AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 103

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 kwie 2006, 12:05

Wiadomo jak się może czuć Milanista po przegranym meczu, zwłaszcza na własnym boisku gdzie nie przegraliśmy od maja - prawie rok. :(
Z Messiną Carlo musi dać odpocząć praktycznie całej 11, nie oszukujmy się że musimy wyjść wypoczęci i nabrać jakiejś świeżości na mecz z Barcą ale ligowy mecz musimy również wygrać bo Juve dało nam cień szansy na odrobienie strat. Przecież w razie remisu punktowego to my mamy mistrza.
Pirlo :?: Nie wiem co jest mu potrzebne ale tu nie chodzi o odpoczynek, poprostu jest bez formy i to widać.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 kwie 2006, 12:18

Łukasz[ACM] pisze:Z Messiną Carlo musi dać odpocząć praktycznie całej 11, nie oszukujmy się że musimy wyjść wypoczęci i nabrać jakiejś świeżości na mecz z Barcą ale ligowy mecz musimy również wygrać bo Juve dało nam cień szansy na odrobienie strat. Przecież w razie remisu punktowego to my mamy mistrza.
Nie no nie przesadzajmy przeciesz to jest pewne że nie da odpoczać całej 11 - ba nawet pewnie są tacy który nie potrzebują odpoczynku. To nie tyle chodzi o inna 11 na Messine. Ancelotti pewnie wstawi w skład "nowe twarze" zwłaszcza że nie zagra Pirlo, da odpoczać pewnie z trzem graczą i spoko. Wróci Pippo, może Jankul czy nawet Marcio. Teraz chyba każdy mecz ligowy jest grany o tej samej porze [a szkoda] Lazio polwaczy tego mozemy być pewni - w wybornej formie maja atak Pandev Rocchi. Oddo kasa aż miło. A słusznie zauważyłes że w razie pkt remisu mistrz w Mediolanie a to dla tego że Juve nawet nie za grało o honor u siebie. A 3;1 dostało na Giuseppe Meazza. Także muszą grać tez na poważnie w lidze.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 19 kwie 2006, 12:21

Łukasz[ACM] pisze:Pirlo Nie wiem co jest mu potrzebne ale tu nie chodzi o odpoczynek, poprostu jest bez formy i to widać.
a Gilardino :?: :?:
powinien przez tydzień trenować strzały na bramkę bo wczoraj miał strasznie rozregulowany celownik :(
miał szczęście że sędzia gwizdnął spalonego bo przestrzelił wtedy strasznie i to jeszcze w sytuacji sam na sam
Pippo takich akcji nie marnuje ale nie można polegać wyłącznie na nim
w rewanżu Milan musi zagrać o niebo lepiej jeśli chce jeszcze o coś powalczyć
mam nadzieję że tak własnie będzie 8)
FORZA MILAN :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 kwie 2006, 12:25

Może przesadziłem z " praktycznie " całą 11 ale miałem na myśli 5-6 graczy, tych najważniejszych. Musimy być przygotowani na mecz z Barceloną w 101%. Atak, pomoc i obrona musi być idealnie zgrana i co najważniejsze musimy się bardzo dobrze przygotować fizycznie i wytrzymałościowo. Barca będzie chciała strzelić zaraz na początku i tego się boje, nie możemy im na to pozwolić.
Wracając do tego meczu sprzed roku to popołniliśmy jeden zasadniczy błąd. Po strzeleniu bramki na 0:1 cofneliśmy się praktycznie całą drużyną do obrony, Barca się rozkręciła i to była kwestia czasu kiedy coś stracimy. Ale potem okazje jeszcze były. Napewno Carlo wyciągnie jakieś wnioski ale rotacji w składzie nie zrobi poza Pippo.
Bardzo licze na Lazio ;) Zobaczymy jak to się ułoży.
robur pisze:a Gilardino
Gila ma inny problem, nie może trafić do siatki to tylko kwestia przełemania się. Widać że walczy, szuka piłki i ma chęć do gry. Wczoraj nie zagrał najgorzej, dużo biegał pare razy dobrze zgrał piłke no ale zabrakło skuteczności bo dwie okazje miał do strzelenia bramki.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2006, 18:15 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 19 kwie 2006, 17:29

