O futbolu na luzie...

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

O futbolu na luzie...

Post autor: Mr.Chris » 29 sie 2025, 14:05

Przema pisze:
29 sie 2025, 12:56
Mr.Chris pisze:
29 sie 2025, 12:52
Ponieważ patrzysz przez pryzmat United SAFa czy Fulham albo Wolverhampton kiedykolwiek w tym wieku zbliżyło się chociaż do LM? Fulham co sezon broni się przed spadkiem, a sukcesem Wolverhampton było 7 miejsce. Podczas, gdy United 4krotnie był na podium, wygrał LE, 2x FA Cup i 2x EFL Cup.

No chyba, że dzielisz drużyny na dwa poziomy: walczące o mistrza i resztę. Wtedy się zgadzam, że to ten sam poziom co Wolverhampton i Fulham
Mniej wiecej tak bym powiedzial. Sa druzyny ze jak widze ich mecze to chetnie wlacze i obejrze, a sa takie, ze nawet nie warto siegac po pilota i niestety MU zalicza sie od jakiegos czasu do tego grona. Troche szkoda, bo jakas tam sympatia ekipe SAFa darzylem, a teraz to takie niewiadomo co.
Jeżeli chodzi o grę, to muszę się zgodzić. ETH całkowicie zabił we mnie emocje podczas oglądania i wróciły one chyba tylko i wyłącznie podczas meczu z Arsenalem na otwarcie tego sezonu i na chwilę. Ole dawał ich dużo dla sympatyka United, ponieważ drużyna była w stanie wrócić w każdym meczu i wygrać z każdym przeciwnikiem, ale zdaję sobie sprawę, że dla osoby postronnej nie były to zachwycające widowiska pod względem taktycznym. Ot po prostu dziurawa obrona i znakomite kontry plus mental.
1234 pisze:
29 sie 2025, 12:56
Mr.Chris pisze:
29 sie 2025, 12:52
Fulham co sezon broni się przed spadkiem
W ostatnich trzech sezonach punktowo byli bliżej 6. miejsca niż 18. :)
Patrzyłem na same pozycje w tabeli i równałem do miejsc 4 oraz 18. We wspomnianych przez Ciebie mieli 10, 13, 11. Wcześniej albo Championship albo spadali po sezonie. Ok, 13 miejsce to może nie jest bronienie się przed spadkiem tak jak 16 i 17, ale też na pewno na początku sezonu bliżej im myślami do tego, żeby się w lidze utrzymać, niż żeby stanąć na podium.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”