularności Interu, bo jak sam zaznaczyłes, napewno ta popularność nie bierze się z sukcesów czysto piłkarskich.
Być może masz racje. Przecież tak jak napisał Bonso "nie kibicujemy słabszym tylko tym wielkim - renomowanym firmom". Polskiemu fanowi ciężko by było kibicować słabszej drużynie. Bo nie dość, że nie ma praktycznie meczy w internecie żeby śledzić jej poczynania, to do tego nie ma z kim podzielić się wrażeniami po meczu czy po jakimś transferze, które nie są tak spektakularne. To w zasadzie tak jak z produktami odzieżowymi. Co byś wolał mieć :?: koszulke "adidasa" czy "adidosa" :P

I jeszcze raz kwiestionuje w 100% to co napisał j1mmy

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 mar 2006, 15:21

Sero pisze:Właściwie to nie wiem jak wogóle można zmienić barwy klubowe, a tym bardziej po 10 latach. Trudno mi wogóle kogoś takiego nazywać kibcem. Równie dobrze po roku także może zmienić klub tylko czy ktoś taki zasługuje przez reszte na szacunek Question
Jeżeli dla ciebie miara szacunku dla ludzi jest ich przywiązanie do klubów którym kibicuja no to wybacz.
Ludzie którzy ise kochaja potrafią sie rozejsc po 10 latach i co tez ich nie szanujesz ?(moze troche nie trafione bo klub nie odwazjemni milosci do kibica )
Sero pisze:olskiemu fanowi ciężko by było kibicować słabszej drużynie. Bo nie dość, że nie ma praktycznie meczy w internecie żeby śledzić jej poczynania, to do tego nie ma z kim podzielić się wrażeniami po meczu czy po jakimś transferze, które nie są tak spektakularne. To w zasadzie tak jak z produktami odzieżowymi. Co byś wolał mieć Question koszulke "adidasa" czy "adidosa" Razz
Cudze chwalicie swego nie znacie. Znasz może taka Polska przypadlość

I jeszcze raz kwiestionuje w 100% to co napisał j1mmy
Nikt ci nie broni ja po prostu nie podchodze do tego tak emocjonalnie

Taka napinka wstytt :D

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 mar 2006, 15:26

j1mmy pisze:Jeżeli dla ciebie miara szacunku dla ludzi jest ich przywiązanie do klubów którym kibicuja no to wybacz.
Może nie miarą szacunku dla ludzi, ale dla kibica na pewno. Sezonowe kibicowanie zespołom, które obecnie grają na wysokim poziomie jest trochę sztuczne. Najważniejsze jest żeby być z klubem na dobre i na złe

j1mmy pisze:Cudze chwalicie swego nie znacie. Znasz może taka Polska przypadlość
Gdyby w Polsce był jakiś klub, któremu możnaby kibicować to i owszem. Ja nie pochodzę z Warszawy czy Krakowa gdzie można komuś kibicować. Wybacz, ale nie kręci mnie oglądanie meczy 2 lub 3 ligi gdzie poziom jest żałosny.
j1mmy pisze:Cytat:

Taka napinka wstytt Very Happy
Gorzej :lol: PiSomania

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 mar 2006, 15:29

Sero pisze:Właściwie to nie wiem jak wogóle można zmienić barwy klubowe, a tym bardziej po 10 latach. Trudno mi wogóle kogoś takiego nazywać kibcem. Równie dobrze po roku także może zmienić klub tylko czy ktoś taki zasługuje przez reszte na szacunek
Bartek Ts czy jakoś tak, najpierw była fanem Juve teraz jest, z tego co się orientuje fanem Interu, wartoby zadać mu powyższe pytanie. Kiedyś nowaczek zmienny był no i cloner tez ma rózne dewiacje.
Sero pisze:koszulke "adidasa" czy "adidosa"
adidosa.

Pepsi Light czy Pepsi Max?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 mar 2006, 15:32

Martin Pellegrino pisze: Może nie miarą szacunku dla ludzi, ale dla kibica na pewno. Sezonowe kibicowanie zespołom, które obecnie grają na wysokim poziomie jest trochę sztuczne. Najważniejsze jest żeby być z klubem na dobre i na złe