Łukasz[ACM] pisze:ForzaROSSONERI napisał:
a Gilardino
z tego co mi wiadomo to mam nicka robur 8) ale co tam

problem Gilardino to jego problem :arrow: ma strzelac bramki jak na napastnika grajacego w takim klubie jak Milan przystało 8)

a tak w ogóle to chyba oprócz Stamma i Nesty to nikt nie zagrał na swoim poziomie :( niestety

już myślałem że Dida zagra lepiej niż ostatnio ale przy bramce zawachał się i cofnął co w efekcie okazało się zgubne (niestety) dla Milanu :(

rewanż jednak będzie nasz tzn. Milanu :)

FORZA MILAN :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 kwie 2006, 10:13

robur pisze:problem Gilardino to jego problem ma strzelac bramki jak na napastnika grajacego w takim klubie jak Milan przystało

Wiesz ja ostatnio prowadziłem bardzo ciekawa rozmowe z fanem Romy na temat tego jak ocenic transfer Gilardino .... I zastanawia mnie to jak Ty na to patrzysz ? sądziłes że strzeli w pierwszym sezonie znów 24 bramki ?

Co ciekawe graja w Parmie strzelił w 2 sezonach przeszło 50 bramke :!: ale ale na Ennio Tardini tylko i wyłacznie Gila odpowiadał za bramki. Każda piłka była na niego :!: Teraz ma partnerów z najwyzszej półki - wiec patrza na to z kim gra i jak to sie rozkłada razem strzelili tyle co on sam :] wiec moze na to równie patrzeć :) Co by nie mówic mógł strzelic wiecej w tym pierwszym sezonie i jeszcze strzeli :]

P.S. To jest ciekawe :] - Chiesa na swojej stronie - która polecam gorąco www.acffiorentina.pl - zamieścił tabele Serie A od styczniowego mercato - z której wynika ze Amoroso jest dla nas znacznym wzmocnieniem choć tak naprawde nie gra :wink: tylko pytanie Amoroso wzmocnieniem czy transfer Bobo do Monaco ? :roll:

Tabela od zakończenia mercato:
1.Milan 29

2.Roma 25
3.Parma 23
4.Juventus 22
5.Fiorentina 21
6.Empoli 20
7.Inter 20
8.Palermo 20
9.Lazio 19
10.Chievo 17
11.Reggina 16
12.Ascoli 15
13.Cagliari 15
14.Udinese 12
15.Siena 12
16.Lecce 11
17.Messina 10
18.Livorno 7
19.Sampdoria 6
20.Treviso 3

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 20 kwie 2006, 14:59

tak a propos wtorkowego meczu i tych zmian cos napisze, bo wtedy nie mialam czasu.

nie pamietam Zaza co dokladnie pisales, ale o ile dobrze pamietam,ze po tych zmianach mielismy ustawienie 3-5-2 i ze jak zszedl Pirlo to do srodka zszedl Seedorf na zmiane z Gattuso. mi sie wydaje, ze oni na zmiane jednak nie, tylko Seedorf za Pirlo, bo Gattuso zszedl za 5 min, no ale nie o tym chcialam pisac.zreszta ja do tej zmiany nigdy nie mialam zastrzezen. Cafu za Stama ewentualnie mozna tez zrozumiec, bo Carlo zamiast zmieniac ustawienie na typowo ofensywne po prostu przetasowal zawodnikow. no ale tez nie o tym chcialam pisac. wlasciwie te dwie zmiany nawet byly dobre, bo jak nie chcial zebysmy wiecej bramek stracili, to fajnie wzmocnil jednoczesnie pomoc w ataku i obrone, tylko ze kurna zamiast tego Ambro mogl wprowadzic Coste albo chociaz Vogela (i to mnie najbardziej zdenerwowalo wtedy), bo obrona juz by sobie poradzila, a tak jeszcze jak widzialam ta zmarnowana sytuacje przez Ambro to mialam ochote go dodatkowo zabic.

