2. Bundesliga

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

2. Bundesliga

Post autor: Tennessee » 20 kwie 2025, 2:38

cloner pisze:
19 kwie 2025, 23:13
To zależy. Czy chcesz być od nich lepszy
Wiesz co? nie wiem. Nie wiem czy chcę być lepszy. Tak się chwilę zastanowiłem, po czym doszedłem do wniosku, że praktycznie całe moje kibicowskie życie opiera się na porażce. Dosłownie tak z 90%.

Jak rozpoczynała się moja przygoda z ekipą HSV, była to wówczas topowa drużyna w Niemczech, takie top 5. Później już tylko w dół.
We Francji jest Olympique Lyon. Moja pierwsza zagraniczna miłość kibicowska. Zaczęła się w okolicach piątego mistrzostwa Francji, gdzieś jak zaczynał grać Karim Benzema, fenomenalny talent rodem z "Maghrebu".
Później już tylko w dół, chociaż powolny, delikatny ale jednak.
Jeszcze R.S.C. Anderlecht. Belgia zawsze piłkarsko była mi bliska. Tam oczywiście masa sukcesów, ale znowu mówimy o czymś co minęło, czymś co było kiedyś.

...

Jakoś tak nie boli mnie siedem sezonów na zapleczu poważnej piłki. HSV daję kibicom całe mnóstwo emocji, różnych emocji. To jest naprawdę wciągające, czasami wyniki schodzą na dalszy plan. Czy kibice United są dumni z drużyny po meczu z OL? myślę, że tak. Czy kibice Lyonu są dumni po meczu z United? również myślę, że tak.
Może HSV "zrobi awans", a może nie. Kibic raczej nie ma na to wpływu, ale kibicem się jest, a nie bywa.

Wróć do „Niemcy”