Il capocanoniere 07/08 - Strona 4

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto strzeli najwięcej?

Totti
12
18%
Crespo
4
6%
Ibrahimovic
5
7%
Ronaldo
16
24%
Trezeguet
10
15%
Pazzini
5
7%
Amauri
2
3%
Quagliarella
2
3%
Del Piero
4
6%
Niespodzianka
8
12%
Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 29 sie 2005, 19:43

Adriano i Szewa rozstrzyną to między sobą.
Trzeci będzie jakiś młody wilk (Esposito?, Bojinov?)

A tak w ogóle to dziwi zaproponowanie w ankiecie Cassano i Del Piero. Żadni z nich snajperzy, a na dodatek mało grają.

Właśnie doczytałem, że wymagana jest argumentacja :D

Niniejszym wybór swój argumentuję tym, że oboje grają w mocnych klubach, a takie zawsze strzelają dużo bramek, są świetnie wyszkoleni technicznie, mają ciąg na bramkę i w pierwszej kolejce udowodnili, że nie zapomnieli jak należy umieszczać piłkę w bramce.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 wrz 2005, 12:10

No ja myśle że Szewa - umiejętności doświadczenie itd 8) .Na bank Adi będzie walczył bo poprostu jest rewelacyjny a może Gila sie włączy :lol:

Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 03 wrz 2005, 13:35

1. Adriano - juz w pierwszej kolejce udowodnil ze bedzie mocny strzelil trzy gole moze i nie za mocnej druzynie ale gol to gol nie wazne komu strzelony.
2. Andriy Shevchenco - choc go bardzo nie lubie to i tak zawsze jest jednym z najmocniejszych w lidze bedzie najtrudniejszym rywalem Adriano w zdobyciu tytulu krola strzelcow.

Dostajesz WP za zaśmiecanie tematu (nie pierwszy raz!)//Tomusmc

Amikowiec
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amikowiec » 18 wrz 2005, 15:39

Moim zdaniem królem strzelców w lidze w Włoskiej zostanie Adriano ponieważ jest silny i rosły ale potrafi bez problemu kiwnąc paru przeciwników i skierować piłkę prosto do bramki. Adriano wykazuje się dużym sprytem refleksem i precyzją strzału. :D

Adriano król strzelców we Włoszech w sezonie 2005/2006!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 07 maja 2006, 19:00

I teraz już praktycznie pewne że królem strzelców zostanie L.Toni :)
Dziś strzelił 2 i ma ich na koncie już 30 :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 maja 2006, 20:07

Juv pisze:I teraz już praktycznie pewne że królem strzelców zostanie L.Toni
Dziś strzelił 2 i ma ich na koncie już 30

No można już dziś wręczać mu statuetkę :]

Tak przejrzałem te 4 strony i NIKT dosłownie nikt nie stawiał na Toniego :D W ankiecie są co prawda 4 głosy, ale te głosy poszły prawdopodobnie w dalszej części sezonu. No i ci którzy mówili, że będzie niespodzianka mieli racje :]
A Adriano i Zlatan którzy byli wymieniani najczęściej, rozczarowali (szczególnie Szwed)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8787
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 maja 2006, 20:33

cloner w niedzielę 07.08.2005 o 15:34 pisze:zaglosowalem na bramkostrzelnego ADRIANO :)
ale obawiam sie, ze moze krolem strzelcow zostac czarny kon, czyli Luca Toni :) jest on naprawde dobry :)
glosowalem na ADRIANO, gdyz gra on w najlepszym klubie FC INTERNAZIONALE :):)

pozdro
Sero - spojrz na moj post 8)

moj faworyt zawiodl, ale czarny kon nie :wink:

FORZA CALCIO 8)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 sie 2006, 9:24

Nie ma sensu zakładać nowego tematu. Prosze tylko jakiego moda o zmienienie nazwy na ten sezon ;)

Sezon tuż tuż :D a dla kogo korona króla strzelców ?

Luka Toni - ciężko go na liste nie wpisać. Po fenomenalnym poprzednim sezonie (31 goli) teraz staje się dla kibiców i mediów znów głównym faworytem. Jednak nie moim. Choć w tym przypadku to, że Viola nie gra w pucharach może Toniemu pomóć - wiadomo mniej meczy, mniejsze zmęczenie, szybsza regeneracja :) .

Adriano-Zlatan - czy ktoś z tej dwójki Interu ma szanse powalczyć o tytuł ? razem w duecie tak, ale osobno chyba nie. Ibra nigdy nie był strzelcem doskonałym, zaś Adriano na dzień dzisiejszy prezentuje się tylko ciut lepiej niż w tamtym sezonie. Żaden z nich nie powinien przekroczyć granicy 16-17 goli.

Crespo - czarny koń :] jeśli będzie dostawał wystarczająco dużo szans od Manciniego ma spore szanse powalczyć

Inzaghi Pippo - stary wyjadacz. Jeśli ominą go kontuzje to kto wie ...

Gilardino - nie wiem czego się po nim spodziewać. 17 goli w poprzednim sezonie, jednak czy będzie teraz najlepszym snajperem zespołu, a tym bardziej całej ligi ?