no a teraz juz troche ochlonelam z emocji, tak sobie mysle, ze mamy nawet calkiem spore szanse w rewanzu, tak 50, a moze nawet 60% jak tylko bedziemy walczyc, Pippo sie wyleczy i srodek pola nam sie troche do roboty wezmie, bo we wtorek mialam wrazenie pod koniec, ze juz nawet nogi nie umieja podniesc, a co dopiero biegac :roll:

pozdr :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 kwie 2006, 15:37

Wiesz Galliani powiedział madre słowe mówiąć że nie może szukać wymuwek w apsencji Superpippo. Fakt faktem ze Pippo to snajper pełna gęba i jedna by strzelił ale o tym sie nie przekonamy juz wiec trzeba wierzyć że w rewanzu pokażą lepsza gre. Rok temu Pirlo prostopadle Sheva na biegu gubi Olegera który go dwa razy fauluje i 1:0 dla naszych na Camp Nou. Potem Eto;o i Ronaldinho wyproadzili Barce na prowadzenie wiec teraz trzeba te dwa błędy wyelminować :!: Powiem Ci szczerze że nie trace nadzieji mimo tego ze widziałem takie mecze w tym sezonie Barcy na Camp Nou ze tylko z bronią palną moglibyśmy ich zatrzymac - teraz tak Barca nie gra :] ale teraz wraca liga ....

Ancelotti zrobi małą zmiane w składzie - jak wczesniej pisalismy z 3/4 graczy. Zagra Vogel bo Pirlo ma kare, może Stam od początku - zobaczymy.

Bilans gier z Messina mamy wypas :] na 3 mecze na ich terenie wygraliśmy 3 :!: Bilans bramek 2-8 dla Rossonerich

Messina na San Filippo w tym sezonie 4 wygrane - 9 remisów - 4 porażki bilans bramek 18 - 19

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 kwie 2006, 15:40

no a teraz juz troche ochlonelam z emocji, tak sobie mysle, ze mamy nawet calkiem spore szanse w rewanzu, tak 50, a moze nawet 60% jak tylko bedziemy walczyc, Pippo sie wyleczy i srodek pola nam sie troche do roboty wezmie, bo we wtorek mialam wrazenie pod koniec, ze juz nawet nogi nie umieja podniesc, a co dopiero biegac

Marzenia scietej glowy, Milan zagral piach z Lyonem i na koniec jakos im sie fartnelo(tak tak mecz gra sie 90min ale wy to po Stambule juz znacie)
na Camp Nou to raczej nie ma czego szukac skoro 80tyś gardeł bedzie przeciw wam a nie za wami no i Barca na swoim stadionie tez juz nie przegrala od dosc dawna :). Jak kaka nie zacznie grac to po Milanie , zreszta i tak postawilem krzyżyk nad Rossoneri. Jak by wziąć to na chłodno to i tak lm w tym roku wam szla jak po grudzie wiec pol final mozna i tak uznac za sukces

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 20 kwie 2006, 15:50

Mały komentarz do tabeli, którą przedstawił Zaza - przypomniała mi się sytuacja z zeszłego sezonu, kiedy to Real był zdecydowanie lepszy w rundzie wiosennej od Barcy, a to i tak nie wystarczyło na mistrzostwo. Wydaje mi się, że problemem obu drużyn jest fakt, iż zbyt często gubią punkty ze słabszymi drużynami. Choć przyczyn kryzysu w Realu jest więcej, ale ta jest jedną z ważniejszych w kontekście walki o campeone.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 kwie 2006, 15:51

