Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: masacra » 22 lut 2025, 20:07

Wiedziałem, że to się odbije Havertzem hehe

To, że Salah wykręca w tym sezonie liczby z kosmosu to
1) dlatego, że jest Salahem
2) jako jedyny piłkarz w kadrze Liverpoolu może sobie odpuścić wracanie do obrony

Wracając do Gakpo, wejdź sobie na RAWK, (albo na LFC.pl) zadaj pytanie czy Gakpo to flop czy super transfer.
Bo z Havertzem mam ten problem, że z jednej strony ty tu go bronisz jak niepodległości, a potem odpalam sobie AFTV* na YouTube i tam takich zachwytów nad Kai'em nie słyszę. Panuje za to zgoda co do tego, że w momencie jak kupowaliscie Niemca, to nie było to co rzeczywiście potrzebowaliscie. I z tej perspektywy to taki średnio udany transfer.
Najlepiej zresztą to podsumował Turkish z AFTV (o czym już chyba pisałem) - Arteta kupił 9 żeby grać nią na 8. Po roku okazało się ze dalej potrzebuje 8, a po półtora że 9.

Dlatego zawsze jak mi z tym Havertzem wyskakujesz, to mam z jednej strony bekę, z drugiej mocny dysonans poznawczy. Ale głównie bekę. :)

*Słucham sobie fanowskich podcastów różnych klubów, bo chłopaki w zdecydowanej większości, ciekawiej opowiadają o piłce i klubach którym kibicują od tych, ekhm, ekspertów ze SkySports, BBC czy tam polskiego viaplay. Można się sporo dowiedzieć.
Szkoda że RedmenTV (podcast Liverpoolu) niedojezdza poziomem do AFTV czy UnitedStand.

Wróć do „Anglia”