Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: spyrczak » 21 kwie 2006, 21:31

Rzeczywiscie szansa na zapewnienie mistrzostwa nadaza sie juz w niedziele ale przy zalozeniu ze HSV przegra na swoim terenie z ekipa z BayArena, a Bayern wygra na ciezkim terenie w Mainz. Wedlug mnie oba te warunki sa trudne do spelnienia bo HSV jest na fali i nie sadze zeby stracilo punkty na swoim terenie nawet z Leverkusen ktore ostatnio zaczelo niezle grac, a jesli chodzi o Bayern to Mainz u siebie jest grozne i pokazalo to chocby w meczu pucharu niemiec wlasnie z Bayernem, gdzie dopiero po dogrywce Bawarczycy zapewnili sobie awans. Do tego dochodza dwa ostatnie mecze w bundeslidze bez bramki napastnika, wprawdzie wygrane dzieki pomocnikom no ale Makaay, Pizarro i JPG od czegos chyba sa.
Jesli chodzi o wzmocnienia to w przypadku Bayernu co sezon podchodze do tego sceptycznie. Jestem fanem Bayernu odkad pamietam i najwieksza rzecza ktora mnie denerwuje to to ze dzialacze niesamowicie skapia kase na nowe gwiazdy, a w zamian kupuja pilkarzy grajacych na niemieckich podworkach. Oczywiscie udalo sie pare takich transferow (Ballack, Ze Roberto, Lucio, Ismael) ale bywaly takze i niewypaly (Rau, Hashemian, Gorlitz i Frings jak dla mnie). Wedlug mnie mozna zapomniec o sprowadzeniu tego lata pilkarzy takich jak Riquelme czy Gerrard bo oni poprostu nie beda chcieli grac w bundeslidze. Jedyny transfer ktory uwazam za prawdopodobny to przyjscie Aguero z Independiente Buenos Aires i Podolskiego z Kolonii reszta to wedlug mnie lanie wody przez gazety.
Takie jest moje zdanie na ten temat.

EDIT:

Uwielbiam kiedy sie myle :D HSV przegralo u siebie z Bayerem pomimo moich niedowierzen :P Otwiera sie szansa Bayernu na powiekszenie przewagi nad HSV jesli jutro wygraja z Mainz :)

Wróć do „Niemcy”