A mi sie wydaje że najwazniejsze jest czerpanie radości z tego co sie oglada. Wiadomym jest że nie wypada zmieniac pogladow i upodoban jak rekawiczek ale nie jestem typem człoweika który przełknie x wielkich zawodów z rzędzu gdzie x e Z13. Do mnei to po prostu jakoś nie trafia , że jak sie najpierw kibicuje jednej druzynie przez jakiś czas (załóżmy na to 2 lata) a później innej bo jej gra nam się spodobała jest jakies złe, ba godne potepienia wrecz patrzac na czesc wypowiedzi tu , ale moze to dlatego ze nie kibicuje druzynom z Mediolanu bo tam faktycznie to przywiazanie w genach chyba przechodzi
Gdyby w Polsce był jakiś klub, któremu możnaby kibicować to i owszem. Ja nie pochodzę z Warszawy czy Krakowa gdzie można komuś kibicować. Wybacz, ale nie kręci mnie oglądanie meczy 2 lub 3 ligi gdzie poziom jest żałosny.
Polacy nie gesi własne kluby maja, może xle graja ale można sie pocieszyc jak czasem cos ugrają
Martin Pellegrino pisze:Gorzej Laughing PiSomania
Pochodze z miasta świetej rozgłosni wiec z takimi opiniami ostroznie bo jacys konfidenci moga ptrzec mi w monitor

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 mar 2006, 15:32

j1mmy pisze: Jeżeli dla ciebie miara szacunku dla ludzi jest ich przywiązanie do klubów którym kibicuja no to wybacz.
Ludzie którzy ise kochaja potrafią sie rozejsc po 10 latach i co tez ich nie szanujesz ?(moze troche nie trafione bo klub nie odwazjemni milosci do kibica )

Hmm
nie zrozumiałeś. Oczywiście nie chodzi o szacunek do drugiej osoby jako człowieka, ale do drugiej osoby jako kibica. Mam nadzieje, że zrozumiałeś.
j1mmy pisze:Cudze chwalicie swego nie znacie. Znasz może taka Polska przypadlość
Martin Pellegrino pisze:Gdyby w Polsce był jakiś klub, któremu możnaby kibicować to i owszem. Ja nie pochodzę z Warszawy czy Krakowa gdzie można komuś kibicować. Wybacz, ale nie kręci mnie oglądanie meczy 2 lub 3 ligi gdzie poziom jest żałosny.

Dokładnie MP. J1mmy ja pochodze z Puław gdzie mamy 5 lige ( :lol: ). Oczywiście, że interesują mnie wyniki i to co się dzieje w klubie, ale jeśli mam być ich wiernym kibicem do końca życia tylko dlatego, że urodziłem się i wychowałem w Puławach to wybacz. Tak jak napisałem "adidas czy adidos" prawo wyboru. Tu nie ma tak jak z rodziną której nie wybierasz. Byłem, jestem, będa Internista i nic i nikt tego nie zmieni. Choćby mnie gwoźdźmi przybijali :] Grande Inter na zawsze
'Piotrek' pisze:Pepsi Light czy Pepsi Max?

Nie widze różnicy :wink: więc po co przepłacać :lol:

inter1908
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: inter1908 » 27 mar 2006, 15:41

KIbicuje sie jednemu klubowi przez cale ZYCIE a nie co pare lat innego ..to dupa nie kibicowanie ..ja jestem za interem na dobre i na złe...i Bede na zawsze :) FORZA INTER!! i nawet gdyby nie mieli kasy ..to i tak bede za nimi :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 mar 2006, 20:06

Sero pisze:Byłem, jestem, będa Internista i nic i nikt tego nie zmieni.
W jakiejś konkretnej przychodni czy takim nie zrzeszonym ? :roll:

A co do ilości kibiców poszczególnych drużyn we Włoszech. Myślę, że wykształcenie tu niema nie do rzeczy (nie wiem Chłopaczek po co Ci taka statystyka). Chyba takie coś jest niemożliwe, że człowiek kończy szkołe zdaję tam jakieś studia i dopiero sobie wybiera jakiemu klubowi będzie kibicował. Jeśli chodzi o dwa mediolańskie kluby to pewnie w zdecydowanej większości decyduje miejsce urodzenia i zamieszkania. Jeśli urodził się w rodzinie gdzie kibicuje się Interowi to jest za Interem i odwrotnie. Z Juventusem to jest bardziej skomplikowana sprawa i nie chce mi się nad tym rozwodzić. :P

pees

Kadra Villareal na mecz z Interem

Bramkarze: Viera, Barbosa

Obrońcy: Javi Venta, Gonzalo, Pena, Alcántara, Álvarez

Pomocnicy: Sorín, Arzo, Senna, Rubio, Font, Cazorla, Roger :nein: , Calleja, Riquelme

Napastnicy: Forlán, José Mari, Franco

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”