AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7235

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4392
Kibicuję: AC Milan

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 wrz 2025, 11:03

w Romie jednak cały czas 1 skład - czy gorszy od Musahów?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 wrz 2025, 12:25

Według Pellegattiego jakaś rodzina Steinbrenner miałaby kupić Milan i ściągnąć Gallianiego. Nie wiem nie znam, nie wiem czy prawda ale mam dość Jankesów w Milanie.

Bez Leao na Bologne.

Rezus wiem, że jest masa graczy i Arabia nie zatrudni wszystkich, ale to już nie są początki gdzie jednostki tam szły i była beka lub zarzucanie braku ambicji.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 wrz 2025, 12:35

To jest obraz naszych czasów - zarobić najmniejszym nakładem sił.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 925

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 10 wrz 2025, 15:06

A wiecie, że bez kontraktu są cały czas Mattia de Sciglio i Mario Balotelli?
Nie dość, że nasi byli gracze, to w dodatku na pozycje, które wymagają wzmocnień - nasi zarządzający to dopiero mają szczęście... :witam:

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1961

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 10 wrz 2025, 16:21

Estupinan prawdopodobnie też nie wystąpi z Bologną z powodu kontuzji mięśniowej ;)
Co prawda nie gra zbyt dobrze,za to ma kruche zdrowie :)
Pewnie wyjdzie Santi w pierwszym składzie,tym bardziej ze strzelił ładnego gola w reprezentacji.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 10 wrz 2025, 16:26

Świetnie, jest to pozycja na której w zasadzie nie ma nikogo na zastępstwo. Ale to dobrze niech ten projekt wypierdoli się do góry kołami i może znajdzie się ktoś kto może nie będzie lądował co rok 200 milionów euro na transfery ale chociaż nie będzie chciał zarabiać na takim klubie jak Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 wrz 2025, 22:05

A wiecie co jest najśmieszniejsze!? Mimo praktycznie braku realnej alternatywy dla i tak średniego Estupiniana (Bartesaghi to taki defensywny boczny obrońca, ale jak zrobi karierę to raczej jako pół lewy środkowy obrońca) a oni w ostatni dzień okienka próbowali wypożyczyć … prawego obrońcę.

Można go cenić lub nie, ale to jak został potraktowany przez klub a raczej grupę ludzi to wstyd, który kiedyś będzie trzeba wymazać z historii tego klubu (nie mówię tylko o zachowaniu wobec niego). W klubie są i na początku lata byli gorsi, drożsi i mniej profesjonalni gracze od niego (a nawet byli tacy pomocnicy) a to jego potraktowali jak szmatę.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 330

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 10 wrz 2025, 22:44

Bo ten klub nie ma już żadnych zasad i wartości w momencie gdy odeszli z drużyny ostatni weterani, a właścicielami stali się ludzie inni niż Włosi. Włoski klub ma być włoski. Żaden Amerykanin, Arab czy Chińczyk tego nie zrozumie. Ewentualnie właściciel może być innej narodowości, ale obsadzi na dyrektorów, ceo i innych kierowników drużyny Włochów, a szczególnie byłych, zasłużonych graczy Milanu. Ale nikt tak nie zrobi bo wtedy nie będzie miał pełni władzy nad czymś co kupił. A kupują ten klub nie pasjonaci, a biznesmeni, którzy tylko chcą powiększyć swój majątek. Cała filozofia.

Dlatego tak ważne jest, to co cały czas tłukę, a jestem szykanowany za bycie rasistą, że jeśli chcecie oglądać swój ulubiony klub i nadal cieszyć się tym za co go polubiliście, to trzon drużyny ma być włoski, bo tylko tak marka AC Milan może przetrwać. Tonali kupiony z Brescii powinien grać tutaj do końca kariery, a po zakończeniu jej, powinien pracować w tym klubie, tak samo Calabria, Cutrone czy Nocerino.

