Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 13

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 02 mar 2006, 17:11

*_Zaza_* pisze:Rozbili Niemców a juz nie długo Niemieckie kluby zawitaja do Włoch :]
aluzja... :idea:

Frings, Balla, Deisler...nie licze Bastiana...wydaje sie ze troszke beda rozgniewani...i chyba taki wpiieerdol dobrze zadziala im na ambicje...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 mar 2006, 18:53

Gomez pisze:Frings, Balla, Deisler...nie licze Bastiana...wydaje sie ze troszke beda rozgniewani...i chyba taki wpiieerdol dobrze zadziala im na ambicje...
Też tak mysle, ale Włosi upewnili się w tym że są lepsi i nie mają się czego bać więc znów wygrają ;) :twisted:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 02 mar 2006, 19:52

Łukasz[ACM] pisze:
Gomez pisze:Frings, Balla, Deisler...nie licze Bastiana...wydaje sie ze troszke beda rozgniewani...i chyba taki wpiieerdol dobrze zadziala im na ambicje...
Też tak mysle, ale Włosi upewnili się w tym że są lepsi i nie mają się czego bać więc znów wygrają ;) :twisted:
mozliwe w przypadku Juve...ale poczekajmy z tym stwierdzeniem na Milano Ac :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 mar 2006, 12:22

Gomez nie tyle aluzje co stwierdzenie jednego z komentatorów :wink: I jak by nie patrzeć trwafne stwierdzenie. Może masz racje ta porażka na stadionie Violi może ich z motywować ale jak Pirlo i De Rossi wyłoczyli z gdy Ballacka czy Deislera to może to tez zrobić duet Pirlo Gattuso. Deisler chyba został "wybrany" jednym z najgorszych piłkarz meczu.

Nie pamietam dokładnie ale przed meczem Włochy Niemcy statystyki mówiły że Niemcy nie wygrały w Italli już ładne kilka lat. A przed jak wiemy Milan zawsze wychodził zwyciesko z dwumeczów z Bayernem. :wink:

Zreszta ja już napisałem Ci że nalesze do tej miejszość która nie skreśliła Bayernu po pierszwym mecz. Bo tak nie może to klasyka wiec trzeba czekac do końca. To będzie bardzo trudny mecz i mimo że 0:0 daje Rossonerim awans to nie może tak grać. Teraz Milan z Empoli musi zagrac o 3 pkt. ale grając piłkarzami z ławki. Licze że Ancelotti coś wymyśli. Rui Costa czy Pippo. Odpoczą Kaladze, choć odpoczą to złe słowo bo był na pogrzebie brata. Stam nie zagra w lidze podobnie jak Sheva lub Gila. :wink:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 03 mar 2006, 17:24

*_Zaza_* pisze: może to tez zrobić duet Pirlo Gattuso. Deisler chyba został "wybrany" jednym z najgorszych piłkarz meczu.
Gatti nie zagra 8) za duzo zoltego...

Deisler jak reszta...na 6 w Kickerze...ale i tak nie wiadomo kto zagra na prawej stronie...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 mar 2006, 17:53

Gomez za duże energi a nie żółtego :wink: Gattuso i tak nie mógł grac w tym meczu Włoch Niemcy po podczas ligowego spotkanie z Palermo oberwał i Lippi mówił że to nie jest konieczne by był na zgrupowaniu i niech wraca do domu kurować się. Ale Gennaro zagra w meczu z Bawarczykami Vogel a jak pokazał w ostatnich meczach może nie umnie tak uprzykrzać komuś życie jak Rino ale znacznie lepiej prezentuje sie w ataku....

No po ostatnich meczach Deislera chyba Felix Magath zagra w Mediolanie znów z Salihamidziciem na prawej jak w pierwszym meczu. Bedziemy nie długo wiedzieć - teraz i Milan i Bayern czekają mecze ligowe - ważne mecz ligowe :) Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 30 kwie 2006, 21:54

Cicho tu jak makiem zasiał :?
29-osobowa kadra na krótkie zgrupowanie:
Bramkarze: Amelia (Livorno), Buffon (Juventus), De Sanctis (Udinese) e Peruzzi (Lazio); Obrońcy: Barzagli, Grosso e Zaccardo (Palermo), Bonera (Parma), Cannavaro e Zambrotta (Juventus), Gamberini e Pasqual (Fiorentina), Nesta (Milan), Oddo (Lazio).; Pomocnicy: Barone (Palermo), Camoranesi (Juventus), Esposito (Cagliari), Gattuso e Pirlo (Milan), Liverani (Lazio), Marchionni (Parma), Semioli (Chievo);Napastnicy: Del Piero (Juventus), Gilardino e Inzaghi (Milan), Iaquinta (Udinese), Lucarelli (Livorno), Tavano (Empoli) e Toni (Fiorentina).

Ciesz obecność SuperPippo i Lucarelliego ale Iaquinta :?
Gamberini,Semioli,Tavano debiutanci. To dobrze świetnie sobie radzi w Fiorentinie.
Peruzzi 8) :lol: .No ciekawe co z tego wyjdzie. Już niedługo Mundial i trzeba kompletowac kadrę. Wpisujcie coś żeby rozruszać temat :)
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2006, 22:21 przez Kendo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 30 kwie 2006, 21:58

Tak patrze na ten skład i zaskakuje mnie obecność Bonery. Oczywiście to była / jest nadzieja włoskiej piłki, natomiast w tym sezonie zdecydowanie lepiej spisywał sie Panucci z Romy. Jednak trenerem jest Lippi, a wiemy jaki ma on stosunek do Panucciego. Co do reszty to w sumie nie ma żadnego zaskoczenia.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 30 kwie 2006, 22:21

Marco_Van_Basten pisze:Tak patrze na ten skład i zaskakuje mnie obecność Bonery. Oczywiście to była / jest nadzieja włoskiej piłki, natomiast w tym sezonie zdecydowanie lepiej spisywał sie Panucci z Romy. Jednak trenerem jest Lippi, a wiemy jaki ma on stosunek do Panucciego. Co do reszty to w sumie nie ma żadnego zaskoczenia.
No dzisiaj z Cagliary radził sobie całkiem niezle Bonera a grał na lewej stronie :shock: i co ciekawe nawet asyste zaliczył :P
Ja po cihcutku (ta bardzo po cichu :P) liczyłem ze moze Foggia sie zmiesci w tym skłądzie no ale Lippi jego ie powołał a szkoda.
W sumie to mozna juz po tej kadrze patrzec kto pojedzie na Mundial wszyscy z niej sie nie zmieszcza ale przeciez 4 bramkarzy nie zabierze.
Ciekawie moze wygladac rywalizacja o 3 miejsce w bramce De Sanctis czy mlody Amelia (co ciekawe nie ma Abbiatiego a ten dobry sezon rozgrywa)
5 Milanistow :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 maja 2006, 1:05

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:W sumie to mozna juz po tej kadrze patrzec kto pojedzie na Mundial wszyscy z niej sie nie zmieszcza ale przeciez 4 bramkarzy nie zabierze.

A jeszcze dojdzie z trzech czterech :roll: Nie ma Bobo i nie będzie - nie ma Cassano i może nie być. Nie wiem czy zauważyliście ale cała kadra gra na codzień w serie A :] Czas spełnienia dla Tavano. Trio Zamparino :) Barzagli, Grosso, Zaccardo. Jest Pasqual :)

Kadra silna ale i tak skład sie nie zmieni. [1-4-3-1-2] :arrow: Buffon - Oddo, Nesta, Cannavaro, Zambrotta- Camoranesi - Pirlo - Gattuso - Totti - Toni, Gilardino.

Choć zgodze się z Marco że Panucciemu powineń dać szanse. Gra w tym sezonie dobrze a co ważne równo. A wtedy rywalizjacje "Rzymian" na flance tylko by im na dobre wyszła. Zawsze Zambrotta może grać na prawej a Pasqual na lewej, jest Grosso i Zaccardo :] Dziwne że Fiore nie powołał :)

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Ciekawie moze wygladac rywalizacja o 3 miejsce w bramce De Sanctis czy mlody Amelia
Tylko Amelia :!: Chyba nie sądzisz że zagrał by cos na tych MŚ ? dla tego to musi być młokos który poczuje smak takiej impresy :) Bardzie zastanawia numero due - bo przy ciągłych kłopotach zdrowotnych Buffona to będzie trudna decyzja dla Lippiego.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 01 maja 2006, 1:32

z tego co napisał Kendo i co widziałem na onecie to Lippi nie powołał nikogo z Romy (Tottiego także nie ma) - moim zdaniem tacy zawodnicy jak wspomniany Totti, Perrotta czy De Rossi powinni się tam znalezc...
Zaza pisze:[1-4-3-1-2] Buffon - Oddo, Nesta, Cannavaro, Zambrotta- Camoranesi - Pirlo - Gattuso - Totti - Toni, Gilardino
dziwne trochę to Twoje ustawienie Zaza...
na prawej obronie będzie Zaccardo a nie Oddo (wiem, wiem Milan go chce :D )
nie ma lewego pomocnika bo ja Tottiego nie widzę w tej roli
Gilardino ostatnio słabiej gra więc Inzaghi w jego miejsce 8)

mam nadzieję że Lippi jednak powoła Romanistów :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 maja 2006, 1:45

robur pisze:z tego co napisał Kendo i co widziałem na onecie to Lippi nie powołał nikogo z Romy (Tottiego także nie ma) - moim zdaniem tacy zawodnicy jak wspomniany Totti, Perrotta czy De Rossi powinni się tam znalezc...

Robur własnie o nich myślalem pisząc 3 - 4 :wink: Ale Roma i Inter graja w finale Coppa Italia :) A Francesco Totti dopiero wraca do treningów z pełnym obciażeniem także wiesz :wink: na Mundial będzie gotowy :!: Ba będzie grał pierwsze skrzypce Azzurich :)

robur pisze:dziwne trochę to Twoje ustawienie Zaza...
na prawej obronie będzie Zaccardo a nie Oddo (wiem, wiem Milan go chce )
No jak 4 - 3 - 1 - 2 ? tak grali już Totti za plecami napadu jak Kaka w Milanie :] A Oddo ? nie chodziło o rossonerich a o to ja w tym sezonie ba od dwóch/ trzech sezonów Massimo gra swoje - równo i stutecznie :) Jak Lippi nie powoła Pancciego to tylko Oddo na prawej. Zaccadro i Grosso/Pasqual w obrodzie. Jako alternatywy dla Oddo i Zambrotty.
robur pisze:nie ma lewego pomocnika bo ja Tottiego nie widzę w tej roli - Gilardino ostatnio słabiej gra więc Inzaghi w jego miejsce
Lewa pomoc to w tym ustawianiu Gattuso ewetualnie De Rossi może grać. I spelniać też zadania defensywne. Totti za napdaem a Mauro Camoranesi z prawej. W tym ustawieniu obroncy są "wachadłowi" wiec I Oddo i Zambrotta na flankach maja swoja przestrzen .. jak Doniu :lol: hehhe

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 maja 2006, 15:12

*_Zaza_* pisze:Jak Lippi nie powoła Pancciego
o to raczej mozesz byc pewny ze nie powola Panucciego...a szkoda..w koncu gra chyba lepiej niz Oddo i Zaccardo...
robur pisze:Gilardino ostatnio słabiej gra więc Inzaghi w jego miejsce
Tu sie z Toba zgadzam... Gilardino jest bez formy...i tu Ja widze duza szanse na powrot Inzaghiego do kadry...napad Toni, Inzaghi za plecami wysuniety Totti...

Panowie a co z Grosso?! Perotta?! jest pare znakow zaptania... :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 maja 2006, 15:45

dzieciol31 pisze:o to raczej mozesz byc pewny ze nie powola Panucciego...a szkoda..w koncu gra chyba lepiej niz Oddo i Zaccardo...

A wiesz że na Lippi bardzo dużo presja wywołali kibic i prasa z powołaniem dla Inzaghiego. Trwała debata narodowa czemu nie Pippo ? wraca gra strzal :) Podobnie było z Panuccim ale tu każdy wie o co chodzi :roll: Czy gra lepiej niz Oddo ? hmm tego nie jestem w stanie powiedzieć. Ale jestem pewnien że jak by powołał jeszcze jego to ta defensywa Azzurich była by nie do "przejścia" A flanki spałniały by role skrzydeł jak nic :)

Przeciesz mają tylu graczy że hoho w defensywe i to jakich ? Zambrotta, Nesta, Cannavro, Oddo, Materazzi, Barzagli, Pasqual, Gamberini, Zaccardo, Grosso, Bonera. ... i jeszcze jak by sie przekonał do Panucciego.

Co do napdaku to może i racje w trio Toni Totti Gila. Ale zauważcie że Pippo jest "swierzy" Gila grał w każdym meczu prawie. Teraz Ancelotti mają pewnie tez na myśli mundial nie wystawia go od początku. Także to tez ma wpływ by nie jechał tam "zajechany" A np. Luca Toni gra w każdym meczu Violi !

Grosso ? Perrotta ? Grosso chyba nabawił sie urazu :? A Simone ? no przeciesz nie powoływał graczy Romy mi. dla tego bo Coppa. Ja sadze że może znaleśc sie dla niego miejsce w kadrze. Zwłaszcza po tym co pokazał pod nie obecnośc Francesco - gdy grał na takiej "nowej" dla siebie pozycji :]

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 maja 2006, 16:18

*_Zaza_* pisze:A Simone ? no przeciesz nie powoływał graczy Romy mi. dla tego bo Coppa
ato to ja wiem...tak samo mowi sie o Materazzim i De Rossim.. co prawda tego pierwszego bym nie bral... :roll:

Co do Grosso i Perotty...to myslalem juz o powolaniach na MS a nie teraz na zgrupowanie..:)

co do swiezosci Gilardino... wlasnie tu jest problem...jak On sie nie mogl przelamac w LM...to myslisz ze na MS..bedzie gral pod mniejsza presja...?!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”