Liga Europy (zbiorczy) - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 17 mar 2006, 10:24

W 1/8 niespodzianką było chyba tylko odpadnięcie Romy, takto można było sie spodziewać zwycięstw innych drużyn. Widać, że te zespoły z lig rumuńskich, bułgarskich są bardzo dobre, skoro w 1/4 zagrają 2 zespoły z Bukaresztu, jeden z Sofii. Raczej to nie przypadek. Zobaczymy jak im pójdzie w 1/4.
W tym momencie trudno wytypować faworyta do wygrania Pucharu UEFA.

Zaraz po 12 okaże sie jakie będą pary 1/4 ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 mar 2006, 16:00

Pary 1/4 finalu:

FC Sevilla - Zenit St. Petersburg
FC Basel - FC Middlesbrough
Rapid Bukarest - Steaua Bukarest
Levski Sofia - FC Schalke 04

Ciekawe beda derby Bukaresztu ale w finale nie widze raczej Rumunow...Schalke gra z Levskim i powinno sobie poradzic mimo tego ze Lewski gra pilke nieobliczalna.Najsilniejsza para to Basel - Middlesbrough.Cos mi podpowiada ze Anglicy wyladuja w finale :) Sevilla zagra z nieobliczalnym Zenitem, tutaj sprawa bardziej sie wyjasni po pierwszym meczu bo Rosjanie wcale tacy slabi nie sa jak sie wydaje zeby od razu przewidywac jak im pojdzie...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 mar 2006, 17:08

ja widze własnie rumunów w finale, powiem więcej, IMHO Steaua wygra cały puchar, mają niesamowicie rozumiejący się zespół, są świetnie poukładani taktycznie i grają w tym sezonie naprwdę dobrze, wczoraj zdeklasowali Betis z wielkim ponoć Joaquinem.
Myślę, ze Schalke jak bedzie grać tak jak wczoraj - też ma szanse na dojście do finału. Boro raczej bedzie sie supiać na grze w lidze,

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 kwie 2006, 17:33

FC Sewilla, Steaua Bukareszt, Middlesbrough oraz Schalke 04 Gelsenkirchen wygrali cwiercfinaly i weszli do czworku najlepszych druzyn pucharu UEFA w tym sezonie.

Sevilla zremisowala z Zenitem Sankt Petersburg 1:1. Gole strzelili Hyun Young-Min dla Zenitu i Kepa dla Hiszpanow, ktory trafil do pramki chwile po wejsciu na boisko zastepujac Luisa Fabiano. Mecz wyrownany z kekka przewaga Sevilli, ktora mogla wygrac wyrzej ale Daniel Alves nie wykorzystal karnego. Innych meczow nie ogladalem.

Teraz Sevilla w 1/2 zagra z Schalke, a Steaua z Middlesbroughiem. Sawiam na rumunsko-hiszpanski final. :)

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 07 kwie 2006, 17:36

Szkoda że Steua wcześniej trafiła na Rapid bo moglibyśmy mieć rumuński finał. :shock: Szkoda że z polskimi zespolami w Pucharze Uefa tak nie jest. :cry: Skoro rumuni potrafią to polacy tym bardziej powinni. :?
Chciałbym aby z pozostałych zespołów wygrała właśnie Steua, bo oglądałem ich mecz z Rapidem i grają bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 07 kwie 2006, 17:42

Ja absolutnie w Pucharze UEFA kibicuje MIDDLESBOROUGH ponieważ po pierwsze wyeliminowali ROME 8) a po drugie oglądałem wczoraj ich mecz z
BASEL i powiem że takiego meczu z taką dramaturgia w tym sezonie nie oglądałem. Marq niestety ale ale ja tez jakoś niewidze świetlanej przyszłości Polskich zespołów w pucharze UEFA nie mówiac oczywisci o CL.
Jak sie patrzy na ćwierćfinały PU to Polacy sa jeszcze EPOKE za tymi zespołami SŁABO SŁABO :cry:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 kwie 2006, 17:47

LAtifa_19 pisze:Ja absolutnie w Pucharze UEFA kibicuje MIDDLESBOROUGH ponieważ po pierwsze wyeliminowali ROME
I dlatego ? Ja jestem za Schalke, moze nie wyroznia sie niczym od Anglikow czy od Sevilli, to stac ten zespol na wywalczenie PU.
LAtifa_19 pisze:Marq niestety ale ale ja tez jakoś niewidze świetlanej przyszłości Polskich zespołów w pucharze UEFA nie mówiac oczywisci o CL.

