To, że Salah wykręca w tym sezonie liczby z kosmosu to
1) dlatego, że jest Salahem
2) jako jedyny piłkarz w kadrze Liverpoolu może sobie odpuścić wracanie do obrony
Wracając do Gakpo, wejdź sobie na RAWK, (albo na LFC.pl) zadaj pytanie czy Gakpo to flop czy super transfer.
Bo z Havertzem mam ten problem, że z jednej strony ty tu go bronisz jak niepodległości, a potem odpalam sobie AFTV* na YouTube i tam takich zachwytów nad Kai'em nie słyszę. Panuje za to zgoda co do tego, że w momencie jak kupowaliscie Niemca, to nie było to co rzeczywiście potrzebowaliscie. I z tej perspektywy to taki średnio udany transfer.
Najlepiej zresztą to podsumował Turkish z AFTV (o czym już chyba pisałem) - Arteta kupił 9 żeby grać nią na 8. Po roku okazało się ze dalej potrzebuje 8, a po półtora że 9.
Dlatego zawsze jak mi z tym Havertzem wyskakujesz, to mam z jednej strony bekę, z drugiej mocny dysonans poznawczy. Ale głównie bekę.
*Słucham sobie fanowskich podcastów różnych klubów, bo chłopaki w zdecydowanej większości, ciekawiej opowiadają o piłce i klubach którym kibicują od tych, ekhm, ekspertów ze SkySports, BBC czy tam polskiego viaplay. Można się sporo dowiedzieć.
Szkoda że RedmenTV (podcast Liverpoolu) niedojezdza poziomem do AFTV czy UnitedStand.