Gardzenie swoim elektoratem to jedna z cech zachodnich demokracji.10 pisze:Komitet wyborczy Trzaskowskiego nie wysłał pytań do latarnika wyborczego... Bo po co, skoro jest twardy elektorat, TVP, TVN i Onet.
Ignorancja obozu rządzącego jest żenująca.
Bardzo słaby argument, jeśli kontrować go faktem, że nominacje sędziowskie Szmydta podpisywało 3 różnych prezydentów z 3 różnych opcji politycznych . A Ziobro to właśnie on wprowadził rozwiązania prawne, które "dojeżdżają mężczyzn", więc te feministki to powinny mu jakąs złotą nagrodę dać. A wracając do pana sędziego, to ja też sobie puszczę wodze fantazji: a co jak zwerbowali go ruscy, kiedy Miller już wziął z Moskwy słynną pożyczkę? Bo Kwaśniewski jego nominacje podpisywał.Conrado pisze: szmydt to ziobrowsko-białoruska szmata
Dla mnie mechanizm jest prosty: sędzia wybierany przez obywateli w danym okręgu administracyjnym, ma większy mandat demokratyczny, niż ten nominowany przez polityków. Po co ma w Polsce w ogóle sądy? Zlikwidować wszystkie sądy i sprowadzimy unijnych urzędników.Hannibal pisze:Przecież termin wolne oraz niezależne sądy to jakiś frazes i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. W idealnym świecie takie powinny być, ale od w takowym nie żyjemy , a tylko naiwni wierzą w takie bajeczki dla gawiedzi.
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk