Premier League 2024/2025

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2489
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Premier League 2024/2025

Post autor: HMK » 23 gru 2024, 19:18

Trochę mocna zgoda z użytkownikiem @Sergek na temat niedocenienia Salaha. W sensie wiem, że każdy ma w głowie jak dobrym piłkarzem jest Egipcjanin, ale w tych wszystkich rankingach, podsumowaniach jakoś zawsze jest o nim ciszej niż o tych, którzy coś tam do gabloty włożyli. I ja też się na tym delikatnie złapałem tbh, bo (może nietrafnie, sami sobie oceńcie tę analogię, wtv), że po etapie "one season wondera" w sezonie 2017/18 Salah ani razu nie spuścił z tonu i rok w rok notował świetne liczby i jak w przypadku Messiego i Cristiano ludzie mogli przywyknąć do tego ile goli i asyst jest w stanie dać piłkarz LFC. A tak patrząc na same statystyki ligi i LM (pomijam puchary, bo nie chce mi się wgłębiać czy obijał pastuchów i odpoczywał na ligę czy jednak Klopp go nie oszczędzał, mniejsza), 2019/20 (19/10), 2022/23 (19/12) i 2023/24 (18/10), w LM raz zszedł poniżej pięciu goli (19/20, ale zagrał 8 meczów tylko). Więc tak, zgoda, mocno niedoceniony i mocno pechowy, bo pewnie odbiór samego Salaha byłby nieco lepszy, gdyby włożył do gabloty więcej, a tu też sporo pecha, że przyszło mu rywalizować z ZEAchesterem. Finalnie, tak, topka ostatnich lat, pewnie spokojnie TOP5 piłkarzy ever PL za x lat. Ja sam nie tworzę, bo nie znam się aż tak na tej lidze i brak mi kompetencji, amen.

Wróć do „Anglia”