Messi vs Cristiano Ronaldo & Robert Lewandowski - Strona 78

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto jest lepszy?

Messi
21
88%
Cristiano
2
8%
Są sobie równi
1
4%
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Messi vs Cristiano Ronaldo & Robert Lewandowski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 09 lis 2025, 15:41

Jak wyżej: dużo lepszą aurę (chyba tak się mówi) ma (a raczej miał) Cristiano, fajna cieszynka, buńczuczny typ, a Messi to poziom charyzmy na minimalnym poziomie, po prostu w piłkę kopie najlepiej w historii, nawet pod względem stylu gry ciężej utożsamiać się z Messim, bo raz, nikt nie jest w stanie grać tak jak on, a dwa, on zawsze stawiał na efektywność ponad efektowność. Cały PR Messiego na pozapiłkarskim poziomie w porównaniu Cristiano vs Messi był oparty na bad boy vs dobry skrmny chłopak, jakby grał gorzej w piłkę to nikogo za bardzo by nie elektryzował, a Cristiano gdyby był dwie klasy gorszym zawodnikiem to dalej byłby Zlatanem, który też przecież miał lepszy hype od porównywalnych czy nawet lepszych graczy, więc czasami ktoś napisze, że lepszy od Lewandowskiego. ;-)

To samo w porównaniu z tym nieszczęsnym Maradoną.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 09 lis 2025, 16:10

no nie wiem, jak dla mnie ronaldo to ma wlasnie aure ciecia malinowego. ale moze to przez to zem barceloniarz i dziaders, a nie 15letni uzytkownik tiktoka. przeciez od kazdego jego gestu, wypowiedzi w ktorej stara sie umniejszac rywalom, cieszynki, czy zdjecia napietego bicka na insta bije taki vibe zakompleksionego goscia blagajacego o uwage i docenienie. a w zyciu zasada jest prosta - jesli ciagle musisz ludziom mowic, ze jestes najlepszy, to znaczy ze nie jestes. messi pijarowo jest rzeczywiscie nudny i skromny do porzygu, ale dla mnie to i tak sto razy lepsza opcja, niz robienie z siebie takiego posmiewiska jak ronaldo np. ta seria wywiadow z morganem

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 09 lis 2025, 16:17

moody pisze:
09 lis 2025, 16:10
no nie wiem, jak dla mnie ronaldo to ma wlasnie aure ciecia malinowego. przeciez od kazdego jego gestu, wypowiedzi w ktorej stara sie umniejszac rywalom, cieszynki, czy zdjecia napietego bicka na insta bije taki vibe zakompleksionego goscia blagajacego o uwage i docenienie. a w zyciu zasada jest prosta - jesli ciagle musisz ludziom mowic, ze jestes najlepszy, to znaczy ze nie jestes
Moja zaawansowana analiza dyskursu na temat Ronaldo na Twitterze w postaci feedu na timeline'ie podpowiada, że jest wielu ludzi, którym to się podoba/imponuje, a że Ty nie jesteś na razie targetem żeby się jarać jaki sześciopak ma 40-letni Cristiano to niestety coś co następnym razem u Piersa Morgana będzie musiał Krycha zaadresować. :x

A że z Tobą się zgadzam zasadniczo to inna sprawa. ;-)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 09 lis 2025, 16:19

tak, dodalem tam edycje ze jako barceloniarz i czlowiek level 30+ nie jestem prawdopodobnie targetem jego medialnych poczynan :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”