AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 101

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
staarek
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: staarek » 09 kwie 2006, 15:57

Witam,

mam prosbe, szukam meczu na necie i nie moge znalezc, mial byc na cctv5 i bandSports, ale pokazuja co innego, ma ktos pojecie gdzie moge znalezc transmisje?

dzieki z gory i pozdro.

M.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 09 kwie 2006, 17:35

O i mamy historyczne wydarzenie Kaka strzela pierwszego hat-tricka w barwach Milanu 8)
Zwyciestwo w pełni zasłuzone przez cały mecz grajac dobra piłke.
Swietny emcz Sandro Nesty w obronie bardzo pewny no i ładna bramke strzelił, Kaladze raz uratował nas swietnie wysłuskał piłke Pellissier ktory miał swietna okazje na druga bramke.
W pierwszej połowie madrze Chievo sie broniło a nasi walili głowa w mur kilka okazji miał Gilardino ale zdecydowanie lepiej prezentował sie Pippo w drugiej połowie po jego strzale piłka uderzyła w poprzeczke.
Teraz nam pozostaje czekac na wieczorny mecz i liczyc na Viole ;)
Forza Milan

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 09 kwie 2006, 17:58

Ni nie taki diabel straszny jak go maluja.Sprawdzałem wynik co 10 minut. I po golu Pellisiera wiedziałem że skończy sie podobnie jak z Regginą. Nie pomyliłem się. Wtedy hattrick Pippo teraz hattrick Kaki. Oby brazylijczyk trzymał formę to żadna Barca nam nie straszna :P . nie wiem co się dzieje z Gilardino.Jakby się zaciął. Teraz jescze przy takiej formie Pippo bedzie grał od święta i mniej szans na strzelenie gola. Nesta kapitalnie pierwszy gol w sezonie :?: .

Forza Milan

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 09 kwie 2006, 19:31

Cudownie.
Ja też mam nadzieję na kapitalny mecz Kaki 18.04.2006 :D. Meczu nie oglądałam bo nie mogłam bo znaleźć na necie :evil: , ale wynik bardzo mi się podobał, proszę, proszę i jeszcze bramka Sandro 8) .
Naprawdę coraz bardziej martwi mnie Gila. Wolałabym jedną a nawet dwie bramki mniej, ale aby Bercik strzelił. Bo już nam całkiem się zablokuje, a pamiętam co wyczyniał w Parmie :(

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 09 kwie 2006, 19:41

Łukasz[ACM] pisze:Niech się lepiej skupią na wygrywaniu a nie strzelaniu
Niestety nie da sie wygrywac nie strzelajac :P wiec lepiej niech sie jednak skupiaja na strzelaniu a wtedy wygrywanie przyjdzie latwiej.

Sheva nie zagral wiec szans na podwyzszenie dorobku bramkowego nie mial.
Gila mial okazje, poprzeczka po rzucie roznym, ale tez nic nie ustrzelil.
Swietny mecz zagral za to Kaka, wszystkie bramki po jego zagraniach, najpierw asystowal przy pieknej bramce Nesty. A nastepnie zrobil klasyczny hattrick dobijajac odbity przez Fontane strzal Pippo, wykorzystujac w bardzo pewny sposob karnego i na koncu niejako dobijajac pilke odbita przez bramkarza po wlasnym strzale.
Szkoda ze z tylu nie udalo zachowac sie czystego konta ale delikatny blad popelnil chyba Cafu bo nie zdazyl zablokowac strzalu Pelissiera.
Poza tym grozne strzaly na bramke oddawal takze Seedorf ktory poraz kolejny zaliczyl dobry wystep.
Ciekawe ze w meczach w ktorych nie ma Shevy jego koledzy lubia sobie postrzelac (5-1 z Udine, 3-1 z Juve, 4-1 z Chievo) i stracic jedna bramke (np. 0-1 Lecce)
Ogolnie forma cieszy poraz kolejny przeciwnik odprawiony z ladna zaliczka bramkowa, przewaga nad Interem utrzymana, ladny gest w kierunku Nerrazurrich zaatakowanych przez wlasnych kibicow. Ciekawe co sie bedzie dzialo w trakcie piatkowych derby, moze byc ciekawie bo kibice Interu zapowiadaja jakies protesty.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 kwie 2006, 8:12

ostry66 pisze:Niestety nie da sie wygrywac nie strzelajac wiec lepiej niech sie jednak skupiaja na strzelaniu a wtedy wygrywanie przyjdzie latwiej.
Co Ty nie powiesz ;) Ale nie to miałem na myśli, tylko jeżeli partner będzie na lepszej pozycji to np. Szewa powinien podać ( i robi to ) a nie strzelać aby gonić Toniego...