Suazo - to, że gra w przeciętnym Cagliari nie przeszkodziło mu w poprzednim sezonie w zdobyciu 22 goli ! Świetne warunki, dobra gra głową, szybkość, strzał z prawej nogi (lewa sporo gorsza), no i insynkt ! jak dla mnie główny faworyt tegorocznego wyścigu :D

Lucarelli - już od kilku sezonów w czołówce. Lata jednak lecą, i z każdym rokiem powinno być gorzej ... chociaż wszyscy pamiętamy 38 letniego Dario Hubnera z Piacenzy który to sięgał po korone :]

Tak więc moim głównym faworytem jest David - piłkarz Cagliari :]
Z pewnością powalczą też Luka Toni, Inzaghi\Gila oraz być może Crespo.
Być może wyrośnie ktoś z mniej znanych i mniej skutecznych dotychczas piłkarzy na snajpera pierwszej klasy :D

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 22 sie 2006, 10:12

Wymienie po dwóch piłkarzy z najmocniejszych klubów i ocenie ich szanse:

Milan:Gilardinio-Jesli odzyska forme strzelecką z Parmy to kto wie

Inzaghi-Jesli bedzie dostawal duzą liczbe podan i nie bedzie kontuzjowany moze powalczyc

Inter:Ibrahimowic:Nigdy nie strzelał za duzo bramek w sezonie .Jego rekord to chyba 15 bramek w lidze holenderskiej za czasów gry w Ajaksie a tyle bramek na pewno nie wystarczy.

Adriano:Najpierw musi odzyskac forme i zrzucic troche ciałka bo zaczyna upodabniac sie do Ronaldo.!3 bramek jak na snajpera tej klasy w poprzednim sezonie to zdecydowanie za mało

Roma:
Montella:Nie wiem jak tam z jego formą po kontuzji ale nigdy nie wiadomo
Totti:Wszystko zalezy na jakiej pozycji bedzie grał czy w pomocy czy w ataku

Fiorentina:
Toni:Dla mnie głowny Faworyt
Mutu:Raczej bedzie wiecej asstował niz strzelał

I moze jeszcze kilku czarnych koni.

David Suazo:W Cagliari wszyscy grają pod niego dostaje duzo podan i jesli pedzie skuteczny to moze powalczyc

Stephen Makinawa:Jesli utrzyma forme ze sparnigów to jesli bedzie grał w poidstawowej jesdenastce Lazio moze sprawic niespodzianke

Głowny Faworyt:Zdecydowanie Toni nigdy nie schdzoi pobnizej sredniej i jesli nie bedzie kontuzjowany to pewnie zgarnie Korone :king:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 sie 2006, 12:11

Ja sądze że na 100% bedzie to Włoch - i ktoś kto nie zmienił barw - może to być znów "snajper z nikąd" Lucarelli - Toni ? Kto ich typował przez sezonem ? moze Bonazzoli ? Carracciolo ? Iaquinta ?

Najwiejsze szanse daje Luce Toniemu z wiadomych względów - Viola silniejsza on juz gra na pamięc i jest dobrze

Potem Gilardino ale tylko jeśli nowy napastnik Milanu nie bedzie grał z nim w lini. Albo jeśli Ancelotti nie bedzie grał dwóją snajperów. Sam Gila na szpicy i powalczy - teraz na niego spadnie obowiązek strzelanie. Odszedł Sheva strzelajac w sezonie 19 bramek - Gila miał 16 - Kaka 12 [?] Teraz Bercik musi przejąć obowiązki Andriya [ale tylko te strzelecki] - Gilardino w Parmie która grała non stop na niego strzalił 24 - 24 potem transfer i 16 ale obok miał Shevchenke który też strzelał a za placami Kaka któty nie tylko dogrywał. Wiec kto wie.

Podobnie Lucarelli [były król strzelców] Pozostał w Livorno i też ma wyskokie notowania.

Nie będzie to ani Adriano ,ani Zlatan, ani Francesco Totti czy Kaka [swoją droga pomocnik ? fajnie by było] to jest pewne bo Ci piłkarze nie graja jak w/w - w lini - na szpicy - a w walce o korone czesto decydują bramki z metra na dobitke a 'a dostaw noge.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sie 2006, 20:08

JA postawiłem na...niespodzianke. Choc dla mnie oczywiscie jak ten zawodnik zdobedzie krola niespodzianka to nie bedzie, a chodzi mi o Adriana Mutu 8) Przekonuje on mnie w SerieA, a teraz bedzie pewnie mial wiecej szans niz w Juve a juz niejednokrotnie pokazywał, ze baramki potrafi zdobywac.
Duet Adriano - Zlatan raczej ma małe szanse pozniewa grac beda razem i raczej miedzy siebie podziela łupy podobnie Crespo.
Suazo...moze :arrow: przynajmniej jesli nastrzela troche bramek to pokaze naprawde duza klase.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 22 sie 2006, 21:11

na niespodzianke za odwaznie..ja postawilem tradycyjnie na Toniego.. choc teraz nie bardzo jestem jego pewien...tu moze byc kazdy z listy...ale niespodzianka...hmmm watpie...chociaz mnie by np taki Mido, albo Montella pocieszyl;)

Jeszcze jedno...Mirko..przeciez przejdzie na 90% do lepszego klubu...moze namieszac..ale do krola mu zabraknie ;)

Awatar użytkownika
Patol
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Patol » 22 sie 2006, 21:31

Ja stawiam na Gilardino. Po prostu chłopak ma instynkt...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 sie 2006, 22:06

Jak widać Pippo jest w formie bo ma już 2 bramki w tym sezonie dla Milanu. Jeżeli Milan nie pozyska napastnika to Pippo będzie grał w wyjściowym składzie i jak dla mnie to on a nie Gila jest faworytem Milanu.
Dlaczego :?: Bo nikt nie ma takiego instenktu we Włoszech do strzelania bramek.

fifi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fifi » 22 sie 2006, 22:45

Ja zagłosowałem na Toniego, uważam że po tym odjęciu puktów fiorentinie Toniego to jeszcze bardziej zmotywuje do strzelania bramek. Bramki strzelać potrafi co udowodnił z zeszłym sezonie!!

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”