Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3290

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Chlopaczek » 24 maja 2025, 21:08

W porzadku rozmowa. Pokazali ze jezeli spotykaja sie ludzie na poziomie to sa w stanie pomimo roznic merytorycznie pogadac a w wielu kwestiach sie dogadac. Internet bardzo polaryzuje kazda strona ma tam naganiaczy ktorzych glownym zadaniem jest obrzydzanie i osmieszanie rywali a tutaj mielismy okazje zobaczyc dwoch ludzi ktorzy po prostu usiedli i na spokojnie pogadali. Trzaskowski chyba tylko ze dwa razy uzyl nazwy PiS i to poczatkowe zastrzezenie Mentzena zeby sie do partii Kaczynskiego za czesto nie odwolywal wyszlo tylko na dobre.
Trzaskowski mial w tej rozmowie slabsze momenty i nie wyjasnil dla mnie przekonywujaco tego zewnetrznego finansowania. Troche mnie ta kwestia nie niepokoila skoro zmieniono prawo tak iz mozna to robic bez wiedzy sztabu wiec to jest poza ich kontrola ale fakt ze moderowal jego fejsa ktos z Wegier wzmogla moja czujnosc. Nie dlatego ze to cos zlego ale facet powinien takie rzeczy wiedziec i wygladalo to jak unik. Lepiej niech sie tym zainteresuje mozliwe ze konieczne sa tutaj zmiany w prawie (powrot do poprzednich rozwiazan i uszczelnienie ich).

Nie wiem ilu wyborcow Konfederacji przekonal ale mysle ze u niektorych mogl zburzyc (lub przynajmniej skruszyc) ugruntowane przekonania ktore maja na jego temat w glowie.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2025, 21:09 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”