Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 50

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Snoop Doggy Dogg
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snoop Doggy Dogg » 17 kwie 2006, 20:21

Marco pisze:Laughing ty wlasnie uzyles konstruktywnych argumentow, po 3 latach zerowych sukcesow nagle Legia okazuje sie lepsza od Wisly nie majac jeszcze zapewniionego MP, zoabcz sobie dzieciaku na tabele wszechczasow osiagniecia w pucharach i moze wtedy zoabczysz ze takie kluby jak Ruch Chorzów czy Gornik Zabrze mimo ze teraz sa slabe biją osiągnieciami twoja Legię (Wisłę tez ale ja to widzę a ty zakalo spoleczenstwa nie)
A czy ja gdzieś napisałem podwórkowy obszczymurze że Legia jest najlepszym polskim klubem wszechczasów :?: Napisałem że Legia jest obecnie lepsza od Wisły :? Oczywiście hołd osiagnieciom takich klubów jak Ruch i Górnik :) Gdybym nie wiedział jakiej drużyny jesteś kibicem to od razu bym pomyślał że jestes polonista (nie obrażając kibiców Polonii którzy są w porzadku) :lol: Masz podobną mentalność i twoje chaotyczne pieprzenie też cie upodabnia do niektórych frustartów z Konwiktorskiej :lol:

2 WP // K.J.

Marco pisze:ale ja to widzę a ty zakalo spoleczenstwa nie
A czy nazwanie mnie zakałą społeczeństwa nie zasługuje na jakiś "bonus" :?: :?
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2006, 20:44 przez Snoop Doggy Dogg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 17 kwie 2006, 20:48

Snoop Doggy Dogg pisze:
A czy nazwanie mnie zakałą społeczeństwa nie zasługuje na jakiś "bonus" :?: :?
na dwa nawet :)) gdzie jest moderator ???? :lol:

Tu. Nie moge znaleźć gdzie go tak nazwałeś :? Ale skoro sam się przyznajesz... 2WP // K.J.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 kwie 2006, 20:56

cloner pisze:polecam lekture takiego artykulu :
http://legia.net/news.php?id=21050

Zgrabnie napisane ogólnie klei się ten artykuł , podobało mi się :) ale ja w Dana wierzę.
cloner pisze:z jedna gwiazda Edsonem
troche za dobry jak na polskie warunki ale cieszmy sie ze nasze oko w c+ cieszy

ten Aderlecht napewno jest silniejszy niz Legia Wisła Groclin razem wzieci widze ze gowno wiesz na temat ligi belgijskiej coz ktos musi byc niedoinformowany
A Celtic wieskzy silniejszy i bogatszy niz cala liga Slowacka i co z tego ?
Marco pisze:zoabcz sobie dzieciaku na tabele wszechczasow osiagniecia w pucharach i moze wtedy zoabczysz ze takie kluby jak Ruch Chorzów czy Gornik Zabrze mimo ze teraz sa slabe biją osiągnieciami twoja Legię
liczy sie tu i teraz?

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 17 kwie 2006, 21:04

ten Aderlecht napewno jest silniejszy niz Legia Wisła Groclin razem wzieci widze ze gowno wiesz na temat ligi belgijskiej coz ktos musi byc niedoinformowany
A Celtic wieskzy silniejszy i bogatszy niz cala liga Slowacka i co z tego ?
to ze taki Anderlchet jest z Belgii nie znaczy ze jest slabeuszem, jak iektorzy w sposob ironiczny przedstawiają go mowiac "wielki Anderlecht" bo taki klub Petrzałka mimo ze Słowacji w LM grał
liczy sie tu i teraz?
nie ja przywoluje Valerenge i Tbilisi jak argument na slabosc Wisly, ktos przywoluje historię wiec historią odpowiadam.

dziwne jets to ze nie napisalem ze Wisla jest lepsza od Legii bo piszac tak przy 4 punktach straty to toche nie na miejscu, a ze niektorym sie z tego powodu glowki zagotowaly na 5 kolejek przed koncem to juz nie moja wina.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 kwie 2006, 21:16

nie ja przywoluje Valerenge i Tbilisi jak argument na slabosc Wisly, ktos przywoluje historię wiec historią odpowiadam.

dziwne jets to ze nie napisalem ze Wisla jest lepsza od Legii bo piszac tak przy 4 punktach straty to toche nie na miejscu, a ze niektorym sie z tego powodu glowki zagotowaly na 5 kolejek przed koncem to juz nie moja wina.

