Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1067

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Przema » 25 kwie 2025, 9:32

johny batonik pisze: ↑
25 kwie 2025, 9:20
Przema pisze: ↑
25 kwie 2025, 8:43
Zreszta w tych wszystkich punktach wymienionych od migracji po Ukraine chodzilo glownie o kase i korzysci, ktore czerpac mieli glownie Niemcy. Cala Europa sie przejechala na ich polityce, ale znajac historie to chyba zadna niespodzianka?
Ale to wina Niemców, że kosztem innych budują swoje silne państwo? Czy nasza wina, że dajemy się dymać? Zawsze jak jest podnoszone w wywiadach przez kogoś, że Niemiec to nie jest nasz przyjaciel, a właściwie wróg, to ZAWSZE taka osoba jest traktowana jako wariat.
Tu kompletnie nie o Polske chodzi, a wlasnie o ryzyko wybuchu wojny na Ukrainie, nie tylko my o tym mowilismy czym grozi NS2, no ale stalo sie jak sie stalo. Ja Polakow nie traktuje jako graczy na arenie miedzynarodowej, bo my w te gre od dawna nie umiemy, teraz to sie niczym nie rozni od poprzednikow, tak jak mowisz, jestesmy dymani, ale ja nie o tym chcialem akurat w tym kontekscie.
Keres pisze: ↑
25 kwie 2025, 9:25
Bosak jest dużo lepszym politykiem od Mentzena, ale i w polityce nie jest od wczoraj. Nie tylko Ty masz takie odczucia, bo też z kolegami tak uważamy, niemniej głos i tak na Mentzena.
U mnie szybciej glos na Zandberga niz na Mentzena. To jest tak niewiarygodna osoba, ze nie ma opcji zeby przy nim postawic krzyzyk, no chyba ze druga tura z Rafalem, ale to mu akurat nie grozi. Gdyby byl Bosak, to zupelnie inna gadka.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”