Jezeli Lewski Sofia doszedl do 1/4 to w czym gorsza jest Wisla czy Legia od Bulgarow ?

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 07 kwie 2006, 18:02

Martinho pisze:
LAtifa_19 pisze:Ja absolutnie w Pucharze UEFA kibicuje MIDDLESBOROUGH ponieważ po pierwsze wyeliminowali ROME
I dlatego ? Ja jestem za Schalke, moze nie wyroznia sie niczym od Anglikow czy od Sevilli, to stac ten zespol na wywalczenie PU.
I tylko dlatego ze sie nie wyróżnia i i ch stac na wygraną to im kibicujesz :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 kwie 2006, 18:05

LAtifa_19 pisze:I tylko dlatego ze sie nie wyróżnia i i ch stac na wygraną to im kibicujesz
A czym sie wyroznial Liverpool w LM w zeszlym sezonie na tle innych zespolow :?:

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 07 kwie 2006, 18:06

Martinho pisze:Jezeli Lewski Sofia doszedl do 1/4 to w czym gorsza jest Wisla czy Legia od Bulgarow ?

Są gorsi pod względem sportowym... A co według ciebie jesteśmy na tym samym poziomie?? Ciekawe. Cieszymy się ostatnio z sukcesów Wisły czy Groclinu ponieważ pokonali troche lepszych średniaków europejskich takich jak Parma, Schalke czy Hertha. A Bułgarzy pokonali trudniejsze zespoły po drodze i wylądowali dalej od polskich drużyn w Pucharze UAFA dzięki lepszej technice i zaangażowaniu. Myślę, że polskie zespoły są gorsze od Bułgarskich...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 kwie 2006, 18:18

Martinho pisze:Jezeli Lewski Sofia doszedl do 1/4 to w czym gorsza jest Wisla czy Legia od Bulgarow ?
Np w tym że nasze druzyny już dawno nic nie osiągnęły w pucharach - czyli jesteśmy gorsi we wszystkim. Ostatnio odpadamy ze słabymi europejskimi drużynami (nawet nasza teoretycznie najlepsza drużyna - mistrz Polski - kompromituję się w fazach wstępnych) a nasi byli rywale nawet w PUEFA jest chłopcem do bicia. I choćby to pokazuje że jesteśmy daleko, daleko za takimi ligowymi potęgami jak Rumunia czy Bułgaria.
człapuś pisze:Cieszymy się ostatnio z sukcesów Wisły czy Groclinu ponieważ pokonali troche lepszych średniaków europejskich takich jak Parma, Schalke czy Hertha.
A kiedy to było? Ja już zapomniałem o tych zwycięstwach. I nie ma co się nimi szczycić bo to jest przeszłość a teraz jesteśmy na dnie. Nasze drużyny reprezentujące nas w pucharach traktują grę jako przymus a nie możliwość pokazania się i promowania polskiej piłki. Ostatnio występy naszych drużyn to Kompromitacja i duży powód do wstydu. Jednak nie ma tego złego co by nam na dobre nie wyszło bo dzięki temu że nie gramy w pucharach to nie oglądmy lania naszych teamów i przynajmniej nie musimy się za nie wstydzić :wink:

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 07 kwie 2006, 18:36

Martinho pisze:
LAtifa_19 pisze:I tylko dlatego ze sie nie wyróżnia i i ch stac na wygraną to im kibicujesz
A czym sie wyroznial Liverpool w LM w zeszlym sezonie na tle innych zespolow :?:
Po prostu żaden z zespołów które graja obecnie w PUCHARZE UEFA nie jest moim ulubionym ale najbardziej podoba mi się BOROUGH a ty możesz sobie kibicowac SCHALKE jak chcesz mi to wisi (ale w sumie to dróżyna Niemiecka a ty jak widze fan BAYERNU :wink: ) a co do tego cytatu w którym mówisz coś o Polskich zespołach to myślę ze ci to ładnie Lukaz wyjaśnił awiec nic juz nie napisze sprawa zamknięta JAK DLA MNIE :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 kwie 2006, 23:43