Cieszy efektowne zwycięstwo z trudnym rywalem, myślałem że będzie troche cięzej ale jednak to my pierwsi stracilismy gola. Gratulacje dla Kaki który musi utrzymać taką forme i skuteczność do meczu Ligi Mistrzów. Gila znów nic :? Coś z nim ostatio jest nie tak, może potrzebuje troche krytyki :?

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 10 kwie 2006, 16:18

Noty za mecz z Chievo:

La Gazzetta dello Sport: Dida 5.5, Cafu 6 (84' Simic nk), Nesta 7, Kaladze 6, Serginho 6, Gattuso 6, Pirlo 5.5 (79' Vogel nk), Seedorf 6.5, Kaká 7.5, Inzaghi 6 (73' Rui Costa nk), Gilardino 6.5.

Il Corriere dello Sport: Dida 6, Cafu 5.5 (84' Simic nk), Nesta 6.5, Kaladze 6.5, Serginho 6, Gattuso 6.5, Pirlo 5.5 (79' Vogel nk), Seedorf 6.5, Kaká 8, Inzaghi 6.5 (73' Rui Costa nk), Gilardino 6.5.

Tuttosport: Dida 5.5, Cafu 6 (84' Simic nk), Nesta 7, Kaladze 6.5, Serginho 6.5, Gattuso 6.5, Pirlo 5.5 (79' Vogel nk), Seedorf 6.5, Kaká 7, Inzaghi 6.5 (73' Rui Costa nk), Gilardino 6.

Il Corriere della Sera: Dida 5.5, Cafu 5.5 (84' Simic nk), Nesta 7, Kaladze 7.5, Serginho 6.5, Gattuso 6.5, Pirlo 5 (79' Vogel nk), Seedorf 6.5, Kaká 7, Inzaghi 6.5 (73' Rui Costa nk), Gilardino 6.5.

La Repubblica: Dida 6, Cafu 6 (84' Simic nk), Nesta 7, Kaladze 6.5, Serginho 6.5, Gattuso 6.5, Pirlo 5.5 (79' Vogel nk), Seedorf 6.5, Kaká 7, Inzaghi 6.5 (73' Rui Costa nk), Gilardino 6.

Il Giornale: Dida 5.5, Cafu 5.5 (84' Simic nk), Nesta 7, Kaladze 7.5, Serginho 6.5, Gattuso 6.5, Pirlo 5 (79' Vogel nk), Seedorf 6.5, Kaká 7, Inzaghi 6.5 (73' Rui Costa nk), Gilardino 6.5.
Dziwi mnie tak niska nota Kaki i Inzaghiego. Brazylijczyk za hattricka tylko 7,5 a Inzaghi który z tego co czytałem był napedem dla Milanu tylko 6.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 kwie 2006, 18:07

No to koniec rządów pana Berlusconiego w Italii :wink:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 10 kwie 2006, 18:11

I dobrze, może w końcu na seri Milanem się zajmie i nie prześpimy kolejnego mercato :wink: :D

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 10 kwie 2006, 18:17

AgaM pisze:No to koniec rządów pana Berlusconiego w Italii
Czytałem dzisiaj że w czasie kampanii chodził do Milan Lab :shock: .Szkoda pomimo że jest dosyc kontrowersyjny w swoich wypowiedziach zawsze go ceniłem jako polityka. Nie wystarczyło głosów trzeba było z Chievo wyżej wygrac. Ale dziękujemy Silvio za te lata rządów i za wspieranie Milanu. Teraz niech sie zajmie Milanem i da hajsu na transfera.

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 10 kwie 2006, 21:45

Ibrahimović pisze:No to koniec rządów pana Berlusconiego w Italii
czy aby napewno :>

ja byłem dzisiaj na onecie i tam napisali cos takiego :lol:
onet.pl pisze:Blok Berlusconiego jednak zwyciężył?

Blok centroprawicy Silvio Berlusconiego prawdopodobnie wygrał wybory do Senatu i Izby Deputowanych - wynika z nieoficjalnych danych, podanych wieczorem przez instytut badań sondażowych Nexus, pracujący na zlecenie telewizji RAI.
Z danych tych wynika, że w liczącym 315 miejsc Senacie centroprawica będzie miała 157 miejsc, a centrolewica Romano Prodiego - 152 miejsca.

Według wstępnych i niepełnych wyników, także podanych przez Nexus, również w Izbie Deputowanych Dom Wolności Berlusconiego prowadzi nad Unione Prodiego: centroprawica ma 49,9 proc. a centrolewica 49,6 proc.

Ten nieoczekiwany zwrot wywołał poważne zamieszanie w dwóch sztabach wyborczych. Wcześniej, od godziny 15, to jest od chwili zamknięcia lokali wyborczych, informowano o zwycięstwie centrolewicy.