Przedtem problemem Wisly byla kondycja chyba wreszcie sie z tego wyleczyli , teraz lekko dogorywaja na nieksutecznosc ale moze od przyszlego sezonu to sie odmieni

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 17 kwie 2006, 21:19

j1mmy pisze:

Przedtem problemem Wisly byla kondycja chyba wreszcie sie z tego wyleczyli , teraz lekko dogorywaja na nieksutecznosc ale moze od przyszlego sezonu to sie odmieni
w sumie to MP na 100lecie szkoda ale z drugiej strony wolę dobre starty w UEFA niz rozdmuchiwane co roku nadzieje na LM.

No i analogia do pewnego sezonu, Przychodzi Kasperczak i Mistrza nie zdobywa ,a co jego druzyna robi w nastepnym sezonie?? Parma, Schalke, Lazio powtórka z rozgrywki?? nie mam nic przeciwko.

ups temat o Legii Warszawa a nie o Wisle.
jak tos chce odpisac to w temacie o Wisle nie bede zamsiecal bo cloner bedzie musial sprzatac znowu :D

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 18 kwie 2006, 11:21

pilkanozna.pl pisze:Marcinem Burkhardtem, pomocnikiem Legii Warszawa, interesuje się świeżo upieczony mistrz Szkocji Celtic Glasgow - poinformował "Dziennik".

22-letni piłkarz był już kilka razy obserwowany przez skautów Celtiku i za każdym razem robił na nich bardzo dobre wrażenie.

Transfer Polaka będzie możliwy jeśli z Celtiku odejdzie Bułgar Stilian Petrow, który ma ofertę z Evertonu.
onet.pl pisze:Burkhardt oczarował wysłannika Lens

Na meczu Wisły Płock z Legią Warszawa (0:1) pojawił się Pierre Foissac, wysłannik francuskiego RC Lens, który przyjechał do Polski w poszukiwaniu młodych i szybkich napastników - pisze "Przegląd Sportowy".

Francuz chciał przyjrzeć się grze Ireneusza Jelenia i Dawida Janczyka. Obaj jednak nie zagrali. Wysłannik Lens nie zmarnował jednak czasu, bowiem w oko wpadł mu pomocnik Legii Marcin Burkhardt.

"Ten zawodnik myśli na boisku. On już wie, co zrobi z piłką, zanim dostanie podanie. Rozgląda się, wybiera najlepszą możliwość. Duża inteligencja, świetna technika. Numer dziesięć gra jak dawny rozgrywający. Elegancko, jak Michel Platini. Bardzo mi się podoba" - mówił po meczu.

No no nieźle. Dopiero 11.19 a juz 2 newsy o zainteresowaniu Burym. Swoją drogą sam nie spodziewałem się, że ten zawodnik po jego alkoholowych aferach wróci w tak krótkim okresie do formy. Osobiście nie oglądam meczów Legii ani zadnego innego Polskiego zespołu bo nie mam C+ ale sądząc po opisach to musi on grać naprawde dobrze. Ciekawe kto następny się zainteresuje :twisted: .

Ja mu życze powodzenia !

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 kwie 2006, 11:55

Ja szczerze mówiąc pokładałem nadzieje już tylko w jego bracie, o którym akurat teraz jakoś ciiii :).Bury ma talent, to jest jego pozycja, czuje się tutaj dobrze, jednak za szybko zyskał status gwiazdy.Zaczęły się piwka, zabawy itp, jak to u młodych, ale przynajmniej zyskał dobrą lekcję w życiu i mało prawdopodne by teraz tak postąpił.Zaczął wypowiadać się już w dobrym tonie, nigdy nie bierze odpowiedzialności za wygraną tylko na siebie, nawet jak strzela gola w 92 minucie.Potrafi dostrzec partnerów, powoli robi się pewniakiem na kadrę ME 2008.Teraz jest jeszcze za szybko, chociaż wolałbym go niż np. Radomskiego w kadrze.Celtic to byłby dla niego idealny klub, bo łatwo się wybić do Europy mocniejszej, a jeszcze będzie miał 2 Polaków obok siebie.Co do Legii, to mimo iż jestem kibicem Wisły, to przy takiej grze obu zespołów, wolę chyba, by teraz Legia walczyła o LM.Mają pomysł na drużynę, jest bardzo młoda, a już potrafi dobrze grać.ITI na pewno nie będzie skąpić pieniędzy i na transfery przeznaczy.Szkoda, ale naprawdę w tym sezonie nikt ich nie powstrzyma od mistrza.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 kwie 2006, 14:43