Boro w finale ucharu Uefa. jest szansa, że finał pucharu pocieszenia, tez bedzie angielsko-hiszpański, gdyż Sevilla w dogrywce walczy z Schalke o awans. [Seviliia prowadzi w dorgwyce]
Ja jednak chciałem sie skupic na wrażeniach z mecz Steauy.
Po pierwszym meczu Rumuni prowadzili 1:0.
Przyjechali o anglii, aby walczyć o utrzymanie jednobramkowej przewagi i od czasu do czasu skontrować.
Mecz zaczął sie tak jak wszyscy przewiywali, o mocnego uderzenia gospodarzy, rzucili się na rumunów jakby musieli odrabiac kilkubramkową stratę.
Atakowali i byli nawet blisko, jednak gdy sie rzuca na przeciwnika, czasami zapomina sie o obronie :P i zapomnieli, po 25 minutach i 2 kontrach wynik brzmiał 2:0 dla ... gości :shock: w tym momencie aby awansowac druzyna Boro musiała strzelić 4 bramki :!:
Zaraz po straceniu 2 gola za garetha Soutggete'a został wprowadzony bohater poprzedniej rundy - Maccarone, który w ostatnich minutach dwumeczu z FC Basel - uratował awans anglikom.
Po 10 minutach wynik wyglądął juz lepiej - kontaktowego gola zdobył właśnie Maccarone. Pierwsza połowa zakończyła się wynikiem 1:2.
Poszedłem ogladać "Co z ta Polską?" :lol:
W przerwie przełączyłem na DSF i co widze ? 2:2, myśle sobie - nie może być :P nie adza rady :lol: w czasie kolejnej przerwy juz było 3:2 dla Boro - zacząłem sie niepokoic - bo przeciez Steaua była moim faworytem do zwycięstwa :cry: w końcu nie wytrzymałem i przełączyłem na mecz - była 89 minuta i własnie gola zdobywał ... Maccarone :lol: 4:2 Boro awansowało do finału. Rewelacja rozgrywek, jakim IMO była druzyna z Rumunii nie pokazała sie dizs z dobrej strony [poza 2 kontrami] ale w całym turnieju grała dobrz i zasługuje na słowo uznania :D
Boro wyrasta na faworyta. i Nieoczekiwanie to nie SerieA, błyszczy w tym sezonie w pucharach - tylko Premiership.
I kto by pomyślał po wyniku na highbury Arsenal - Boro 7:0 że oba zepsoły zagraja w finałach euopejskich pucharów :lol:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 28 kwie 2006, 0:18

fieldy pisze:I kto by pomyślał po wyniku na highbury Arsenal - Boro 7:0 że oba zepsoły zagraja w finałach euopejskich pucharów
To byl taki maly trick ze strony Angielskiej Federacji Pilkarskiej, zeby pokazac roznorodnosc i nieprzewidywalnosc ich footbolu. :wink:

Tak na serio to ten polfinal byl cudowny. Mecz byl naprawde bardzo bardzo dobry i na wysokim poziomie. Tez nie wierzylem ze Anglicy beda w stanie wygrac jak przegrywali 0:2 i tez przelaczylem TV, ale potem jak bylo 1:2 to zaczolem dalej ogladac. To byl chyba najlepszy mecz z wszystkich rozegranych jak do tej pory w Pucharze UEFA, w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 28 kwie 2006, 10:25

YEAH :!: Sevilla w finale P.UEFA.Mecz w wykonaniu Hiszpanów był bardzo dobry ale nie było to jednostronne widowisko.Po 90 min zaczałem się troche obawiać że nie wytrzymaja kondycjnie i moga ulec Niemcom.Na szczęście Obronća Schalke popełnil błąd a 21 letni obrnońca Sevilli nie dał żadnych szans Frankowi Rostowi. Zapowiada się ciekawy mecz :wink: kolejny angielsko hiszpański pojedynek.Zespoły z La Liga w końcu w tym sezonie ogolnie prezentowały sie bardzo dobrze i tego wyniki są nam znane.Oczywiscie Arsenal- Barca powinien być zdecydowanie lepszym meczem ale wierze że Sevilla z Middlesbrough stworza świetny pojedynek :wink: Pozostaje nam teraz czekac do 10 Maja :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”