Zakładasz, że ponad połowa Polaków myśli poza samochodem? Optymistyczna teza.
Zgodzę się, z @Magnum, że obecnie jest znacznie bezpieczniej niż w latach 90-tych i na przełomie wieków. Kto teraz słyszał o krojeniu, co wtedy było codziennością.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 03 lis 2025, 9:07
Zakładasz, że ponad połowa Polaków myśli poza samochodem? Optymistyczna teza.
19B10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 lis 2025, 9:09
Powiedzialbym ze poza samochodem jest mniej bezmyslna i potrafi przewidziec konsekwencje niektorych swoich zachowan. W przypadku uruchomienia auta lamanie prawa przychodzi jakos zdecydowanie latwiej. A i jeszcze potrafia sobie to wylumaczyc, ze to z powodu, ich zdaniem, glupich przepisow. Pewnie pisalem o tym wiele razy, ale dosc czesto smigam przez granice z Niemcami. Tam tez jest dziwne zjawisko, sporo kierowcow jadac polska autostrada, to tylko lewy pas i dzida, a przekraczajac granice nagle prawy pas i jazda zgodna z przepisami choc warunki drogowe takie same. Wniosek? Kierowcy boja sie wysokich kar i ich sciagalnosci.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 03 lis 2025, 9:15
dlatego bo policja tych przepisów zwyczajnie nie egzekwuje a ludzie jak zrobią tak raz i drugi i zobaczą ze uchodzi im to na sucho to zwyczajnie wejdzie im to w nawyk. Po co mam się stosować skoro mogę sobie postawić auto gdzieś gdzie nie można ale wszyscy stają bo obowiązuje ciche przyzwolenie?
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 lis 2025, 9:20
Oczywiscie, ze tak. Smutna prawda. Trudno tez sie dziwic, ze w obliczu swoich brakow nie traktuje priorytetowo nieprzepisowego parkowania, dlatego przydaloby sie otworzyc inna furtke.Delpiero14 pisze: ↑03 lis 2025, 9:15dlatego bo policja tych przepisów zwyczajnie nie egzekwuje a ludzie jak zrobią tak raz i drugi i zobaczą ze uchodzi im to na sucho to zwyczajnie wejdzie im to w nawyk. Po co mam się stosować skoro mogę sobie postawić auto gdzieś gdzie nie można ale wszyscy stają bo obowiązuje ciche przyzwolenie?
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 lis 2025, 9:48
sickstick
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 lis 2025, 10:02
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 03 lis 2025, 10:09
Jest delikatna różnica między krzesłem a krzesłem elektrycznym.johny batonik pisze: ↑03 lis 2025, 8:40W jednym temacie napiszesz, że nie powinno być żadnej cenzury, to lewaki odpiszą Ci, że powinna być, że dzieci trzeba chronić przed pewnymi treściami, bo są bardzo podatne. W drugim temacie napiszesz, że rodzice odwożą dziecko do szkoły autem (bo być może jakieś dziecko miało historię, gdzie zostało zaczepiane/ktoś je okradł/albo po prostu ma jakiś lęk i chodzi do psychologa) to odpiszą Ci, że rodzice to leniuszki i dziecko samo od najmłodszych lat powinno autobusem jeździć, a jak nie to jest sierotą.
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 lis 2025, 10:13
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lis 2025, 10:14

cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 03 lis 2025, 10:18
Można nie robić trzody, przynajmniej w tematach gdzie ludzie gadają o jeździe samochodem, wklejaniu zdjęć piwa, koncertach, zmianie czasu. Od "moja racja jest mojsza niż twojsza" są inne miejsca na forum, oczywiście również przy uszanowaniu zasad współżycia społecznego.
matt_
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lis 2025, 10:44
W końcu coś z sensem, plusik.johny batonik pisze: ↑03 lis 2025, 8:40karany mandatem/odholowaniem, postawią kamerę, albo niech siedzi tam policja i zbiera żniwo do większej wypłaty
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 lis 2025, 21:43
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 lis 2025, 21:47
Eyesmon
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio