Tak sobie myślałem właśnie nad Kiwiorem, teraz przeczytałem wpis kolegi kanoniera i dochodzę do wniosku, że powinien zostać w Arsenalu. Tak, sam się trochę dziwię, ale tak uważam.Magnum pisze: ↑10 maja 2025, 23:49Polski akcent, Jakub Kiwior - czapki z głów. Wreszcie w tym sezonie grał na swojej pozycji stopera a nie na lewej obronie i pokazał, że potrafi. Żałuję, że odpadliśmy z FA Cup tak szybko, bo własnie tam liczyłem na jego większą grę. W zasadzie to przy kontuzjach i uniweralności innych zawodników, Kiwior jest pierwszym zmiennikiem na stopera - aczkolwiek może tam też grać White czy Timber. Ciekawi mnie bardzo, co się tam stanie z Polakiem, bo powinien grać pierwsze skrzypce w jakimś zespole zeby się rozwijać, ale w tym sezonie pokazał, że jest warty stawiania na niego i w zespole, który zamierza walczyć o 4 trofea, jest dla niego miejsce. Po prostu nie będzie to miejsce w żelaznej pierwszej XI, tak to już jest, para stoperów to nie pozycja którą się rotuje tak jak kilka innych. Taka natura. Ale jesli chciałby zostać to ja jestem za.
Arsenal dokłada mało trofeów, ale to wielki klub, więc jak możesz być częścią wielkiego klubu, to się go trzymaj. Zmiana klubu to nie jest żaden pewnik, a tutaj bardzo zyskał w ostatnim czasie. Dużo się tutaj jeszcze nauczy, a pewnie już dużo zyskał na pobycie w Londynie.