Obecnie, jak się podkreśla, wszystko jest możliwe i oba sztaby wyborcze czekają na oficjalne ogłoszenie wyników. Kiedy to nastąpi, wciąż nie wiadomo. Milczą zarówno premier Silvio Berlusconi, jak i jego rywal Romano Prodi.
Ach ten nasz mafiozo :P

Forza Silvio :o

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 kwie 2006, 22:06

A Rai przypadkiem nie kontroluje Silvio? :P

Dla calych Wloch byloby lepiej gdyby wygral Prodi.Ale w sumie co mnie to obchodzi.

Cieszy wygrana z Chievo.Cieszy to ze juz kolejny raz w tym sezonie tak jak na przyklad z Parma Milan potrafil odniesc zwyciestwo przegrywajac.Sa silni psychicznie pewni wlasnych umiejetnosci i jest to duzy plus :)

Ciesza trzy gole Kaki ale nie nalezy wyciagac z tego wnioskow ze powrocil do wysokiej formy.Weryfikacja czeka go juz w piatek a potem we wtorek.Dziwne ze Pirlo nie strzelal tego karnego.Widocznie nie czul sie na silach moze zdaje a nawet powinien sobie zdawac sprawe ze jest w slabej dyspozycji.

Brawa dla calego zespolu za ten mecz.

Juz w piatek spotkanie z Interem.Hierarchowie koscielni podniesli raban ze nie godzi sie w wielki piatek ale nie maja do gadania tak duzo jak mysleli bo mecz odbedzie sie za 4 dni.Wiec morda w kubel nie wtykac nosa w sprawy Serie A.

Licze oczywiscie na zwyciestwo.Porazka w derby na pare dni przed starciem z Barcelona bylaby bardzo niewskazana.Inter wydaje sie wewnetrznie rozbity jakies bojki w szatni agresja kibicow skierowana w strone pilkarzy.To moze byc handicap dla nas.Zespol sklocony miedzy soba i z wlasnymi kibicami po porazce w LM nie powinien powstrzymac rozpedzonego Milanu.Nie wiem dokladnie jaka jest sytuacja kadrowa w Interze ale jeszcze bedzie na to czas.Cruz dostal w ostatnim meczu ligowym czerwona kartke wiec z nami na pewno nie zagra.
Trzeba ten mecz po prostu wygrac odskoczyc Interowi na 5 punktow i skupic sie spokojnie na Barcy.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 10 kwie 2006, 22:38

Chlopaczek pisze:A Rai przypadkiem nie kontroluje Silvio?
pezypadkiem tak :D :P

Propagande sieje :P //maestro

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 kwie 2006, 20:50

Czekają nas ciężkie najbliższe dni które mogą w znacznym stopniu rozjaśnić nam umysł jak zakończymy sezon. Mowa oczywiście o wicemistrzostwie kraju oraz przybliżeniu awansu do finału. Można napisać podobnie jak ostatnio " decydujący okres, tydzień " wtedy wyszliśmy obronną ręką remisując z Juventusem na ich własnym boisku oraz gromiąc Bayern. Teraz sytuacja jest podobna, gramy z Interem oraz Barceloną. Nastroje w drużynie bardzo bojowe i panuje pełna koncentracja, bohater ostatniego meczu Kaka chce wybrać oba te mecze. Będzie bardzo ciężko ale możemy to zrobić, osobiście główną uwage zwróciłbym na Barcelone bo jeden błąd może zawarzyć na awansie.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 15 kwie 2006, 13:12

Siemano Tifosi !!
Pamietacie Mnie jeszcze ??
Kolejne Derby..Zwycięskie Derby mamy za soba!!

Mecz nie był porywający widowiskiem, mogł nieco rozczarować. Liczą sie jednak 3 punkty, które zgarneli Rossoneri czyli jak to pięknie napisał Chłopaczek "Milan - Ukochane dziecko Mediolanu". Coś w tym musi być...
Punkty te przybliżają Nas do pewnego drugiego miejsca (conajmniej :wink: )czyli udział w przyszłej edycji LM mamy podany na tacy 8). Inter przeżywa głęboki kryzys ale to juz ich problem. W Milanie niepokoi postawa Nelsona Didy, którego interwencje podnoszą ciśnienie do maximum. Również postawa Pirlo pozostawia wiele do życzenia. Obrona bez większych zarzutów, atak uśpiony - czekający na Barce :)

Milan bez większego wysiłku wygral ten nudnawy mecz i to głównie cieszy. Ważne również iż wszyscy cali i zdrowi beda sie przygotowywać do półfinału.
Myśle iż półfinał z Barcą będzie wyrocznia odnosnie przyszłego sezonu i uświadomi nam iż trzeba dokonać pewnych korekt ( większych bądz mniejszych) aby maszyna zwana Milanem przynosiła Czerwono-czarnemu środowisku powody do dumy w Europie jak i w Serie A.

Jak narazie możemy śmiało, ale jakże dumnie powiedzieć...

"Milan - Ukochane dziecko Mediolanu".
Przynajmnie do kolejnych Derbów :wink:
Grazie !!

Per Sempre Rossonero !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”