Uchi_ pisze:Zaczął wypowiadać się już w dobrym tonie, nigdy nie bierze odpowiedzialności za wygraną tylko na siebie, nawet jak strzela gola w 92 minucie.
Tylko jak kibice na stadionie są za głośno, to całuje w ich kierunku środkowy palec. Boże broń, żeby mu się kiedyś na Łazienkowskiej poziom decybeli nie wydał za wysoki :shock:.
"Ten zawodnik myśli na boisku. On już wie, co zrobi z piłką, zanim dostanie podanie. Rozgląda się, wybiera najlepszą możliwość. Duża inteligencja, świetna technika. Numer dziesięć gra jak dawny rozgrywający. Elegancko, jak Michel Platini. Bardzo mi się podoba" - mówił po meczu.
To wszystko to jest nic. Życie Warszawy nazywa go „Burinho” :rotfl:... ale newsy fajne; zaczynamy sezon ogórkowy. Baszczyńskiego chce Leverkusen :lol:. Możliwości transferowe prasy są prawie nieograniczone :P.

Nawiasem mówiąc kiedyś statystycznie porównano Burego do przeciętnych rozgrywających na zachodzie i wypadł blado. Jak na ofensywnego pomocnika za dużo strat i niecelnych podań.
Uchi_ pisze:powoli robi się pewniakiem na kadrę ME 2008.
Pojedzie tam razem z Piechną. Obaj pewniacy, którzy nie widzieli poważnych przeciwników na oczy.
Uchi_ pisze:to mimo iż jestem kibicem Wisły, to przy takiej grze obu zespołów, wolę chyba, by teraz Legia walczyła o LM.
Gra jest na takim samym poziomie, różnica jest w punktach. W tym "młodym zespole" największą rolę odgrywają obecnie Brazylijczycy i Bfrykanie w średnim wieku + Surma, Fabiański i Burkhardt. Nie taka Legia młoda jak ją malują. A co do tego ile da kasy ITI to bym się spierał. Już tyle osób podpalało się Jeleniem i Kaźmierczakiem... obecna polityka transferowa jest mądra, ITI może się jeszcze wstrzymać ze spektakularnymi transferami.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 kwie 2006, 15:02

piwus pisze:Tylko jak kibice na stadionie są za głośno, to całuje w ich kierunku środkowy palec. Boże broń, żeby mu się kiedyś na Łazienkowskiej poziom decybeli nie wydał za wysoki Shocked.

Oj Piwu :wink:.Możliwe, możliwe, ale poprawił się z zachowaniem :).
piwus pisze:Pojedzie tam razem z Piechną. Obaj pewniacy, którzy nie widzieli poważnych przeciwników na oczy.

Chodzi mi o powołanie do kadry na ME 2008 :P.W przecieiwństwie do Kiełbachy jest młody i perspektywiczny, a skoro dobrze gra w polskiej ekstraklasie, to nie zamierasz go powoływać, "bo nie grał przeciw mocnym" ?.

piwus pisze: Gra jest na takim samym poziomie, różnica jest w punktach. W tym "młodym zespole" największą rolę odgrywają obecnie Brazylijczycy i Bfrykanie w średnim wieku + Surma, Fabiański i Burkhardt. Nie taka Legia młoda jak ją malują. A co do tego ile da kasy ITI to bym się spierał. Już tyle osób podpalało się Jeleniem i Kaźmierczakiem... obecna polityka transferowa jest mądra, ITI może się jeszcze wstrzymać ze spektakularnymi transferami.
Oj według mnie Legia jest teraz lepiej zorganizowaną drużyną w akcjach ofensywnych, a i traci mało goli.Widziałem kilka meczów na oczy i jest pod wrażeniem, bo mimo wszystko grają lepiej niż Wisła.Nob o kto ma w Wiśle strzelać ? Chociaż fakt, ostatnio Brożek coś tam ustrzelił, ale mimow wszystko żółtodziób, a Penksa bądź Kryszał to nie są zawodnicy jakiegoś super poziomu, przynajmniej w ostatnich latach.Hmm, no może fakt, ale wydaje mi się, że gdy zobaczy, że jest sens, nie będzie skąpić tej kasy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 kwie 2006, 15:25

Uchi_ pisze:Chodzi mi o powołanie do kadry na ME 2008
Źle przeczytał.

Na początku rundy Legia była wyraźnie lepsza, ale teraz to się wyrównało. A Kryszałowicz zaczyna rozkwitać, więc nie lekceważmy :lol:. Wystarczy przypomnieć jak na swoim zwyczajnym poczwórnym gazie wyminął obrońcę Wisły Płock i zdobył bramkę :lol:.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 kwie 2006, 19:55

Snoop Doggy Dogg pisze:nie obrażając kibiców Polonii którzy są w porzadku
:lol:

Z tym Burym to trochę przesada. Wcale nie gra tak dobrze jak to się niektórym wydaje. Jak na mój gust to w mocniejszej lidzę by sobie poradził (przynajmniej narazie).

Jeśli chodzi o awans Legii (jeśli oczywiście zdobędzie MP) do LM to ja sobie nawet nadzei nie robie. :)

edit:

Zakazem uczestnictwa zorganizowanych grup na dwa mecze ligowe bieżącego sezonu ukarani zostali kibice Legii Warszawa. Za naganne zachowanie w Płocku, KP Legia otrzymała karę finansową w wysokości 5000 zł, a na 2500 zł kary "wyceniono" wulgarny transparent skierowany do dziennikarza "Faktu", wywieszony podczas meczu z Lechem Poznań.
Oznacza to, że kibice Legii nie będą mogli obejrzeć wyjazdowych meczów swojego klubu w Kielcach (29 kwietnia) i Zabrzu (10 maja).
Komisja w uzasadnieniu kary dla Legii podała, że kibice warszawskiego zespołu wdarli się na sektory bez biletów oraz niszczyli infrastrukturę stadionową – próbowali wyłamać płot, zniszczyli reklamy i toalety, wyrywali krzesełka.
Natomiast klub Wisła Płock został ukarany 2 tys. zł za naruszenie porządku przez kibiców.

Komisja uznała również, że transparent wywieszony na stadionie Legii był obraźliwy, a stadion piłkarski nie jest miejscem na polemikę z prasą.

Od orzeczeń Komisji Ligi przysługuje odwołanie do Komisji Odwoławczej PZPN.

Dodajmy, że na łamach dzisiejszego Faktu prezes Esktraklasy SA Andrzej Rusko przeprosił redakcję gazety za transparent wywieszony przez kibiców Legii.

----------------------------------------------------

Ale lipa. Niby wszyscy się tego spodziewali ale nie na dwa mecze :roll: Na meczu Korona-Legia sektor gości będzie pusty :? raczej kupowanie biletów incognito nie przejdzie bo tych biletów poprostu w dniu meczu pewnie nie będzie...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 kwie 2006, 19:58

Zico_FCI pisze: Komisja uznała również, że transparent wywieszony na stadionie Legii był obraźliwy, a stadion piłkarski nie jest miejscem na polemikę z prasą.

A jak brzmiała treść tego transparentu?

Zresztą uzasadnienie jest wyjątkowo idiotyczne, cokolwiek się na nim nie znalazło. Z Normanem Daviesem można korespondować przez transparent ale z Faktem już nie :lol2:?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 kwie 2006, 20:03

piwus pisze:A jak brzmiała treść tego transparentu?
Obrazek

"Świercz z 'Fucktu' to wyjątkowy idiota i bandzior! Dlaczego nie siedzi za zniesławienie kibica???"

z 14 kwietnia:
Po meczu Legii z Polonią w dzienniku Fakt ukazały się zdjęcia kibiców Legii zrobione na ulicach Warszawy przed derbami, w czasie meczu i po nim. Redaktorzy dziennika wybrali charakterystycznie ubranego kibica i przedstawili go jako chuligana. Zdjęcia przedstawiały biegnących ulicą kibiców bez barw i atrybutów klubowych. Podczas środowego meczu na Łazienkowskiej (Legia - Lech), na Żylecie został wywieszony transparent o treści: "Świercz z Fucktu to wyjątkowy idiota i bandzior. Dlaczego nie siedzi za zniesławienie kibica???". Była to prześmiewcza odpowiedź na tekst Faktu, w którym padło stwierdzenie: "Bandzior to wyjątkowy idiota". Gazeta tak oburzyła się tym transparentem, że w dzisiejszym wydaniu zamieściła aż dwa artykuły na ten temat.
Co więcej, obraża w nich nie tylko kibiców Legii, lecz także pracowników klubu z Łazienkowskiej i działa na szkodę klubu. "Nikt na stadionie drużyny kandydującej do Ligi Mistrzów nie kiwnął palcem, żeby zdjąć tę chamską szmatę. Klub powinien być ukarany przez PZPN.

(...) Taki Piotr Zygo był zbyt zajęty błyszczeniem w loży honorowej, żeby zauważyć coś więcej niż czubek własnego nosa. Tchórzliwa ochrona nie podjęła nawet próby zdjęcia transparentu. (...) Ciekawe co w tym czasie robił Stefan Dziewulski odpowiedzialny za bezpieczeństwo na stadionie. (...) Schował głowę w piasek. Tak jest najłatwiej" - czytamy dziś w Fakcie.
ps. Ale i tak wiadomo, że PZPN kocha Legię :?

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 23 kwie 2006, 0:15

No, wiec kolejnie - 9 już zwycięstwo Legii z rzędu :D 1-0 z Zagłębiem, wymęczone, ale zasłużone.
Od początku, miałem lekkie obawy co do wyniku, w 3 minucie Zagłębie miało okazje, ale Fabiański wybronił to swietnie. Ogolnie w pierwszej polowie, ani Legia, ani Zaglebie nie zagraly, jakos specjalnie, oglnie Legia zaprezentowala sie lepiej, ale Lubinianie nie grali źle. Niestety od początku widać było, że Ouattara gra bardzo agresywnie, po pierwszej kartce miałem obawy, ze dostanie i druga...no i dostal. Zaraz potem Wdowczyk, zmienił Burego na Vuko, i generalnie wiele to nie przynioslo. Burkhardt gral dobry mecz, zaprezentował sie o wiele lepiej niż Vuković i zdecydownie zbyt wczesnie został zdjęty z boiska. Gol Rogera, to świetna akcja Szałachowskiego, który świetnie przedarł sie przez obrońców, i świetnie dograł, Roger niby tylko dopełnił formalnosci, ale z takiej pozycji, nie tak łatwo trafić do siatki. Potem nie było jakiejś porywającej gry. Legia grała w 10, wieć skupiła sie na obronie i kontratakach, świetną okazję miał Klatt, ale chyba jeszcze nie czuje sie tak dobrze...Zagłębie atakowało, ale obrona Legii, nawet bez Ouattary grała świetnie. Szczególnie Dickson Choto, który rozegrał cudowny mecz. Bezbłędny w obronie, świetne odbiory, blokował...poprostu cudownie, najlepszy piłkarz spotkania.

Cóż, Legia ma 7 pkt przewagi nad Wisłą i mistrzostwo już bardzo, bardzo blisko. Teoretycznie, moze być juz za tydzień, wystarczy wygrać z Koroną i liczyć na porażke Wisły z Amicą, ale nie sądze, aby tak sie stało. Z Koroną będzie potwornie ciężko, bez Ouattary - człowieka który Grzesia Piechne w OE, poprostu gnębi. Myśle, jednak ze godnie zastapi go Rzeźniczak, który dzisiaj pokazał, że moze byc bardzo pewnym punktem obrony. Wróci Edson, co jest wielkim wzmocnieniem, mimo tego że dzisiaj Kiełbowicz zagrał całkiem niezłe spotkanie ;)... będzie ciekawie.
LEGIA MISTRZ, MISTRZ, MISTRZ :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”