J1mmy mecz meczowi nie równy - :) to po 1 a po trudnie wracając do meczu z Lyonem moze równie dobrze wrócić do lat 94/95 :lol: To już historia :wink: Co Lyon grał takiego czego Milan nie grał ? podstawowa sprawa nie potrafili wykorzystac błedów a Milan je wykorzystał :wink:

j1mmy pisze:Jak by wziąć to na chłodno to i tak lm w tym roku wam szla jak po grudzie wiec pol final mozna i tak uznac za sukces

:shock: ciekawe hmm naprawde - Grupa na pierwszym miejscu - troche odpuscili ale kalendarz w lidze tego wymagał :) potem wylosowaliśmy Bayern Ancelotti mówi to on mają sie bać :!: Był awans ? był. Los przydzielił Lyon i jak sądzisz awans Milanu był nie spodzianką ?

Jak dla mnie to Pan Aulsa i kibice Lyonu powinni sie "modlić" by Ligue 1 odzyskała swoje potengi takie jak OM, PSG czy Monaco bo gdy Lyon w lidze nie bedzie miał rywali to szybko0 nic nie wygra w Europie .. i niestety cała Ligue 1 traci :( Moga być Mistrzami 10 sezonu pod rząd życze im tego mocno ale to sa nie tyle wygrane mistrzostwa co przegrane ... rywali

Pozdro :!:

Yazid^ masz dużo racji - co też jest ważne to fakt ze gdy już każdy rozdzieli karty [znawcy - prasa nie prasa] gra sie luźniej i bez presji. Patrza na siebie nie na rywali w walce o mistrza. To też może świetczyc o dobrym przygotowaniu do sezonu.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 kwie 2006, 16:03

Jak dla mnie to Pan Aulsa i kibice Lyonu powinni sie "modlić" by Ligue 1 odzyskała swoje potengi takie jak OM, PSG czy Monaco bo gdy Lyon w lidze nie bedzie miał rywali to szybko0 nic nie wygra w Europie .. i niestety cała Ligue 1 traci Moga być Mistrzami 10 sezonu pod rząd życze im tego mocno ale to sa nie tyle wygrane mistrzostwa co przegrane ... rywali
Masz orta sam go znajdź. Co do Ligę to prawda ale tam chyba wszyscy wreszcie zrozumieli ze nie mozna sprzedawac tego co sie wychowalo
Bayern zalatwil sie sam i nie trzeba bylo mu duzo pomagac, Lyonowi zabraklo 5 min, ale to bylo do przewidzenia bo trener jechal po zwycistwo a gracze po remis.

Grupa na 1 miejscu ale w jakich bólach??

Juz nie o to chodzi nawet ale to zestaiwenie obrony w którym teraz gra barcelona dalo sobie wbic tych bramek co nie miara takim potegom jak Saragossa czy Atletico, a Milan? Nic.

Ba Milan dal sie calkowicie zdominowac w tym meczu wychodzi na to ze nie zawsze doswiadczeni zawodnicy sie sprawdza.
Zabraklo chyba tez tego wloskiego wyrachowania by zatrzymac R10.

Powiem szczerze ze liczylem na czerwono czarnych w tym meczu, bo odpasc z finalista to nie hańba.

jak pisałem ja Milan skreslilem bo w tym sezonie to zespol wlasnego boiska na wyjazdach nic nie gral :D i watpie zeby na Camp Nou bylo cos innego niz remis 1:1

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 kwie 2006, 16:17

J1mmy wiesz to czy wszyscy zrozumieli to sie okaże. Ale by Ligue 1 nie była 3 gwiazdkową liga w Europie muszą takie kluby jak OM PSG muszą walczyć o swoje cele [takie jak kiedyś]

Co do LM to nie rozumiem Cie ? Lyon odpadł nie dla tego ze grał źle czy gorzej poprostu nie miał tego czegoś. Mi. doświatczenia bo wystarczyła zadac cios - który zadał Pippo.