Czy Calabria odszedł bo chciał mieć zapewniony pierwszy skład? Nie. Odszedł bo komuś nie zgadzał się jego wiek i excel.
Czy zastąpiliśmy Calabrię kimś lepszym po jego odejściu? Też nie. Więc dlaczego nikt nie zatrzymał go jako rezerwowego, albo po prostu nadal grałby w podstawie, skoro nikt nawet nie zbliżył się do jego poziomu.

Cutrone? Chłop był 3 napastnikiem u nas, wchodził gryzł trawę, coś czasami strzelił. Lekki vibe Pippo bo strzelał te bramki dupą, tam gdzieś wsadził szkitę. Narzekał? Nie. Czy nasz 3 napastnik w ostatnim czasie był lepszy niż taki Cutrone? Też nie. Bujaliśmy się z jakimiś Joviciami albo Pellegrim, gdzie chłopy zarabiały 5 razy więcej niż Cutrone.

Jeszcze Bonaventure zeszmacili, a syn Allegriego potem w Fiorentinie jeszcze dawał dobre piły.

Porządek świata teraz jest taki, że dąży się do rozbiorów wszystkiego co jest narodowe, spójne, bo to się nie opłaca. Opłaca się rozbicie narodowe, multikulturalizm, murzyn w drużynie, bo sama Nigeria ma 230 milionów mieszkańców, wiec jak kupisz takiego nigeryjczyka to kurek z pieniędzmy na tamtejszych rynkach.

A zwykły Włoch cicho łka w poduszkę, bo nie będzie mu już dane zobaczyć na żywo takich obrazków, jakie zna tylko z historii ojca Francesco

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 wrz 2025, 22:51

Okej, a co z czarnymi włochami jak Kean czy Udogie? Mogą grać bo Włosi czy nie mogą bo murzyni?

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 10 wrz 2025, 23:00

Nie mogą. Bo to nie są Włosi. Rodzice Udogie są czarni. To, że chłop urodził się we Włoszech, to nie znaczy, że jest Włochem, ale ma tylko obywatelstwo włoskie. On nie kuma tego kraju i kultury. Jego rodzice wychowują po nigeryjsku.

Tak samo rodzice Keana. Tam nie ma żadnego Włocha z krwi.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2155

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 10 wrz 2025, 23:03

johny batonik pisze:
10 wrz 2025, 23:00
On nie kuma tego kraju i kultury.
A ty kumasz?

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 10 wrz 2025, 23:08

venomik pisze:
10 wrz 2025, 23:03
johny batonik pisze:
10 wrz 2025, 23:00
On nie kuma tego kraju i kultury.
A ty kumasz?
A co to ma wspólnego z tym tematem. Nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 10 wrz 2025, 23:13

johny batonik pisze:
10 wrz 2025, 23:08
A co to ma wspólnego z tym tematem
Odpowiem jak Ty odpowiesz na moje pytanie.
Ale jakoś mam dziwne wrażenie, że sie będziesz wykręcać.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 10 wrz 2025, 23:19

Co mam odpowiedzieć na tak durne pytanie? To nie moje kibicowanie z Polski sprawiło, że Ac Milan od momentu sprzedaży klubu przez Berlusconiego, pogrążył się w przeciętności.

Jeśli nie widzisz korelacji pomiędzy słabą grą, a obcym kapitałem w zarządzie i brakiem Włochów w drużynie, na rzecz murzynów, to szkoda nawet z Tobą podejmować dyskusję.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 10 wrz 2025, 23:27

Wiesz, zacytowałem tylko fragment mówiacy o tym, że Udogie nie kuma tego kraju i kultury. I spytałem czy Ty, w przeciwieństwie do niego, kumasz.
A Ty mi o tym, że Twoje kibicowanie z Polski nie sprawiło, że Milan popadł w przecietność po sprzedaży klubu.

Więc albo nie kumasz nawet tego o co pytałem. Albo, jak wspominałem, będziesz się wykręcał od odpowiedzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”