Kolejna sprawa co tu ma za znaczenie grupa ? Przeciesz zauważ ze Milan gra też w serie A ? a w momencie gry grupowej kalendarz był "ciekawy" :wink:

A na temat mecz z Barca nie ma co pisac chyba nie uwazasz że ten mecz wygrał Ronaldinho ? chyba nie uważasz ze i Milan i Barca zagrały najlepsze spotkanie w tym sezonie ? i chyba nie widziałes jaka wage oba kluby kładły na to by nie stracić

Pisząc coś o Atletico czy Sarragosie może napisać spadkowicz Lecce wygrał z Milanem ... Lyon nie :p

Ale luz - pozdro :!:
FORZA MILAN

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 kwie 2006, 16:43

A na temat mecz z Barca nie ma co pisac chyba nie uwazasz że ten mecz wygrał Ronaldinho ?

Niue mecz wygrał Giuly, wlasciwie to nawet nie tak to Milan ten mecz przegral na wlasne życzenie. Jednak bylo tak ze Barca miala tą swoja jedna setke i ja wykorzystała i kto to zapewnil przeciez nie Iniesta.

J1mmy wiesz to czy wszyscy zrozumieli to sie okaże. Ale by Ligue 1 nie była 3 gwiazdkową liga w Europie muszą takie kluby jak OM PSG muszą walczyć o swoje cele [takie jak kiedyś]
Zeby lig ę nie bylo 3 gwiazdkowa ligą musi sie skonczyc wyprzedaż wychowanków. Przeciez pieniądze tam są chore jest to że najlepszych pilkarzy sprzedaja. Tak po prawdzie chyba w kazdym(no moze prawie kazdym) znanym klubie z silnej ligii gra jakis Francuz, w niektorych wrecz stanowi o sile tego klubu a ci grajkowie mogli zsotac na francuskich podworkach. moze cos sie zmieni ale jakos nie wyobrazam sobie zeby Marsylia poweidziala chcecie Riberiego wylóżcie 40baniek nie mniej a nawet wiecej a mniej wiecej taka powinna byc polityka. Adebayora oddano i jak sie okazalo w Arsenalu sie sprawdzil i wdziera sie na salony Premiership
Co do LM to nie rozumiem Cie ? Lyon odpadł nie dla tego ze grał źle czy gorzej poprostu nie miał tego czegoś. Mi. doświatczenia bo wystarczyła zadac cios - który zadał Pippo.
Nie sposób sie nie zgodzić
*_Zaza_* pisze:olejna sprawa co tu ma za znaczenie grupa ? Przeciesz zauważ ze Milan gra też w serie A ? a w momencie gry grupowej kalendarz był "ciekawy"
...

Co nie zmienia faktu ze na wyjazdach nie powalczyli chyba tylko z Fenerbache wyszlo

Allez Les Gones
pzdr.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 kwie 2006, 16:52

No i tak i nie :] Wiem do czego zmierzasz ale to nie o to chodzi. Bo to mają do siebie puchary że kazdy klub ma w głowie rewanż :wink: Zreszta jak dla mnie UEFA mogła by znieść "bramki na wyjeździe podwójnie" wtedy byśmy widzieli prawdziwą lidze mistrzów :] a tak każdy klub odwójnie uważa. Zawsze jest gdzieś ta świadomość. Przeciesz Barcelona zagrała jeden z bardziej defensywnych spotkań w tym sezonie. Może jeszcze z Chelsea tak bardzo uważali :wink: I mi. Ci zawodnicy zasłużyli na wieksze brawa niż Ludo nie widzoczny pierwsza połowe czy też Ronaldinho - albo całkowicie wyłaczony Eto'o - choc pojedynki z Nesta były mała ozdoba tego meczu :wink:

Pozdro :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”